pik33 31.08.2003 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Na działce mam stale silny wiatr. Przyczyną jest najprawdopodobniej pobliska ściana lasu. No to pomyślałem sobie, że może by tak wiatrak... Czy ktoś bawił się w robienie "mini elektrowni" wiatrowej o mocy do 20 kW i może podzielić się doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 31.08.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Na działce mam stale silny wiatr. Przyczyną jest najprawdopodobniej pobliska ściana lasu. No to pomyślałem sobie, że może by tak wiatrak... Czy ktoś bawił się w robienie "mini elektrowni" wiatrowej o mocy do 20 kW i może podzielić się doświadczeniami? Zobacz w wątkach : „„wiatrowy agregat prądotwórczy”” Kolektory słoneczne + elektrownia wiatrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr31 01.09.2003 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 CzescPolecam stronke http://www.rotal.plJest tam troszke o systemach alternatywnych i co nie co o wiatraczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2003 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Obejrzałem rotal.pl. Ciekawe ale za drogie! 22000 zł + dodatkowe koszty. Czy to się wogóle zwróci? Czy na zainstalowanie takiej elektrowni trzeba mieć pozwolenie? Jak to wzpółpracuje się siecią zawodową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr31 01.09.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Na sprzedaż nadwyzki energi elektrycznej do sieci zakladuenergetycznego raczej nie ma co liczyć .. Mysle ze samo przygotowania ukladow pomiarowo-rozliceniowych (szczegolnie ich koszt i automatyka), ktore mierzylyby energie elektryczną oddawana do sieci zniechęcilyby potencjalnego domowego producenta Ale jak sie nie ma szans na zasilanie, to wiatraczek jak znalazl .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts