zphugawronwp.pl 06.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Jeśli interesują Was zdjęcia, fotki kominków to podaje link do około 200 kominków z realizacji: http://pl.fotoalbum.eu/aaaab Miłego oglądania i wybierania, który... SORY ALE TEN ALBUM JEST ZABLOKOWANY BOOOOOOO MIĘDZY INNYMI PAN FOREST-NATURA NIE ŻYCZY SOBIE... Witam. Bardzo bym prosił autora ww albumów o usunięcie z nich moich zdjęć opublikowanych tu na Forum lub w Onet.pl. To że publikuję tutaj czy gdzie indziej moje własne zdjęcia nie oznacza faktu że zgadzam się na ich publikowanie gdzie indziej bez mojej zgody. Pozdrawiam. Cytat: Regulamin Wchodząc na strony portalu Fotoalbum.eu użytkownik zgadza się nie naruszać prawa międzynarodowego oraz nie używać stron w szkodliwy lub obraźliwy sposób. Zgadza się on również na nie wczytywanie zawartości, do której nie ma praw autorskich, lub która narusza prawa innych osób lub podmiotów. Fotoalbum.eu rezerwuje sobie prawo do zawieszania dostępu do portalu oraz usuwania zawartości zamieszczonej przez użytkownika bez uprzedzenia. Użytkownik używa Fotoalbum.eu na własną odpowiedzialność, a portal nie może zostać obarczony odpowiedzialnością za jakiekolwiek szkody lub straty wynikające z używania Fotoalbum.eu. Jak wół jest to napisane we wstępie ww. strony internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 06.03.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 kawał dobrej roboty ! dzięki takim ludziom porządek jest na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 06.03.2008 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 fajnie! dziękuje z głębi serca za miłe słowa uznania...a już myślałam, że dostane od kogoś opr, że temat z kominkami był? ale ja tak szczerze jak latam po forach to mało co czytam a duuuuuużo oglądam i ściągam foty (to co mi potrzebne i mnie interesuje), a potem decyduje co i jak zrobić (na podstawie fotek).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 06.03.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam. Bardzo bym prosił autora ww albumów o usunięcie z nich moich zdjęć opublikowanych tu na Forum lub w Onet.pl. To że publikuję tutaj czy gdzie indziej moje własne zdjęcia nie oznacza faktu że zgadzam się na ich publikowanie gdzie indziej bez mojej zgody. Pozdrawiam. Regulamin Wchodząc na strony portalu Fotoalbum.eu użytkownik zgadza się nie naruszać prawa międzynarodowego oraz nie używać stron w szkodliwy lub obraźliwy sposób. Zgadza się on również na nie wczytywanie zawartości, do której nie ma praw autorskich, lub która narusza prawa innych osób lub podmiotów. Fotoalbum.eu rezerwuje sobie prawo do zawieszania dostępu do portalu oraz usuwania zawartości zamieszczonej przez użytkownika bez uprzedzenia. Użytkownik używa Fotoalbum.eu na własną odpowiedzialność, a portal nie może zostać obarczony odpowiedzialnością za jakiekolwiek szkody lub straty wynikające z używania Fotoalbum.eu. Jak wół jest to napisane we wstępie ww. strony internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 06.03.2008 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 ok ok soryyyyyyy...chciałam pomóc takim ludziom co to nie mają czasu ślęczeć godzinami przy komputerze i mogą szybko pooglądać zdjęcia z realizacji w albumie (nie szkodząc tym innym), ale widać nie kazdemu to pasuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 06.03.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam. Dzięki za szybki odzew. Sprawa jest prosta - moje zdjęcia służą czasami jako ilustracja tekstów publikowanych przeze mnie tu i ówdzie w prasie i internecie(i za to dostaję konkretne gratyfikacje). No i każde publikowane prze ze mnie zdjęcie jest podpisywane w tekście lub adresie strony (bo jest to dla mojej osoby oczywista reklama ) Samo oglądanie przez innych jak najbardziej mi pasuje - ale tu, na Forum Muratora Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 06.03.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Natomiast istnieje możliwość cytowania zdjecia - wówczas obraz nadal należy do autora, a nie jest anonimowy lub przypisany bezprawnie innej osobie.Wykonawca kominka (dot. to Foresta i nie tylko) również może (i tak też robi) opublikować takie zdjęcia wyłącznie za zgodą inwestora, który jest właścicielem kominka, naruszasz więc prawa co najmniej dwóch osób. .Dlatego też zdjęć nie kopiujemy, aby nie wędrowaly "bezimienne" po świecie, ale wyłącznie cytujemy wraz z prawami wlaściciela.Dotyczy też to innych zdjęć pobranych z tego forum oraz na nim publikowanych. Pomysł zebrania pięknych zdjęć na pewno chwalebny, jednak należy zadbać ,aby niczyje prawa nie zostały naruszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 06.03.2008 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 dziękuje Wam, że mi to tak pięknie wytłumaczyliście...i jeszcze raz przepraszam. To co mam zachowam jedynie dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.03.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Szkoda, że się spóźniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 06.03.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.03.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 dziękuje Wam, że mi to tak pięknie wytłumaczyliście...i jeszcze raz przepraszam. To co mam zachowam jedynie dla siebie Ekhm... Pod okienkiem jest mój adres mailowy. Ja też zachowam je dla tylko siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 06.03.2008 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Szkoda, że się spóźniłam dlaczego szkoda? chciałaś dolać oliwy do ognia czy pooglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.03.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Oliwy się nie dolewa, zwłaszcza w kominkach Już tam Forest dobrze wie, że chciałam pooglądać, a potem zwrócić się do Niego z konkretami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 06.03.2008 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ja tam sie na obejrzenie albumu załapałem i... przeszacowałem, bo dałem mu ze 24h życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 06.03.2008 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Forest po prostu dba o swoje prawa i także swoich klientów - do czego jest przez nich zobligowany. Zdjęcia mogą krążyc i być oglądane, jeśli podane jest ich autorstwo i pochodzenie. Podobnie jest we wszelkich publikacjach pisemnych - musimy zawsze powołać się na autora, aby nie być oskarżonym o plagiat. Użycie funkcji "cytuj" lub podanie źródła i autora rozwiązuje bardzo łatwo wszystkie takie problemy i jest formą ogólnie przyjętą. W ten sposób i wilk może być syty i owca cała ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 06.03.2008 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 wiem, że tak można i powinno się ale...jak w albumie cytować, że ta czy tamta fotka jest danej osoby??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 06.03.2008 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Nie mam pojęcia, nie znam się zupełnie na albumach. Szkoda tylko Twojej pracy - no i zainteresowanie jest na pewno duże, niejeden się nie załapał (ja też nie na wszystkie ). Jednak nie można lekceważyć praw autorskich ! Może jednak da się coś wymyślić ? Tak dywagując, to nieraz zastanawiałam się nad fotkami "robionymi ukradkiem" i publikowanymi na forum, czesto w celu obśmiania. Nawet jeśli racja, bo paskudne, to trochę nie fair. Chociaż chyba jeśli dotyczy to czegoś widocznego z ulicy, to chyba wolno, wewnątrz już pewnie nie. Z kolei jeśli ktoś sam publikuje coś na Forum to upoważnia w ten sposób innych do oglądania i komentarzy, ale może to zrobić tylko wlaściciel lub ktoś uprawniony - może także w razie czego materiał usunąć (co czasami się zdarza). A jak umieści to ktoś obcy, to nie ma takiej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.03.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Jeśli album nie jest zahasłowany, a więc zdjęcia są ogólnodostępne, można je kopiować. I nie jest to naruszeniem praw autorskich, jeśli nie zmieniono fotce adresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 07.03.2008 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Hejka Słoneczko! Obejrzałaś wczoraj fotki w albumie? Zdązyłaś? Bo póżniej już zmieniłam hasło i poszłam spać. Jakby co to to daj znać na Priv to ułatwie zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 07.03.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 OhżeszTy, babo jedna! Czemu ja cały czas miałam Cię za faceta? Odpisałam na priva, że chętnie zobaczyłabym... kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts