bimbelt 06.03.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ogladalem ostatnio osprzet tej fimy. Podoba mi sie. Dodatkowa zaleta to cena, ktora jest o polowe nizsza od Berkera, a pewnie jeszcze wiecej w stosunku do Legranda. Pytanie, jak jakosciowo plasuje sie ten osprzet? Jest w miare solidny? A moze ktos ma i podzieli sie swoimi spostrzezeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 06.03.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Mam tego Simona ... linia Classic bodajze Dla instalatora koszamarny - moj elektryk uciekl w zalozywszy 70 % osprzetu - nie chcial pieniedzy za zrobiona czesc - zreszta slusznie ...bo i tak by nie dostal Sruby jak z masla - lepiej wkrecac srubokretem niz wkretarka. Uciazliwy szczegolnie przy gniazdach przelotowych - trzeba przecinac kable. Ale jak juz zalozysz ...to sie sprawuje moze i nie gorzej od tych drozszych. Ale na poczatku bedziesz klal Ty albo elektryk Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 06.03.2008 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Mam tego Simona ... linia Classic bodajze Dla instalatora koszamarny - moj elektryk uciekl w zalozywszy 70 % osprzetu - nie chcial pieniedzy za zrobiona czesc - zreszta slusznie ...bo i tak by nie dostal Sruby jak z masla - lepiej wkrecac srubokretem niz wkretarka. Uciazliwy szczegolnie przy gniazdach przelotowych - trzeba przecinac kable. Ale jak juz zalozysz ...to sie sprawuje moze i nie gorzej od tych drozszych. Ale na poczatku bedziesz klal Ty albo elektryk Y Zamierzam zakladac samodzielnie, wiec twoja uwagi musze wziac do siebie. Mam mieszane uczucia, bo z jednej strony wiecej roboty i stresu przy podlaczaniu, a z drugiej strony oszczednosc 1000zl. Musze to jeszcze przemyslec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 06.03.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Mam tego Simona ... linia Classic bodajze Dla instalatora koszamarny - moj elektryk uciekl w zalozywszy 70 % osprzetu - nie chcial pieniedzy za zrobiona czesc - zreszta slusznie ...bo i tak by nie dostal Sruby jak z masla - lepiej wkrecac srubokretem niz wkretarka. Uciazliwy szczegolnie przy gniazdach przelotowych - trzeba przecinac kable. Ale jak juz zalozysz ...to sie sprawuje moze i nie gorzej od tych drozszych. Ale na poczatku bedziesz klal Ty albo elektryk Y Mam na szczescie tylko jeden włacznik i jedno gnizado na strychu tej firmy. Opinia j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 07.03.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Kurcze, ogladalem dzisiaj osprzet K-S, Berkera, Legranda, Eldy i jeszcze kilka innych. K-S podoba mi sie najbardziej. Berker za to mnie zawiodl. Na zdjeciach wygladal o wiele lepiej. Zaryzykowalem i kupilem dwa gniazda IP44 do lazienki. Zamontuje i zobacze jak to sie sprawuje. Moze wcale nie bedzie tak zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.03.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 bimbelt, a jak tys wyliczyl ten 1000 zl oszczednosci ? moj domek nie nalezy do wielkich, choc z elektryka sobie nie zalowalem i troszke mi prztyczkow wyszlo, a kupilem legranda suno i wydalem okolo 1400 zl .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 07.03.2008 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Nie wiem jak to wyszlo, ale mam 126 elementow. Gniazda rtv i komputer-telefon w kazdym pomieszczeniu, a w niektorych podwojnie. Duzo wylacznikow schodowych/krzyzowych na korytarzach; gniazdek tez nie zalowalem. Na razie mam 3 oferty. Dwie na Berkera za 2800 i 2300zl oraz Kontakt-Simon za 1300zl. Nie wiem ile kosztuje Legrand, ale pewnie nie jest tanszy od Berkera. Tak czy inaczej, nie podoba mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 07.03.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Jakiś rok temu zakładałem kilka wyłączników i gniazd z osprzętu Kontakt-Simon u rodziców. Bez uwag. Ponieważ podoba mi się ich linia Classic, kupiłem już do siebie co nieco. Całkowity koszt wyjdzie ok. 1.800 zł (najdroższe są gniazda głośnikowe i antenowe/sat), samych gniazd 230V mam 120 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 07.03.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Ja również w kilku pomieszczeniach zakładałem osprzęt Simon - bez żadnych uwag - montaż przyjemny i bezproblemowy - jedynie gniazda głośnikowe do KD - nieciekawe rozwiązanie - przykręcanie gniazda bezpośrednio do puszki - ważne aby puszka była odpowiednio osadzona w ścianie - czyli otworki na śruby w puszce równolegle do podłogi - poza tym wszystko w najlepszym porządku .No może jeszcze gniazda TV i SAT - bardzo duże i praktycznie pasownie mieszczą się do puszek - piszę oczywiście o puszkach głębokich / podwójnych / . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.03.2008 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 To ja dopisze moje pierwsze spostrzezenia. Zamontowalem na probe gniazdo IP44. Montaz bez zadnych problemow, nic sie nie urwalo, choc dokrecalem srubki ze spora sila. Wniosek - biore Kontakt-Simona na calosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzado 10.03.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Mam zamontowaną w calym domu serię basic Simona. Montowalem sam bez niczyjej pomocy (a doswiadczenie w tym temacie mam zerowe). Zadnych problemow nie napotkalem, tak wiec polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.03.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Też mam z tej serii. Jeśli chodzi o montaż to raczej nie ma większych problemów - choć ja raczej nie wykorzystywałem śrubek i blaszek z zestawu, a mocowałem je wkrętami do boków puszek. Trzeba tylko uważać, żeby nie przykręcić za mocno, bo można wygiąć blachę i kontakt/gniazdko będzie odstawać. W przypadku gniazdek trzeba też bardzo uważać na śrubę mocującą osłonę - jest bardzo miękka i dokręcać należy delikatnie (zwłaszcza jeśli pracuje się wkrętarką) - trochę za dużo siły i otwór na śrubokręt krzyżakowy przestaje istnieć - a wtedy dramat - wiem, bo musiałem takie coś rozkręcać - nie dało się inaczej niż poprzez rozwiercenie śruby razem z plastikiem wokół. Mam też trochę problemów z przyciskami do włączania światła - nie wiem jak mocno powinno się je wciskać (nie chodzi o "pstrykanie" a o umocowanie przycisku podczas montażu) - jak się to zrobi za mocno, to włącznik nie chce działać - jak za słabo - odstaje. Ale poza tym nie narzekam (narazie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 10.03.2008 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Ogladalem ostatnio osprzet tej fimy. Podoba mi sie. Dodatkowa zaleta to cena, ktora jest o polowe nizsza od Berkera, a pewnie jeszcze wiecej w stosunku do Legranda. Pytanie, jak jakosciowo plasuje sie ten osprzet? Jest w miare solidny? A moze ktos ma i podzieli sie swoimi spostrzezeniami? Legrand też nie jest idealny - w często używanych gniazdach sam odkręca się dekielek. przynajmniej wiem dlaczego mój elektryk zaparł się że tylko nie z Simona choć Simon mi też się podobał pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TG-Tays 10.06.2014 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Mam wszędzie w aktualnym mieszkaniu na poddaszu K.S. i na pewno teraz w nowo boudowanym domu także przy tej firmie zostanę - mogę tylko polecić. Poza niezawodnością i chyba(? - nie wiem jak teraz) względnie normalnymi cenami urzeka mnie wygląd i estetyka wykonania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 10.06.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Ja też mam całość w Simonie i jest tego trochę, montowałem sam, spokojnie da radę, choć 2 albo 3 ramki po jakimś czasie pękły, być może z mojej winy jak za bardzo chciałem, żeby weszly w swoje miejsce;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 02.07.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Montowałem kilka razy. Detalicznie (mieszkaniówka) i hurtowo (hotel, szpital).Osprzęt jak osprzęt. Problemów nie miałem. Puszki w tynku i w KG.SIMON-BASIC montowałem.Parafrazując alledrogo: Polecam, jeżeli design wam odpowiada. Technicznie bez uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belliash 20.04.2016 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Hej, Pozwolcie ze odswieze ten temat.Przymierzam sie bowiem do renowacji instalacji elektrycznej i ostatnio rozgladalismy sie z narzeczona za gniazdkami.Do gustu bardzo przypadl nam osprzet Simon z serii 54 w ramce Simon 54 Premium (np. http://www.kontakt-simon.com.pl/pl/Katalog/759/470/4598,DGZ2MZ-01-43.html#article). Chcialem apytac abrdziej doswiadczonych osob, czy cos sie zmienilo jezeli chodzi o jakos produktow tej firmy?Wizualnie sa to chyba jedne z ladniejszych produktow, ale przeciez nie tylko o wyglad chodzi, a przede wszystkim o funkcjonalnosc i bezpieczenstwo.Z tego wzgledu, licze na Wasze opinie w tym temacie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.nowicki 21.04.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 stary kotlet, ale mam cały dom na simonkontakt. wszytko śmiga od trzech lat. wygląda ponadczasowo. jak coś podeślę foto na priv z zamontowanych kontaktów. Jeśli chodzi o budowę to elektryka mi mi się udała, resztę speców bym rozjechał walcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.nowicki 21.04.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 połączenie simonkontakt z podlewaniem automatycznym trawnika jak by ktoś chciał nie stanowi większego problemu dla średnio rozgarniętego elektryka. to kolejny plus tej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 21.04.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 stary kotlet, ale mam cały dom na simonkontakt. wszytko śmiga od trzech lat. wygląda ponadczasowo. jak coś podeślę foto na priv z zamontowanych kontaktów. Jeśli chodzi o budowę to elektryka mi mi się udała, resztę speców bym rozjechał walcem Dlaczego na priv ? Pokaż na forum te śmigające, niech wszyscy zobaczą ponadczasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts