Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Alternatywa dla polerowanego gresu-błagam o pomoc!!!

Włodek74

Recommended Posts

Jestem w totalnej rozterce, muszę podjąć decyzję o wykończeniu podłóg na parterze (hol, kuchnia, jadalnia i salon) i nie wiem na co się zdecydować. Drewno odpada pod każdą postacią-pies i podłogówka. Myślę o płytkach, ale nie podoba mi się gres polerowany bo spotykam go w każdym sklepie, u fryzjera, wszędzie :( . Ale tutaj mały problem, nie znam innych płytek które lśniłyby i dawały wrażenie przestronności. I jeszcze jedno, jeśli już gres to znacie może jakiś w odcieniach szarości?Proszę o sugestie :)

Jest cała linia gresów semi-poler - takie "nierówno polerowane", miejscami matowe, miejscami błyszczące.

Ja mam Ceramica Pamesa Tibet Blanco.

http://img156.imageshack.us/img156/7060/zdjcie003kw4.th.jpg

Niestety nie dało się kota zgonić - podobały mu się ! :lol: Zdjecie nie jest dobre w sztucznym swietle, płytka jest jaśniejsza i nie szara tyliko w odcieniu kremowym.

I nie tylko ja mam te płytki - chociaz u mnie na razie nie położone!

http://forum.muratordom.pl/komentarze-do-mojego-przytulnego,t84281-480.htm?highlight=tibet

To Tibet Marfil - jest troszkę ciemniejszy. Jest jeszcze Marron - brązowy.

Nie mają tego "bankowego" sznytu, są mniej śliskie, naturalne w wyglądzie i przepiękne ! :)

to zależy od marmuru. Polskie marmury raczej nie przyjmują plam. Biała marianna kiedyś była bardzo popularna w budynkach użyteczności publicznej i jakoś wygląda\dała :D

Raczej wszystkie przyjmują :-? Tyle że od butów plamy się nie porobią, bo woda wyschnie, a to co można wnieść na butach raczej za grube, żeby wsiąkło :wink: Ale do kuchni to już się raczej nie poleca :-?

• 2 months później...