ikm10 05.03.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 No właśnie - jak w temacie. Jest tyle płynów i kompletnie nie wiem który mam wybrać. Chodzi mi o to, żeby płyn czyścił panele i ewentualnie nabłyszczał a jednocześnie - co najważniejsze - nie pozostawiał smug. Mam panele matowe klasy C5 w przedpokoju i kuchni. Próbowałam płynu marki Carrefour ale jest beznadziejny - pozostawia smugi i wogóle nie pachnie świeżością. Nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto. Doradźcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.03.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 No tak - zaczynasz od "najwyższej" półki to nic dziwnego, że nie spełnia Twoich oczekiwań. W Obi lub Casto jest płyn 'Starwax' lub coś podobnego. Moi rodzice sobie chwalą. Ewentualnie przejdź się do jakiegoś dobrego składu czy innego Komfortu i spytaj się co proponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 06.03.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ja stosowałam z niższej półki Sidolux, nabłyszczał i smug nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylka1 06.03.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 polecam HG System, bije na głowę wszystkie których do tej pory używałam! jest wydajny i ładnie pachnie a o smugach nie ma mowy, nie jest tani ale się opłaca wydać wieszką sumę żeby potem nie musieć zaglądać do sklepu przez dłuższy czas, znajdziesz go w Marketach typu OBI, Praktiker pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 06.03.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ja stosowałam z niższej półki Sidolux, nabłyszczał i smug nie było. również polecam sidolux - smug nie ma, ładnie nadaje połysk i pachnie tez ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tristan 07.03.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Ja używam płyn Pronto do paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Route 66 11.03.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Mam panele o fakturze naturalnego drewna, a że nie zależy mi na super połysku (wyglądają, jak naturalne drewno- łączenia zaimpregnowane przed c'likaniem). Używam najzwyklejszego płynu Ajaks (przedtem wypróbowałam). Po 3 latach wyglądają, jak nowe. Wiem, że mam czysto, zwłaszcza, że jest bezpośrednie wyjście na taras.Co do HG, używam serii do glazury i terakoty (czyste fugi itp.) - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanisia 16.03.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Ja stosowałam z niższej półki Sidolux, nabłyszczał i smug nie było. również polecam sidolux - smug nie ma, ładnie nadaje połysk i pachnie tez ładnie witam też czasem używam sidoluxu ale dolewam do wody,nie daję bezposrednio na panele, boje sie żeby nie było skorupy tródnej do zmycia, co wy nato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 19.03.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witam! Moje panele mają 8 lat i wyglądaja jak nowe (w kwestii połysku rzecz jasna) polecam Pronto używam: do mycia - Pronto do mycia drewna do nabłyszczania - Pronto Superpołysk efekt rewelacja!!! P.S. z firmą sc jonsson nie mam nic wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 05.04.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Płyn Classen do paneli (do kupienia np. w Castoramie)-chyba najbardziej sprawdzony i polecany. Nie zostawia smug. Można nim umyć również gres, terakotę. Nie używajcie nabłyszczających płynów (Pronto, Sidolux) do paneli laminowanych, bo to właśnie one pozostawiają ślady. http://www.drewno.pl/foto/1_4665_foto_artykuly.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
befcia 24.07.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Płyn Classen do paneli (do kupienia np. w Castoramie)-chyba najbardziej sprawdzony i polecany. Nie zostawia smug. Można nim umyć również gres, terakotę. Nie używajcie nabłyszczających płynów (Pronto, Sidolux) do paneli laminowanych, bo to właśnie one pozostawiają ślady. http://www.drewno.pl/foto/1_4665_foto_artykuly.jpg witam !!!! tez uzywalam tego plynu z castoramy classen do paneli ale odkryłam cos lepszego moim zdaniem z firmy Amway zielony płyn LOC . jes super a poza tym to i do kafelek jest od razu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 29.07.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam! Moje panele mają 8 lat i wyglądaja jak nowe (w kwestii połysku rzecz jasna) polecam Pronto używam: do mycia - Pronto do mycia drewna do nabłyszczania - Pronto Superpołysk efekt rewelacja!!! P.S. z firmą sc jonsson nie mam nic wspólnego jw. Panele po nabłyszczeniu wyglądają super (nawet moje, po których każdego dnia przejeżdżają w tą i z powrotem samochodziki z moimi dziećmi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarsis 06.09.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Pronto albo Sidolux - niedrogie i dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 29.01.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 podnosze temat! Chciałabym się dowiedzieć czegoś wiecej o płynie Classen Nano Silver. Czy rzeczywiście jest taki dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 05.02.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 podnosze temat! Chciałabym się dowiedzieć czegoś wiecej o płynie Classen Nano Silver. Czy rzeczywiście jest taki dobry? taki sobie. widac lekkie smugi na panelach. nie mam mikroskopu by stwierdzić czy zabija bakteri ja używam mopa parowego. żadnej chemii a kafle i panele wyglądają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalia 24.02.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Rogacek a jakiego mopa parowego używasz bo ja kupiłam tego z reklamy TV H2O , miałam przedtem wykładzinę a teraz mam panele ale nie wiem czy nadaje się ten mop parowy do moich paneli (klasa C5). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 04.03.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ja stosowałam z niższej półki Sidolux, nabłyszczał i smug nie było. również polecam sidolux - smug nie ma, ładnie nadaje połysk i pachnie tez ładnie sidolux bardzo dobry, ale NABLYSZCZA. nie po to ludzie kupują matowe panele, żeby po sprzątaniu mieć z nich lustro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 04.03.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Płyn Classen do paneli (do kupienia np. w Castoramie)-chyba najbardziej sprawdzony i polecany. Nie zostawia smug. Można nim umyć również gres, terakotę. Nie używajcie nabłyszczających płynów (Pronto, Sidolux) do paneli laminowanych, bo to właśnie one pozostawiają ślady. http://www.drewno.pl/foto/1_4665_foto_artykuly.jpg witam !!!! tez uzywalam tego plynu z castoramy classen do paneli ale odkryłam cos lepszego moim zdaniem z firmy Amway zielony płyn LOC . jes super a poza tym to i do kafelek jest od razu . Pozdrawiam Befcia, też używałam płynu Amwaya LOC, ale to pieruństwo się tak pieni, że cholery za przeproszeniem idzie dostać To jest koncentrat i naprawdę trzeba go dozować baaaaardzo ostrożnie. W przypadku Classena nie ma obawy "przedawkowania" i jak pisałam też można myć nim gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abco 07.03.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Ja stosowałam z niższej półki Sidolux, nabłyszczał i smug nie było. również polecam sidolux - smug nie ma, ładnie nadaje połysk i pachnie tez ładnie a na moich panelach (zwłaszcza na tych w kolorze debu bagiennego) żaden płyn nie spisał się jak należy. dlatego myję ZWYKŁĄ WODĄ. I nie mam ani smug, ani plam, ani żadnych "mazów". A Pronto to była jedna wielka porażka - ślady stóp były po umyciu widoczne natychmiast. Rodzina musiałaby fruwać, bo ja mam hysia na punkcie czystej podłogi i jadę na szmacie dosyć często Podobno swietny jest jakiś płyn z Biedronki, ale nie stosowałam. Zostałam przy swoej szmatce pod kranem płukanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa1 22.03.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Ja używam Pronto i panele ładnie błyszczą, ale trzeba poczekać aż wyschnie podłoga, bo inaczej ślady zostają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts