patka 06.03.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam, jesli ktos czeka na to że zobaczy juz budowe to niestety chwilowo tego nie zobaczy ponieważ jeszcze nie mamy nawet PNB. Mamy za to dzialeczkę i postaram sie potroszku co nie co o nas napisac Tak na marginesie to mam nadzieje ze jak zaczne tutaj to pisac to juz nam wszystko pojdzie szybciutko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 06.03.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Troszku powoli zaczynam od historii: Wszystko zaczęło się od chęci, chęci zamieszkania we wspólnym gnieździe. Checi sa wieksze moje niż meza, wiec jestem tez w grupie budujących kobiet . Biorąc pod uwagę wszystkie aspekty za i przeciw zdecydowaliśmy że będziemy się budować- ceny mieszkan są co najmniej powalające. Nasze poszukiwania z uwagi na miejsce obecnego zamieszkania skoncentrowały się na dwóch rejonach Białołęka w Warszawie lub Marki pod Warszawą. Po półtorarocznych poszukiwaniach wreszcie znaleźliśmy to czego szukaliśmy. NASZE MIEJSCE –Marki Struga. 1000m2 , wjazd od północny, prawie kwadrat- po prostu ideał. Dodać należy że działkę znaleźliśmy gdzieś we IX.2006 dzięki agencji nieruchomości. Niestety nie był dokonany podział działki (pierwotnie był to fragment działki 3000m2). Podpisaliśmy więc umowę przedwstępną i czekaliśmy z niepokojem gdyż w tym czasie ceny działek w okolicy wzrosły o 50%. Ostatecznie zakupiliśmy ją 27 XII 2006r. HURRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 14.04.2008 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Papiery zalatwianie itp ciag dalszy. Okazalo sie ze mamy SPOKO sasiadow. Z pradem problem chcemy ruszyc we wrzesniu a tu co -prad laskawie dostaniemy jak sie uda 11-2009. Dodam ze prąd budowlany ło matko. Zastanawiamy sie nad ogrzewaniem bo dodam że z gazem też nie najlepiej, przyjemność ta ma kosztować 15 000. Rozgladalam sie za oknami i wiem że bedzie to Oknoplast-Kraków lub M&S. Podstawowy zakres pierwszych to ok.15000 z montażem- chyba nie najgorzej. Poczekamy do zimy to może taniej będzie . Ściany to porotherm lub jakas tansza ceramika + styropian. Zastanawiam sie nad Isomurem i chyba zaryzykujemy jakieś inne rozwiązanie. Z rzeczy najpilniejszych to: projekt budowlany-zmienić oddać i mieć pozwolenie, załatwić PRĄD, ogrodzić się, blaszak, woda, kibelek. Następnie zwieźć materiały i kurcze do tego to nie wiem jak się zabrać.Szanowny małżonek umie robić kosztorysy tylko nie swojego domu, ten czeka i czeka a inwestorka sie wnerwia. Dobrze że chociaż zakres zmian został ustalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 17.04.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Wiataj, Projekt fajny , (jak większość z tej pracowni- sami mamy podobną wersję P180)zatem życzę powodzenia w działaniu...A nad Isomurem też długo myśleliśmy ze względów finansowych, ale ostatecznie dokonaliśmy zakupu wychodząc z założenia, że są pewne priorytety, a dobre ocieplenie - eliminacja mostków cieplnych na pewno do nich należy. Przy budowie zobaczysz ile powstaje różnego rodzaju dylematów aż głowa boli Życzę powodzenia z papierologią i szybkiego wbicia pierwszej łopaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 18.04.2008 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Co do dylematów to juz zaczynam powoli je poznawać ,zauważyłam że dylematy sa przeważnie takie ze cos tam jest tylko 2-3 tysiące wiecej, tylko te tysiączki sa na kazdym kroku i razem daje juz setki.Jesli chodzi o isomur to rozważalam zastosowanie porothermu wypelnionego na przykład perlitem i koszt tego jest mniejszy. Ale jeszcze nie wiem.U nas jak sie okazalo bedziemy na pewno musieli uważać nad izolacją- sporo jeszcze do czytania przede mna.Wy tez macie tak jak by płyte na scianach fundamentowych?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 14.05.2008 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Na razie tylko napisze ze wniosek o pozwolenie zlozony.Szkoda ze zdjec nie umiem wklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkoski 24.07.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witaj, Patka! My też będziemy budowali taki sam domek ale jeszcze nie zaczęliśmy. Ponieważ juz lipiec sie kończy, to pewnie juz jesteś na dalszym etapie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 26.07.2008 04:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Plan jest by zaczac we wrzesniu, mamy bardzo wysokie stany wody na wiosne wiec jakby sie jesienia udalo to byloby super: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 22.08.2008 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 uwagi na to iz mamy wykonac podloge na gruncie w poniższy sposóbhttp://lh4.ggpht.com/belwedry/SK5YDKc5R7I/AAAAAAAAAZU/qpEKlrOG1Vo/podloga2.jpgprojekt LipinskichMUSIMY zaczac robic instalacje rownoczesnie, a to oznacza ze bedziemy robic instalacje ktore myslalam ze zrobimy po stanie surowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkoski 20.11.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Hej, Patka, jak tam budowa? poopowiadaj troche bo rzadko tu zaglądasz! Mam nadzieję, że jakis etap już zrobiłaś!? zyczę powodzenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 20.11.2008 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 No budowa idzie a w zasadzie powoli czesc murarska sie konczy zdjecia wkrotce zamieszcze. Domek spelnia moje oczekiwania chociaz bez lazienki i scianek dzialowych na dole wygladal fajniej.napisz co u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkoski 02.12.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 U mnie na dole rosnie las pniaków (stemple). Mam też wrażenie, że jak będą scianki od łazienki to wiatrołap zrobi się malutki. Ale jeszcze ich nie ma Pazdrawiam i czekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 04.12.2008 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 po posprzataniu domku, na dole nie jest zle- chodzi o korytarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts