Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej Hej,

Ogromnie się ucieszyłam czytając twojego posta...

My również myślimy o zmianie garażu na jednostanowiskowy i w związku z tym mam do ciebie ogromną prośbę. Czy byłabyś tak dobra i mogła napisać na priva jakiego rzędu koszty wchodzą w grę? Albo gdybyś podała mi swój adres mailowy to chętnie się odezwę. Nam jeden z architektów adoptujących napomkną zdawkowo, że będą to spore koszty... Niestety bez obejrzenia projektu nie podał rzędu kwoty( i w sumie słusznie). Mając porównanie będę mogła konkretniej rozmawiać. Mój mail [email protected].

Pozdrawiam wszystkich wielbicieli TK30 ;)

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ooo ludzie :o chcę założyć prąd na działce, jeszcze przed budową domu i się dowiedziałam, że na to też muszę mieć pozwolenie :roll: gość, który będzie to robił powiedział mi, że dopiero jak będę miała pozwolenie na budowę domu :roll: a co niby wcześniej nie mogę mieć prądu?! zupełnie jestem w tych sprawach zielona :-?

kurcze... nie bardzo rozumie jak to jest :-? dowiedziałam się od osoby, która zajmuje się naszymi papierami, że aby otrzymać pozwolenie na budowę musi być projekt przyłącza prądu a to z kolei wydłuża czas ponieważ zakład energetyczny musi zaakceptować projekt a to może potrwać ok mca :(

otóż to czego nie mogę pojąć to to,że ludzie zaczynają budowę bez swojego prądu! to dlaczego ja muszę mieć :-?

nie wiem czy ktoś zrozumie to co nabazgroliłam :-? jeśli tak to proszę o pomoc :(

Witam,

Ledwie znalazłam to forum a już być może będę się odmieszczać.. TK30 jest trochę za duży jak na naszą działkę.. adaptacja będzie kosztować fortunę i teraz poważnie zastanawiamy sie nad projektami Z Charakterem albo Doskonałym... a TK30

Pozdrawiam wszystkich TK30-wiczów.

Jeśli ktoś jeszcze nie jest zdecydowany na projekt to może spodoba Wam się coś z tej pracowni? http://www.domyzwizja.pl

Pozdrawiam serdecznie

:D

• 4 weeks później...
wydaję mi się, iż można ją przyzwoicie zrobić wraz z jadalnią..;)mam pytanie czy ktoś dotarł do strony z elewacjami TK 30 ? ja jestem dopiero na etapie fundamentów ale zbieram wszystkie przydatne informacje, jeśli ktoś do tego dotarł to proszę o wklejenie linka;)

• 1 month później...
  • 3 months później...
witam, bardzo dawno tu zaglądałam..z braku czasu oczywiście...więc,.... mi udało się zrobić fundamenty, na szczęście wszystko poszło bez problemów i ok ;) teraz jestem na etapie kupowania materiałów i od maja ruszamy ze ścianami...;) mam zdjęcia gdzieś na kompie ale póki co to same fundamenty..i wyglądają spore...aż jestem przerażona,że ten "domek" będzie olbrzymi ;)

Witam również po przerwie :D nata78 i Gargi2000 mam nadzieje że założycie swoje własne dzienniki budowy i będziecie wstawiać tam zdjęcia z postępów , nawet jeżeli to tylko zdjęcia fundamentów :wink: :D ja chętnie je obejrzę :D

Trzymam mocno kciuki abyście się nie spotkali z przeszkodami w ciągu całej tej inwestycji, no i mam nadzieje że będziecie częściej odwiedzać forum i zasilać mnie nowymi informacjami na temat waszych postępów. :D

Pozdrawiam