Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ościeżnica regulowana

Bezdomna

Recommended Posts

Niezbyt tania ta ościeżnica, a chciałam drzwi tymczasowo jak najtańsze, ok. 100-150 zł za skrzydło. A ościeżnica 250 zł! Da się to jakoś obejść? Niestety nie mam tynku w miejscu na ościeżnicę.

Najgorsze jest to, ze nie wiem, czy przy wymianie skrzydeł na bardziej "wypasione" musiałabym zmieniać ościeżnice :(

Jeśli będziesz zmieniała skrzydła na wyrób tego samego producenta, to ościeżnice mają szansę pasować, ale jeśli zupełnie innego, to już gorzej.

Jesteś pewna, że musisz mieć regulowane? Wydaje mi się, że zwykłe ościeżnice można zawsze zamontować a właśnie regulowane nie wszędzie. U mnie też w miejscach na ościeżnice nie ma tynku, dopiero po zamontowaniu futryn będą wykańczane gipsem.

Jakiej firmy drzwi chcesz kupić? Ja też szukałam możliwie tanich (kupilismy drzwi DRE), ale nie ten całkiem najtańszy wariant, bo choć mam nadzieję, że kiedyś wymienimy je na drewniane, ale nie łudzę się, że tak szybko, ładnych parę lat będą musiały służyć.

pozdrawiam

Basia

Po co regulowane? Kup najtańsze (u mnie są w starym mieszkaniu takie kryte w zzasadzie papierem, jedynie w łazience dostały purchli ,ale łazienka badrzo mała i ze słabą wentylacją). Ładnie wykończysz listwami maskującymi i będzie OK.

Jak będziesz zmieniać za kilka lat przy remoncie to i tak na pewno zmienisz kolor i wzór. Najtańsze Classen i tak wytrzymają 5-6 lat, mam takie w bloku. Ważne, aby już teraz kolor grał i wzór z całością wystroju. Tanio, to nie musi być brzydko, choć na pewno będzie mniej trwałe.

A potem jak się odkujesz, to sobie wstawisz full wypas ! :wink: I wtedy dopiero wszystkich powali na Galerii ! :wink:

Albo dojdziesz np. do wniosku, że te co masz jeszcze są dobre i pojedziesz za tą kasę na Malediwy - bo już za 10 lat ma ich nie być ! I zamiast drzwi będziesz pokazywać zdjęcia z tropikalnej plaży. :lol:

Nie wiem, czy to najlepszy pomysł kupować ościeznicę prostą, bo wbrew pozorom wcale nie jest tańsza. Przynajmniej w Dre, nie wiem jak u innych producentów. Na stronie maja cennik.

Ościeżnica regulowana Soft 262 zł brutto (nie podaję końcówek z groszami), ościeznica prosta soft - 153 zł, maskownice 59 zł tylko na jedną stronę, x2 =118. 118 + 153 = 271 zł brutto.