bazgrus 05.03.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Glazurnik powiedział mi, że mam źle podłączony bidet.Chodzi o miejsce przyłącza wodnego i wysokość nad posadzką http://farm4.static.flickr.com/3215/2313364268_4e8d01691a.jpg Obok bidetu mam stelaż pod WC. Niestety innego producenta.W jaki sposób wyrównać poziom WC i bidetu (wg kołków mocujących ceramikę?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 05.03.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 To chyba raczej zależy od tego, jaka to będzie ceramika - ale jeśli bidet i kibelek będą z jednej firmy i z jednej linii wzorniczej, możesz bezpiecznie założyć, że wystarczy żeby szpilki (kołki) były na tym samym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 06.03.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 WitamU mnie hydraulik też źle wyprowadził podłączenia, stelaż był geberitu i miał ruchomą poprzeczkę do regulacji, natomiast WC miało stelaż sztywny, nie bardzo wiedział jak podłączyć więc zrobił tak samo jak w WC i problem wyszedł z odpływem do kanalizacji bo do bidetu trzeba tak jak w umywalce dokręcać syfon i wyszło tak że rura od kanalizacji wyszła wyżej niż wyjście z syfonu od bidetu, druga rzecz to jak wyprowadzenia wody będą za nisko to z kolei nie zostaną zakryte przez bidet, u mnie ledwo ledwo prawie na wcisk ale jakoś się udało. To tyle z moich doświadczeń z bidetem i hydraulikiem który chyba pierwsz raz w życiu montował takie "skomplikowanej" urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 06.03.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Przeprowadziłem własne śledztwo chodząc po sklepach i pytając. Oto wyniki:1) aby mieć w tym samym poziomie WC i bidet najlepiej je kupić a później poziomować2) najistotniejsze są odległości pomiędzy odpowiednimi otworami. Np. kilka misek cersanitu i koła pasuje od stelażu Geberitu, natomiast bidety nie padują mi do stelaża "no name". Ciekawe czy znajdę taki, który pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 07.03.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Trochę nie kumam tego zdjęcia. Masz tam tylko zimną wodę do bidetu, czy źle widzę? Możesz zrobić zdjęcie bardziej z oddali, bo ja osobiście w ogóle nie mogę się zorientować co jest co? Ten odpływ to od bidetu? Jakoś dziwnie to wszystko wygląda jak dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 07.03.2008 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Robiłem komórką i nie wyszło.Jest tak. Od lewejPrzyłącze ciepłej wody, odpływ, przyłącze zimnej wody (poza zdjęciem) Dzisiaj chodziłem po kilku sklepach i fachowcy stwierdzili, że wszystkie bidety są standaryzowane. Jeden mi powiedział, że ważna jest tylko rozpiętość haków mocujących bo resztę i tak się podpina, więc żaden problem pociągnąć odpływ trochę wyżej lub węzyĸ dociągnąć do umywalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.03.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Wydaje mi się, że strasznie szeroko są rozstawione te zasilania wody - może to kwestia zdjęcia. Ale wygląda mi to na tak duży rozstaw, że wężyków nie będzie można schować w obrysie bidetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.03.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Czy przypadkiem te dwa otwory powyżej odpływu nie służą do zainstalowania przyłącza wody do bidetu? Nie pamiętam dokładnie jak to było u mnie, ale tak mi coś świta... TUTAJ widać nieco jak to wyglądało u mnie, niestety już zabudowane k-g (aluminiowa listwa tymczasowo założona przez glazurnika w celu określenia wysokości pierwszego pełnego rzędu glazury). A TUTAJ bidet powieszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts