atena28 05.03.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam! Jeśli ktoś uraczy mnie swoją wiedzą(nie tylko budowlana), BARDZO DZIĘKUJĘ!!! Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.03.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Wysłałam na priva : Otwierasz swój dziennik ( widzisz pierwszy post - własny) Klikasz "Odpowiedz" i piszesz "następną kartkę". Czekam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 08.03.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witamy wśród budujących.Dom zapowiada się bardzo ciekawie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.03.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Bardzo ladny domek Anetko. Powiem wiecej bardzo do naszego podobny, tylko u nas projekt ind. Amtla tez ma podobny. Jest nas wiecej z podobnym gustem. Trzymam kciuki za Wasza budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 11.03.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Anetko jak zobaczyłam Twój projekt domku, to aż mi się serducho "zaśmiało" Ustawny to był pierwszy mój ukochany projekt, który miał doczekać się realizacji gdyby nie warunki zabudowy. Dostałam warunki na dom o wymiarach nie większych niz 15m. mimo iż działka duża i spełniała wszelkie warunki pod budowę Ustawnego. I tak za sprawą WZ musiałam z wielkim bólem pożegnać się z tym projektem. Ale teraz zaciekle będę Ci kibicować i już nie mogę się doczekać realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 13.03.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Anetko u mnie na działce oprócz nowego domu, który się właśnie buduje, stoi stary, w którym teraz mieszkam. Pozwolenie na budowę dostałam warunkowo, tzn., że w momencie odbioru nowego budynku, stary musi być zburzony. Obowiązuje u mnie takie prawo(niestety), iż na działce nie może stać więcej niż jeden budynek mieszkalny, mimo, że działka na tyle duża, że mogą spokojnie stać dwa budynki. Ale z tego co wiem nie we wszystkich gminach takie prawo obowiązuje. Warto się tego dowiedzieć w Gminie, bo architekci nie zawsze orientują się w tych sprawach. Dopiero co zdążyłam nacieszyć się przyszłą realizacją tego projektu, a Ty piszesz, że już poszukujesz innego. Jestem zmartwiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 20.03.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 No i wyszło dzisiaj wszystko. Mojego USTAWNEGO domku nie mogę postawić To bardzo smutna wiadomość, bardzo dla mnie oczywiście Ale "Jaskółka" równie urocza i tak samo mocno będę trzymać kciuki za powodzenie w jej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 20.03.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 http://lex_vip.ovh.org/zeskorupki.jpg Pogody, słońca, radościW Niedzielę dużo gościW Poniedziałek dużo wody -to dla zdrowia i urodyDużo jajek kolorowychŚwiąt wesołych, no i zdrowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 02.04.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 P.S. Tymczasem dzisiaj miałam bardzo zły dzień i w pracy i w domu i znowu pokłóciłam się z teściami. Więc mogę długo nie wytrzymać i kupię po prostu mieszkanie w bloku. Ale to ostateczność... Anetko po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój... Nie możesz mieć takiego negatywnego podejścia, bo za kilka dni Ci przejdzie i będzie po bólu. I absolutnie nie myśl o mieszkaniu w bloku, musisz spełnić swoje marzenie o własnym domku. Nikt nie mówil, że będzie łatwo, ale wszystko jest do przejścia, tylko trzeba troszkę czasu. Dopiero co zaczęłam czytać Twój dzienniczek, a już po raz trzeci będziesz zmieniać projekt. A czy nie możesz iść do innego architekta, który wcześniej zrobiłby ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 18.04.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam Aneto serdecznie Nie martw sie napewno nie jesteś tu jedyną osobą, która musi najpierw zwalczyć męża żeby wziął się do roboty i przyłożył trochę do budowy a po drugie osobą, która nie ma oszczędności i mega-zarobków a jedynie pomysł na swój wymarzony dom... .....jakoś tam będzie przecież prawda...? Dodam Twój dziennik do "ulubionych" bo Twoje budowanie baaardzo przypomina mi moje Jedziemy na tym samym wózku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Ładny projekcik wybrałaś. I faktycznie trochę podobny do Ustawnego. Koło zaczęło się kręcić, więc do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_cz-wa 19.05.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Pozwolenie fajna rzecz może się przydać podczas budowy Mam nadzieję że Wam się uda wybudować dom i po wszystkim powiedzieć że fajna przygoda ta budowa i nie taka straszna jak wszyscy dookoła piszą. pozdrawiam życzę pogody ducha i odpowiedzialnych wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 11.06.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Anetko powiem Ci, że w miarę szybko uporałaś się z papierzyskami. Choć nie jestem przesądna, to ja też w piątek i to na dodatek 13 też bym nie zaczynała. Ale od poniedziałku trzymam kciuki. Oj będzie się działo. Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 12.06.2008 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Nie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.06.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Współczuję smutnych zdarzeń w rodzinie Ale domek już, już, już :) widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 01.07.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Ależ Ty pędzisz z robotą. Gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 16.07.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Geo....co??? Pierwszy raz słyszę. Pierwsze moje skojarzenie dotyczyło klimatyzacji, a nie pustaków. A może sami zamówcie sobie pustaki. Będzie szybciej. O ile masz jakieś podejrzenia co do swojego wykonawcy, to może lepiej go jakoś sprawdzić, bo może chce sobie na Was zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 17.07.2008 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Geo....co??? Pierwszy raz słyszę. Pierwsze moje skojarzenie dotyczyło klimatyzacji, a nie pustaków. Nie znalazłam tej nazwy nawet w wyszukiwarce internetowej, ale w składzier budowlanym to znają, podobno to to samo, co porotherm - i to i to sprowadzają z Czech A może sami zamówcie sobie pustaki. Będzie szybciej. Chciałam tak zrobić, za godzinę miałabym pustaki na placu ale mój wykonawca już złożył zamówienie i nie mógł go wycofać i powiedział już żebym nie mieszała. O ile masz jakieś podejrzenia co do swojego wykonawcy, to może lepiej go jakoś sprawdzić, bo może chce sobie na Was zarobić. Zarobi na mnie 15% całości, czyli ponad 30000zł + 5% z kosztów zakupu materiałów ( to musiałabym policzyć - za fundamenty miał prawie 1000zł) no i są jeszcze koszty pośrednie 80% - nawet nie wiem co to jest? Koniec końcem zaczną w poniedziałek lub wtorek - tak powiedział mi wykonawca przez telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 18.07.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 My dajemy zakupić podwykonawcy tylko te materiały na których się ani troszkę nie znamy, więc np. kable elektryczne kupował nam znajomy elektryk. I jak mąż powiedział, że sprawdzi sobie ceny gdziekolwiek, choćby na allegro i będzie wiedział czy ten nas nie urabia. I podziałało, okazało się, że kable mogą jednak być sporo tańsze Jednak zawsze trzeba sprawdzać wykonawców :!: Niestety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.08.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 no te 20 cm to niezły numer. Tylko spokojnie - w końcu odbierze telefon :) Jak będzie chciał kaskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts