Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za strop teriva?

Recommended Posts

Witam, ile płacicie za strop teriva z podciągami, nadprożami, wieńcem i wylanym betonem B20, proszę o ceny materiałów i robocizny, strop ok 100m2. Czy kwota 40 tys.( materialy+robocizna) nie jest za wysoka, pozdrawiam :D

to wychodzi 400zł 1m2 :o , chyba za dużo . ja zapłaciłem 11 tyś brutto za same materiały (system teriva) na 140m2 , wieńce (beton + stal) i robocizna jeszcze nie wiem , zaczynam dopiero w czerwcu ale nie sądzę żeby to było 30tyś

dziekuje za info, wyliczenie ilości pustaków i belek wydaje sie proste, ale jestem ciekaw ile betonu trzeba na to wylac (100m2 stropu, nie mogę znaleźć w moim projekcie) i czy te podciągi faktycznie są takie drogie, stal za 5000 to przynajmniej 1,5 tony, czy az tyle potrzeba na wieniec i podciągi?

My jesteśmy w trakcie kladzenia -ok 95m kw.

Na razie:ok 10000 belki i pustaki,5000 stal,robocizna ustalona na 8000.

Nie wiem ile betonu pójdzie.Liiczę ,że za 10000?(łacznie ze schodami,filarem,balkonem)

Z tą ilością betonu to chyba mooocno przesadziłeś.

Mi właśnie przywieźli terive od lokalnego producenta - strop 120 m2 5 800 zł netto (belki + pustaki); robocizna 25 zl /m2

Pozdrawiam

Nie wiem ile betonu pójdzie.Liiczę ,że za 10000?(łacznie ze schodami,filarem,balkonem)

Z tą ilością betonu to chyba mooocno przesadziłeś.

Mi właśnie przywieźli terive od lokalnego producenta - strop 120 m2 5 800 zł netto (belki + pustaki); robocizna 25 zl /m2

Pozdrawiam

No to masz szczęście ,że tak tanio.U nas niestety wszystkie ceny chyba z kosmosu :evil:

Co powiecie o tej wycenie stropu Teriva? Dzisiaj dostałam świeżą z pierwszej hurtowni, więc nie mam rozeznania:

belka stropowa 390 - 76,74 brutto

belka str. 420 - 91,74 brutto

Belka stropowa 540 - 144, 81 brutto

Szukać dalej,czy cena jest w miarę ok. Kupować teraz, czy czekać? Zaczynamy w czerwcu

niestety jak zaczynam podliczac ceny materiałow to te kwoty wydaja sie calkiem realne, tym bardziej ze do belek i pustakow dochodzi mnostwo stali i betonu, do tego schody, balkon i sie zbiera :-?

• 6 years później...
  • 4 weeks później...
Marto ja jestem z Górnego Śląska, mam Terivę - robocizna wyszła taniej niż przy monolicie. za materiał na około 120 m2 ( projekt Kendra 2M) zapłaciłam 6400 ( pustaki i belki) + 1700 zł stal. Jeszcze nie jest zabetonowany ale koszt betonu liczę na ok 3000 zł. Robocizna 6000zł. Do tego stemple i deski i wbrew pozorom stempli weszło mi dużo - ze 160 sztuk będzie na pewno. Stemple kupowałam w różnych miejscach i w różnych cenach. Całość zamknę w 20000zł.