Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie najprawdopodobniej taras będzie skierowany na stronę zachodnią, ale jeszcze nie jest do końca ustalone, mam dosyć dużą działkę więc u mnie jest wszystko jedno jak postawie dom (jeśli chodzi o wjazd do niego) :)

Jeśli chodzi o inny projekt to zastanawialiśmy się jeszcze z narzeczonym nad Komfortowym :)

Powiem szczerze, że całkiem niezły jest ten projekt :D

Najbardziej u mnie zapulsowało to iż wejście z garażu jest niedaleko przedsionka, a nie tak jak w TK30 dwa osobne wejścia do domu, jestem osobą zabieganą więc okrycie pewnie będę zostawiała w pomieszczeniu gospodarczym między garażem a kuchnią, zwłaszcza jak będę wracała z zakupami, a tu można uniknąć tego problemu. :D

Podoba mi się też duży salon połączony z kuchnią, ale pozmieniała bym troszkę w części sypialnej. :)

grazi, a znalazłaś coś godnego uwagi na tych 48 stronach? Albo z duże, za małe też źle, albo garaż jednostanowiskowy, albo tylko jedna łazienka... zawsze coś nie tak. Ja w sumie tylko CYRUS (podobne toto do KOSa tylko że większe) http://www.projekty-domow-parterowych.pl/projekt-domu-CYRUS-3170-19.html

i jak pali się grill na tarasie to na polbruku zostaja plamy z tłuszczu i td. których nie można usunąć

O tym akurat nie pomyślałam :-? ale zawsze można zastosować jakąś osłonkę, ewentualnie pominąć budowę kominka :wink: na szczęście nie stanowi on dla konstrukcji całego domu jakiegoś ważnego elementu,bez którego domek mógł by się zawalić :wink: :)

Po za tym planuję taras zbudować z desek więc może aż takiego problemu z tym grillem nie będzie :)

TK30, jeśli chodzi o KOS'a to my też widzimy kilka drobnych zmian w postaci dodatkowej toalety przy wiatrołapie kosztem pokoju 12. I właśnie ten pokój miałby być połączony z łazienką 11. Łazienka 9 powiększona o szafy w przedpokoju będzie jako łazienka osobna.

A ja bym w 12 zrobiła sypialnie i w tej wnęce garderobę i tak jak ty połączyła bym ją z łazienką 11. A jeśli chodzi o dodatkową toaletę to mi nie jest aż tak potrzebna, a i jeszczę toaletę 9 tak jak ty powiększyła bym o te szafki i zrobiła ogólno dostępną.