Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...

Witam, my zdecydowaliśmy się właśnie na ten projekt "Krzysztof", niestety zdjęć nie mamy, bo jeszcze nie zaczęliśmy budowy. Szczerze mówiąc mankamentem tego domku jest to, że jest on wąski...no ale cóż taki sobie wybraliśmy (działeczkę mamy wąską). Jesteśmy jeszcze na etapie uzgadniania i wprowadzania małych przeróbek :lol:

Jeśli będziesz mieć jakieś pytania to pisz. A ja również chętnie zobaczyłabym zdjęcia tego domku :D

• 4 weeks później...

Witajcie!

Jak Wasze budowy? Od pewnego czasu zaczelam sie zastanawiac nad Krzysztofem. Wprawdzie moim idealem jest Krzys, ale mam waska dzialke i jesli nie uda sie 'wcisnac' szerszego domku, zotanie wlasnie ten. Troche sie martwie malym salonem i mala dolna lazienka. Lazienke mozna powiekszyc kosztem kotlowni, ale z pokojem nic sie nie da zrobic... Zmienilabym troche gore, zeby miec wieksze pokoje.

:)

My jak na razie czekamy na pozwolenie na budowę. Czyli projekt w 100% wybrany :)) To fakt, że salon nie jest za duży ale to zależy co się komu podoba :) Myślę, ze można byłoby go optycznie powiększyć, gdyby się nie zabudowywało schodów, wtedy salon stanie się bardziej przestronny. Rezygnujemy z kominka. Co do łazienki, to na ogół spotykamy się z tym, że w domkach na dole łazienki są mniejsze, czasem wręcz tylko kibelek i umywalka. My jeszcze mamy zamiar mieć prysznic na dole. I myślę, ze to nam wystarczy. Z górą kombinowaliśmy, zeby powiększyć pokoje ale w końcu zostało tak jak jest. Hol będzie przestronny i myślę, ze będzie fajnym miejsce do zabawy dla dzieci :) W naszym projekcie zrobilismy jeszcze korytarzyk kosztem kotłowni, żeby można było wejść do garażu też od strony domu. I jeszcze jedna wielka zmiana...obróciliśmy garaż, tak, zeby przylegał całkowicie do domku i na górze zrobimy taras (może w przyszłości ogród zimowy). Wiaty na drugi samochód nie będzie.

Czekam na Wasze decyzje i metamorfozy domku :))

Pozdrawiam.

Witam :)

Bardzo się cieszę, ze ktokolwiek oprócz nas jest zainteresowany tym projektem :) Niestety właśnie się okazało, że gdzieś w drodze urzędy znalazły braki...więc teraz musimy je uzupełnić :-? no cóż...ponoć często się czegoś czepiają..no ale już poszło pismo z poprawką :) Jeśli chodzi o aktualny kosztorys to przykro mi ale nie mamy. A jesli tylko zaczniemy budowę to z chęcią wkleję zdjęcia :D

Czekam na Waszą decyzję.

Pozdrawia :)