Szadam 31.08.2003 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Mam dylemat - stawać na głowie żeby zamieszkać w nowym domu jeszcze w tym roku, czy nieco spokojniej poczekać do wiosny.Z jednej strony mam mieszkaniowstręt do tego w czym obecnie mieszkamy, z drugiej jeszcze tyyyyyle do zrobienia. Mam obawy, że pośpiech może być złym doradcą.Jakie są wasze doświadczenia w tym względzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 31.08.2003 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Dużo zależy od tego, w jakim stanie jest dom i co zostało ci do zrobienia.Mieszkanie w domu który się stale wykańcza - może wykończyć mieszkańców - kurz, hałas, obcy ludzie w całym domu.... ale da się. Bardziej komfortowo jest przenieść się do gotowego domu. Dużo tu zależy jak zwykle od kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 01.09.2003 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Mój dylemat polega właśnie na tym.Raz, że kasa dwa to roboty.Może nie zostanie ich dużo: łazienki, kotłownia na i ścieki, a salon (Parkiet bo wylewka schnie ), garaże i całe otoczenie domu. Kasy na wszystko nie starczy, a łudzę się, że może do wiosny coś dociułam. Tak wogóle czy komuś forsy na finiszu nie zabrakło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 01.09.2003 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Oj zabrakło , ale starczy jeszcze na tynki wewnętrzne, instalacje CO, ocieplenie poddasza i posadzki. A z resztą nie wiem. Już zacząłem się rozglądać za alternatywnym źródłem zasilenia kieszeni. Pozdrawiam i życzę powodzenia Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Warto się przeprowadzić. W zimie, w lecie, jesienią, w nocy, w dzień i o poranku. Warto, zawsze warto! Ja mam nadzieję od 1 października i też trochę roboty mi zostanie, ale co tam. Trzymaj się cieplo, bo noce już chłodne. Waldek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgb 01.09.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Jak zrobiłeś wszystkie roboty "budowlane" (czyli generalnie brudne i uciążliwe) to na pewno warto (choćby dla wyleczenia się z mieszkaniowstrętu ). W przeciwnym wypadku warto się zastanowić, czy jesteś w stanie znieść takie prace, ale może tak... My sobie postawiliśmy "magiczną datę" - do końca roku. Przyszłość pokaże, co do tego momentu uda się zrobić (w tej chwili "kończą się" wylewki). Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 02.09.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Wydaje mi się, że warto jeśli doprowadzisz dom do stanu minimum socjalnego tj. zakończysz malowanie, podłogi (ja np położyłam w sypialanich wykładziny dywanowe, dając wylewce kilka lat na odpowiednie wyschnięcie dla parkietów). Zaletą jest to, że sprężasz się maksymalnie aby się np wprowadzić na Święta (tak jak u nas było), tak więc pracujecie nad domem wydajnie i maksymalnie szybko. Wadą mogą być pochopnie podjęte decyzje, których pewnie nie unikniesz. Wadą też może być wprowadzenie się do niezagospodarowanekj okolicy zimą (jesli masz np drogę szutrową). Natomiast zyskujesz te niezapomniane zimowe wieczory przed własnym kominkiem, zyskujesz pierwsze Święta we własnym domu, no i wyprowadzasz się ze znienawidzonego oczywiście już na tym etapie i ciasnego mieszkania. Ja myślę, że zawsze warto czym prędzej się wprowadzić do własnego domu, pod warunkiem że nie będzie Cię to kosztowało zbyt wiele wyrzeczeń (szczególnie dotyczących jakości wykończenia domu). Jeśli chcesz poczytać jak to jest sprężać się na przeprowadzkę zimą zapraszam do mojego dziennika budowy (oczywiście pod jego koniec) na stronie forum: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1560 Pozdrawiam i powodzenia,Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 02.09.2003 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 No toście mnie Państwo ZMOBILIZOWALI Serdeczne dzięki. Lecę na budowę skracać terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts