Madziorkaa 06.03.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witajcie zapraszam do komentowania naszych poczynań oraz zachęcam wszystkich do dyskusji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.03.2008 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Mieszkanko było ładne, ale dom będzie jeszcze ładniejszy Wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 07.03.2008 01:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Mieszkanko było ładne, ale dom będzie jeszcze ładniejszy Wszystkiego dobrego dziekuje, , co do domu to jestem niesamowicie szczęsliwa że za miesiąc zaczynamy a z drugiej strony trochę mam pietra, w końcu pierwszy raz to robimy ,nawet nie wiesz jak bym chciała być juz na tym samym etapie co ty , trzymam kciuki za dobrze wylany strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 07.03.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Madziorkaa, fajnie, że założyłaś dziennik miło będzie do Ciebie wpaść. W której części Otwocka będziecie się budować? pozdrowionka Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 07.03.2008 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Madziorkaa, fajnie, że założyłaś dziennik miło będzie do Ciebie wpaść. W której części Otwocka będziecie się budować? pozdrowionka Monika Budujemy się kilka kilometrów za Otwockiem, oczywiście jak juz się wybudujemy to zapraszam na kawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 07.03.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Madziorkaa, fajnie, że założyłaś dziennik miło będzie do Ciebie wpaść. W której części Otwocka będziecie się budować? pozdrowionka Monika Budujemy się kilka kilometrów za Otwockiem niedaleko Pogorzeli Warszawskiej, oczywiście jak juz się wybudujemy to zapraszam na kawe Dziekuję ślicznie za zaproszenie, napewno skorzystam. Ja w Otwocku bywam dość często bo to rodzinne miasto mojego męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 08.03.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Super domek budujesz i fajnie ze zalozylas dziennik Dzialeczke tez macie piekna-lubie takie plaskie tereny i lasek w oddali. Powodzenia i glowa do gory-ani sie obejzysz a bedziesz chodzic juz po wnetrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 08.03.2008 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Super domek budujesz i fajnie ze zalozylas dziennik Dzialeczke tez macie piekna-lubie takie plaskie tereny i lasek w oddali. Powodzenia i glowa do gory-ani sie obejzysz a bedziesz chodzic juz po wnetrzu dziękuje , mam nadzieje że i ty Kakusku załozysz swój pamiętnik, chetnie bym poczytała twoje Natalkowe zmagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.03.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Madziu, dziękuję za odwiedziny w moim dzienniku i komentarzach, które spowodowały, że zajrzałam do Ciebie Piękny domek, działka super - wszystko razem będzie ślicznie współgrało Ja również zapisuję się do obserwatorów Twojego dziennika, bo zapowiada się bardzo interesująco, a póki co gratuluję znakomitego wyboru działeczki i tak szybkiego działania Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 12.03.2008 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Madziu, dziękuję za odwiedziny w moim dzienniku i komentarzach, które spowodowały, że zajrzałam do Ciebie Piękny domek, działka super - wszystko razem będzie ślicznie współgrało Ja również zapisuję się do obserwatorów Twojego dziennika, bo zapowiada się bardzo interesująco, a póki co gratuluję znakomitego wyboru działeczki i tak szybkiego działania Powodzenia! cieszę się że do mnie zajrzałaś i że podoba ci się nasz przyszły domek . Mam nadzieje że nie będziemy mieli pod górkę w starostwie i szybko dostaniemy PnB, żeby w kwietniu można było ruszyć z budową. Po twoich nieprzyjemnych doświadczeniach z ekipą będe się starać bacznie wszystkiemu przyglądać bo tyle jest teraz pseudo fachowców że aż strach się budować. Monia, życzę wam powodzenia na dalszym etapie ,żeby był duzo bardziej przyjemny niż ten początkowy pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 12.03.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Tak, bardzo słusznie piszesz, że na rynku budowlanych mnóstwo pseudofachowców. Jeśli mogę Ci coś poradzić, to KONIECZNIE spiszcie umowę z budowlancami na każdy drobiazg. Jeśli ekipa nie jest chętna do podpisania umowy, to może oznaczać, że ma jakieś obawy co do jakości swojej pracy i rzetelności co do terminów - może, aczkolwiek nie musi tak oznaczać, jednak warto potraktować to jako czerwone światełko i ...może rozejrzeć się za inną ekipą. My jesteśmy już troszkę bardziej ostrożni, choć nie mamy pewności, że obecna ekipa, która ma wejść na budowę lada dzień, okaże się bez zarzutu - tak to niestety jest z budowlańcami. Wniosek: ważny jest dobry kierownik, który potrafi czasami tupnać nogą i powiedzieć co jest nie tak i ważna jest spisana szczegółowo umowa (wzorów umów na forum nie brakuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 12.03.2008 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Tak, bardzo słusznie piszesz, że na rynku budowlanych mnóstwo pseudofachowców. Jeśli mogę Ci coś poradzić, to KONIECZNIE spiszcie umowę z budowlancami na każdy drobiazg. Jeśli ekipa nie jest chętna do podpisania umowy, to może oznaczać, że ma jakieś obawy co do jakości swojej pracy i rzetelności co do terminów - może, aczkolwiek nie musi tak oznaczać, jednak warto potraktować to jako czerwone światełko i ...może rozejrzeć się za inną ekipą. My jesteśmy już troszkę bardziej ostrożni, choć nie mamy pewności, że obecna ekipa, która ma wejść na budowę lada dzień, okaże się bez zarzutu - tak to niestety jest z budowlańcami. Wniosek: ważny jest dobry kierownik, który potrafi czasami tupnać nogą i powiedzieć co jest nie tak i ważna jest spisana szczegółowo umowa (wzorów umów na forum nie brakuje). dziękuje za cenne rady, zaraz poszukam na forum wzorów umów i podpisze je z ekipą i kierownikiem budowy , żebym w razie co, mogła udowodnić że ktoś taki u mnie pracował. Powiem szczerze że wyleciało mi z głowy podpisanie umowy z wykonawcami i jeszcze tego nie zrobiłam, jeszcze raz dziękuje:) i trzymam za was kciuki żeby obecna ekipa okazała się rzetelna i solidna:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.03.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Bardzo ładny kolor dachówki wybraliście Sama obecnie mam dylemat co do dachówki - mam 3 opcje do wyboru i wciąż się nie mogę zdecydować Ostatnio widziałam piękną dachówkę Rupp Ceramica i ta spowodowała mi zamieszanie - gąsiory z zakończeniami ma takie, że prawie się w nich zakochałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 17.03.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Cześć,My z Żoną budujemy w pięknej dzielnicy Otwocka - Jabłonnej.Jeśli złożyłaś wniosek do wspaniałego Starostwa Powiatowego w Otwocku, to musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja w ubiegłym roku czekałem ponad 1,5 miesiąca i wielu zanjomych mi zazdrościło, że tak szybkouzyskałem wymażone PnB. No ale teraz zmienił się kierownik Wydziału Architektury i może będzie szybciej.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 17.03.2008 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Bardzo ładny kolor dachówki wybraliście Sama obecnie mam dylemat co do dachówki - mam 3 opcje do wyboru i wciąż się nie mogę zdecydować Ostatnio widziałam piękną dachówkę Rupp Ceramica i ta spowodowała mi zamieszanie - gąsiory z zakończeniami ma takie, że prawie się w nich zakochałam dziekuje , z tym kolorem dachówki to od wczoraj zaczeliśmy się trochę wachać , chcemy koniecznie zobczyć ją jak wygląda w rzeczywistości na dachu, żeby mieć 100% pewność że chcemy własnie tą . Ale tej dachówki Rupp o której piszesz jeszcze nie widzielismy, będe musiała się o nią dopytać jak będziemy w firmie która ma nam robić dach , normalnie mozna zwariować od tych wszystkich rodzajów, tego tyle jest teraz na rynku , dostałam juz zawrotu głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.03.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Jak znajdę link do tych wykończeń, to wrzucę tutaj, choć zdjecia nie oddają tego, jak wygląda w rzeczywistsci - cudo, naprawdę - widziałam na żywo w kolorze ceglastym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 17.03.2008 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Cześć, My z Żoną budujemy w pięknej dzielnicy Otwocka - Jabłonnej. Jeśli złożyłaś wniosek do wspaniałego Starostwa Powiatowego w Otwocku, to musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja w ubiegłym roku czekałem ponad 1,5 miesiąca i wielu zanjomych mi zazdrościło, że tak szybkouzyskałem wymażone PnB. No ale teraz zmienił się kierownik Wydziału Architektury i może będzie szybciej. Pozdrawiam, Hej:) wniosek do Starostwa w Otwocku złozyłam 18 dni temu, a w poniedziałek po kolejnym telefonie do nich kazali mi donieść decyzje zjazdu z drogi powiatowej na działkę, załatwienie tej decyzji to istna droga przez męke , jedną opinie do tej decyzji załatwia się w Otwocku a potem wraz z tą opinią jedzie sie do Karczewa żeby na jej podstawie wystawili decyzje lokalizacyjną (maja na to miesiąc ). Pocieszyłeś mnie z tym nowym kierownikiem Wydziału Architektury, może będzie dbał o szybsze załatwienie PnB Jabłonna to bardzo ładne miejsce, na jakim jesteście etapie budowy:)? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 17.03.2008 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Jak znajdę link do tych wykończeń, to wrzucę tutaj, choć zdjecia nie oddają tego, jak wygląda w rzeczywistsci - cudo, naprawdę - widziałam na żywo w kolorze ceglastym Monia, jakby ci się udało znaleźć ten link to koniecznie go wklej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.03.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Tu znalazłam, ale to są małe fotki i kolor nie ten. Mniej więcej możesz mieć obraz jak to wygląda. Ja widziałam na całym, dużym dachu w pięknym kolorze - naprawdę zachwycająco wygląda. http://www.ciurex-2.pl/dachowki_ceramiczne_ksztaltowe_ruppceramika.php No i te zakończenia gąsiorów w kształcie muszli ślicznie się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 18.03.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Cześć, My z żoną robilismy rok temu to samo co Wy, tzn nie dawaliśmy Wydziałowi Architektury żyć ciągłymi telefonami, wizytami itp. W końcu po jakimś czasie żona dostąpiła zaszczytu stanięcia przed samym Kierownikiem Wydziału Architektury. Ta osobistość zapytała czego chcemy, żona powiadziała PnB, Na to osobistość wskazał palcem na ogromną stertę oczekujących dokumentacji i stwierdził ... Jest gdzieś tam. Po czym łaskawie poprosił asystentkę o odnalezienie naszej dokumentacji, co zajeło jej około 15 minut. Rzucił okiem na dokumenty i stwierdził... Dobrze jutro się Państwo zgłoszą po PnB i... rzeczywiście było jutro... Jaki z tego morał, Trzeba ciągle dzwonić, odwiedzać to może po miesiacu się pozwolenie na budowę dostanie My aktualnie mamy stan surowy zamknięty, ogrodzenie z trzech stron z siatki, instalacje wod kan - co, elektryczną , studnie i po świętach przystępujemy do wykończenia budynku a zatem jeszcze szambo, grzejniki, tynki, wylewki, ocieplenie poddasza, ocieplenie zewnętrzne z elewacją, malowanie, płytki, podłogi, łazienki etc, a więc jeszcze roboty jest dużo. Wy także jeśli tylko zaczniecie niedługo macie szansę do końca roku się wprowadzić, ale to nie będzie łatwe. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts