bartelus 06.03.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Mam zamiar sam sie zabrac za malowanie scian. Mam tynki cementowo wapienne. Od czego zaczac na co zwrocic uwage.Czego uzyc na pierwsza warstwe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machtomi 06.03.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 mam podobna sytuacje goly tynk od kilku lat schnie napewno bede gruntowal raz albo dwa,, TYTAN GRUNT ,albo ATLAS nastepnie chyba jakas farba podkladowa,, no i kolor i mysle ze to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 06.03.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 mam podobna sytuacje goly tynk od kilku lat schnie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif tynk schnie kilka lat? ja też mam tynki cw, kładzione w październiku, przez 5 miesięcy (zimnych i mokrych) nieźle wyschły.... Na tynki daję gładź pod malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machtomi 07.03.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 mam podobna sytuacje goly tynk od kilku lat schnie http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif tynk schnie kilka lat? ja też mam tynki cw, kładzione w październiku, przez 5 miesięcy (zimnych i mokrych) nieźle wyschły.... Na tynki daję gładź pod malowanie. poprostu moj dom ma juz kilka lat, stad ich schniecie, dajesz gladz, czyli gipsujesz sciany?? ja z tego zrezygnowalem podobno takie sciane sa bardzo nietrwale, wszyscy co maja tak zrobione narzekaja ze zaczyna pekac po kilku latach i strasznie ciezko jest utrzymac czystosc takichc scian,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 07.03.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 W domu rodzicow sciany z tynkow cementowo-wapiennych zostaly wygladzone gladzia gipsowa ladnych kilka lat temu. Nic nie peka, choc przyznam, ze po uderzeniu twardym przedmiotem mozna zrobic dziurke. Nie wiem jakie moga wystepowac problemy w utrzymaniu czystosci. Teoretycznie takie sciany sa nawet lepsze, bo sa gladkie i kurz sie na nich tak nie zbiera jak na powierzchniach chropowatych. Takie same sciany robie w moim domu. Powinno byc nawet lepiej, bo tynki rowne, wiec gladz bedzie stanowic cienka warstwe. Powinny byc dzieki temu mocniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacol 08.03.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Zagruntuj i jakas gladzia zrob, chyba ze duze nierownosci to jakims tynkarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
machtomi 13.03.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 chcialbym dalej pociagnac ten temat.mianowicie, po zagruntowaniu scian CW zastanawiam sie nad pomalowaniemŚnieżka Grunt cena Leroy Merlin 46 zl 10lhttp://www.przemaluj.pl/1131_320.htmproducent podaje ze jest to farba podkladowa i po nalozeniu jej wystarczy jedna warstwa farby nawierzchniowejmalowal moze ktos ta farba?? u mnie sprawa wyglada tak ze bede malowal kolorem, i sie zastanawiam czy wystarczy jedna warstwa?? jezeli zastosuje ta farbe jako podklad? inna opcja to pomalowac jakas zwykla farba np, Jedynka, i nastepnie kolorem, dwa razy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.03.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 ja malowałam z tym, że na k-g 2x śnieżka grunt i na to farba na gładziach 1 x grunt i na to farba farby były jednowarstwowe nobiles. kryło super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts