Edmar70 04.08.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Pięknie Ci domek rośnie, a w jakim tempie!!! No, no no... Moje dzieci też wiecznie o budowie rozmawiają. A kiedy już bliżej wykończeniówki, to tym bardziej. Całe szczęście, że wiedzą czego chcą w swoich pokojach. Jeden problem mam z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 07.08.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Ojej, jakie śliczne małe inwestoreczki. A jakie pomagierki, buzie im się śmieją, widać, że bycie na budowie sprawia im ogromną frajdę. A domek rośnie i rośnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 08.08.2008 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Tak, tak! Wczoraj skończyli stawiać ściany a dziś robili schody przed wejściem - dokończą jutro(albo w poniedziałek), bo to musi wyschnąć a pada deszcz. A w środę lub czwartek przywiozą strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.09.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Kuźwa, najgorsze są te przestoje. Anetko, czy Ty zdążysz do października zanim ocieplisz poddasze, ze wszystkimi pracami? Mam na myśli elektrykę, hydraulikę, tynki wylewki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 11.09.2008 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam Cię Wierna Czytelniczko! Plany są takie: 1) więźba 2) dach - we wrześniu 3) ścianki działowe na poddaszu + ocieplenie - dałam im czas do końca października; 4) elektryka - jak pójdzie to jeszcze w październiku 5) instalacje wodno-kanalizacyjne z C.O. - w listopadzie(na początku) 6) tynki i wylewki - w zależności jaka będzie zima i czy będzie kasa, bo na razie limit wyczerpany. W międzyczasie zamontują okna na parterze i na poddaszu oraz wstawią drzwi zewn. i bramę garażową (wszystko w tym miesiącu - najdalej w październiku). Chcę zostawić dom na zimę, żeby go przewiało, wysuszyło, wymroziło - będę otwierać szeroko okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.09.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Plan zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 11.09.2008 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Muszę sprzedać jeszcze jedną działkę, to będę miała na tynki i wylewki a na resztę to nie wiem z czego wezmę Zresztą do wiosny jeszcze daleko, może wygram w totka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.09.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Muszę sprzedać jeszcze jedną działkę, to będę miała na tynki i wylewki a na resztę to nie wiem z czego wezmę Zresztą do wiosny jeszcze daleko, może wygram w totka? I to jest prawidłowe nastawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 11.09.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 11.09.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 11.09.2008 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Dzięki bardzo! A Ty kiedy się wprowadzasz? Pewnie w tym roku zjesz kolację wigilijną w swoim domu, przy kominku - ech, pomarzyć kiedy tak będzie u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 12.09.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Anetko plan masz super poukładany. Życzę, aby wszystko się spełniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 12.09.2008 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ty Edytko widzę jesteś w bardziej zaawansowanej fazie budowy. Do końca roku będzie parapetówa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 12.09.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ty Edytko widzę jesteś w bardziej zaawansowanej fazie budowy. Do końca roku będzie parapetówa! Mam taką cichą nadzieję. Wykończeniówka już się zaczeła, więc wszysko na to wskazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.09.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Upssss...co z tymi fachowcami do jasnej ciasnej. Co za idiota!!! Czy on się w ogóle zna na odczytywaniu projektu??? Ileż to taki fachofiec potrafi napsuć nerw. Ale trzymaj się, a jak naprawią to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 16.09.2008 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Już dzisiaj poprawiają, ale idzie im to ślimaczym tempem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 30.09.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Anetko...a po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój... Niestety jak to na niemal każdej budowie bywa są wzloty i upadki. Ale wszystko się ułoży, tylko cierpliwości, dużo cierpliwości trzeba się nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 30.09.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 atena28, Witam serdecznie Tak czasami podczytuję, bo jesteśmy na zbliżonym etapie Takie są właśnie budowlane realia Raz lepiej - dwa razy gorzej, albo odwrotnie....Trzeba się przyzwyczaić i specjalnie nie przejmować Za chwilę wszystko będzie dobrze...Tylko te chwile czasami długo trwają Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena28 01.10.2008 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Dzięki bardzo za wsparcie. Teraz jest mi to bardzo potrzebne. Zwłaszcza, że w pracy też mi się coś ostatnio nie układa. Chyba jestem przemęczona tym wszystkim. Tyle spraw na głowie, do tego nadal jestem chora - jutro znów idę do lekarza, bo od tygodnia nie widzę poprawy w swoim stanie zdrowia od poprzedniej wizyty i zażyciu antybiotyku. Pozdrawiam i życzę mniej przykrych doświadczeń na budowie ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 12.11.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Byliśmy też z mężem dziś w Dobrodzieniu w "Agacie" rozglądać się za meblami do kuchni, ale biorąc pod uwagę gust mojego męża i co gorsza, jego wyobrażenie o cenach w/w to będę musiała mieć meble z targowiska, bo ON chce urządzić kuchnię za 10 000zł! Z wyposażeniem! Zwariował! A takie piękne meble podobały mi się z Rusta ale cena 3x tyle + wyposażenie. Będę miała ciężki orzech do zgryzienia a właściwie to ciężka przeprawa mnie czeka, bo jeszcze kominek i łazienki, i sufity podwieszane, i podłogi i itp. Już widzę te kłótnie, bo ON na wszystkim teraz chce oszczędzać! Ja to rozumiem, że za dużo kasy już nie zostało ale nie do przesady! Cześć Anetko! Po prostu siedzę i pękam ze śmiechu. Tak mnie ubawił Twój wpis, że jeszcze nie mogę sie opanować. Sorrrrry........że się tak naśmiewam z Twojego problemu, ale napisałaś to tak zabawnie, że wymiękłam. A tak w ogóle, gratuluję postepów. Toż to juz cały dom stoi. Szybka i piękna robota. Patrzeć jak za chwilę za mebelkami będziesz sie rozglądać. Ściskam mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts