_ZBYCH_ 19.10.2003 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 § 41. 1. Ogrodzenie nie może stwarzać zagrożenia dla bezpieczeństwa ludzi i zwierząt. Ale prezentowane ogrodzenie nie stwarza zagrożenia. Kolczatka znajduje się na takiej wysokości, że nie ma do niej dostepu z ziemi. Jak ktoś świadomie tam wchodzi i się okaleczy, to jego sprawa. Ja czekam, jak ktoś zaskarży mnie za ogrodzenie pod napięciem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 20.10.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 § 41. 1. Ogrodzenie nie może stwarzać zagrożenia dla bezpieczeństwa ludzi i zwierząt. Ale prezentowane ogrodzenie nie stwarza zagrożenia. Kolczatka znajduje się na takiej wysokości, że nie ma do niej dostepu z ziemi. Jak ktoś świadomie tam wchodzi i się okaleczy, to jego sprawa. Ja czekam, jak ktoś zaskarży mnie za ogrodzenie pod napięciem . Szybciej niż myślisz. Polskie prawo szybciej karze uczciwych, bo w dobrej wierze idą na wspólpracę i są idealnym "klientem" dla prokuratora, który rozliczany jes ze szczęśliwie zakończonych spraw. Niestety, rządzi w wymiarze sprawiedliwości statystyka, więc jak zawsze wolą się czepiać właściciela posesji, który poszczuł złodzieja psem, za stwarzanie zagrożenia, tudziesz umyślne spowodowanie obrażeń dupy włmywacza, a nie włamywacza, którego nie skarzą, bo nic nie ukradł, a wejście na cudzą posesje jest może naruszeniem prywatności, ale o małej szkodliwości czynu. Złodziej powie, że mu 10 zł z wiatrem wleciało i go puszczają, bo szedł po swoją własność, a ty się tłumaczysz za Burka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 20.10.2003 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Poczekam Ogrodzenie elektryczne jest bezpieczne dla życia i zdrowia Podłączone do specjalnego generatora wysokiego napięcia (klika kilovoltów, ale o małym prądzie). Krzywdy nie zrobi, a złodziej się zastanowi (ale mi się rymnęło ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 20.10.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 A zaminowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.10.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Zaminowanie jak najbardziej! Z widoczną tablicą "DZIAŁKA UZBROJONA". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2003 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Na szumowiny może i to poradzi, na złodzieja który zrobił wywiad nie. Przyjedzie ze składaną drabiną i przeskoczy ogrodzenie. Drugą przystawi sobie jako droge odwrotu i po krzyku. Nie mniej sam zrobiłem sobie trudne do sfosowania ogrodzenie. Kosztowało majątek. Jestem jednak zadowolony. Ostatnio podjechał jakiś dobrze zbudowany nie potrafiący się wysłowić łysogłowy osobnik i cieszyłem się z tego, że wrazie czego zanim on zdąży sforsowac ogrodzenie to ja zdążę po giwerę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 20.10.2003 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 A ja "gupi" myślałem o zwykłej siatce. Jadę zaraz do Demobilu bo mam jednostkę niedaleko Te miny to niegłupi pomysł - koniecznie przeciwpiechotne, wyskakujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 20.10.2003 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Na szumowiny może i to poradzi, na złodzieja który zrobił wywiad nie. Przyjedzie ze składaną drabiną i przeskoczy ogrodzenie. Drugą przystawi sobie jako droge odwrotu i po krzyku. Mając na uwadze, że parkan ma jakieś 4 m, to raczej będzie ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.01.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Odświeżając temat - do powyższych wypowiedzi (żartobliwych i nie tylko) dodam informacje z dzisiejszego serwisu Onet Kraj PAP, MFi /2004-01-15 11:12:00 Zabił złodzieja, staje przed sądem Przed łódzkim sądem rozpoczął się proces Józefa Banasiaka oskarżonego o śmiertelne zranienie włamywacza, który wtargnął z nożem na teren jego posesji. To już trzeci proces w sprawie, która kilka lat temu wywołała dyskusje na temat obrony koniecznej. Mężczyzna nie przyznaje się do winy. Sprawa toczy się 6 lat. Była już dwukrotnie rozpoznawana przez sąd pierwszej instancji i Sąd Apelacyjny. Uznały one, że oskarżony przekroczył granice obrony koniecznej. Obrońca wniósł kasację wyroku do Sądu Najwyższego. Ten, wskazując liczne błędy, uwzględnił kasację i skierował sprawę do ponownego rozpoznania przez Sąd Apelacyjny w Łodzi. SA w maju ub.r. uchylił wyrok skazujący Banasiaka na karę roku i czterech miesięcy więzienia i skierował sprawę do ponownego rozpoznania przez sąd pierwszej instancji. 54-letniego obecnie łodzianina oskarżono o to, że w grudniu 1997 roku, "działając z zamiarem umyślnym popełnienia zabójstwa", obezwładnił włamywacza, który wtargnął na teren jego posesji - prawdopodobnie w celu wycięcia choinki. Według prokuratury, oskarżony odebrał złodziejowi nóż i gdy napastnik już się oddalał, kilka razy go ranił. Jeden z ciosów - w pośladek - okazał się śmiertelny. Banasiak po zdarzeniu trafił do aresztu, w którym spędził dziewięć miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 15.01.2004 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Dajcie już spokój z tymi paragrafami. Czym ten pokazany na zdjęciu parkan (poza brzydotą) różni się od ładnego, kutego ogrodzenia z ostrymi, ozdobnymi grotami na końcach? I na jednym, i na drugim złodziej może sobie krzywdę zrobić i co, może nie mogę sobie zrobić kutego parkanu, bo jeszcze jakiś intruz się na niego nadzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts