Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Madziorki i Bartiego

Recommended Posts

Madziorka otwor drziw balkonowych masz na 270 cm?Ja chce taki zrobic u siebie (3 r5azy po 90) lub podzial na 2 i okna przesuwane-jakie u siebie planujesz?Jezeli poszeze okno o 70 cm to akurat zostani9e mi scianka 200 cm i zmiesci mi sie naroznik ktory niedawno upatrzylam i jest na razie faworytem do zakupu :wink: (wym 315X195)

• Odpowiedzi 248
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Madziorka otwor drziw balkonowych masz na 270 cm?Ja chce taki zrobic u siebie (3 r5azy po 90) lub podzial na 2 i okna przesuwane-jakie u siebie planujesz?Jezeli poszeze okno o 70 cm to akurat zostani9e mi scianka 200 cm i zmiesci mi sie naroznik ktory niedawno upatrzylam i jest na razie faworytem do zakupu :wink: (wym 315X195)

tak :D , otwór drzwi balkonowych mamy 270 cm :D , dzielimy go na dwa i dajemy okna przesuwane z wzmocnioną szybą :D .

Noo, nareszcie jakieś fotki ;)

Już myślałam, że Cię jakie licho porwało, bo tyle czasu milczenia :-?

Bardzo dobry pomysł z tym powiększeniem tarasu - w lecie będzie idealny do odpoczynku - częściowo zacieniony, częściowo nasłoneczniony - super!

Współczuję kłopotów z elektrownią :(

Noo, nareszcie jakieś fotki ;)

Już myślałam, że Cię jakie licho porwało, bo tyle czasu milczenia :-?

Bardzo dobry pomysł z tym powiększeniem tarasu - w lecie będzie idealny do odpoczynku - częściowo zacieniony, częściowo nasłoneczniony - super!

Współczuję kłopotów z elektrownią :(

dziękuje :D , sporo zmartwień mamy ostatnio, ta elektrownia wiele nerwów nas kosztuje, w ogóle nie można się z nimi dogadać, terminy gonią, ekipa też a oni ciągle nas zbywają ,najgorsze jest to że jesteśmy od nich uzależnieni :evil: , na dodatek przywieźli nam już więźbę i zostawili ją na ziemii a teraz ponoć przez tydzień mają być deszcze :(. Co prawda przykrylismy drewno ale obawiam się żeby deski się nie poodkształcały :-?

Smutna wiadomosc z ta elektrownia-kuzwa panstwo w panstwie :evil: Musiscie sie ciagle przypominac i ich dreczyc to moze wkoncu dla siwetego spokoju przyspiesza sprawe.

Mam nadzieje ze pani architekt zgodzi sie na poakzanie wizualizacji bo jestem ciekawa jak to Wam wyszlo :D Macie juz koncepcje na uklad gory-pisalas ze zmieniacie scianki dzialowe?Ja bede chciala tak zrobic scianki w dwoch pokojach u dzieci zeby wyszly tam szafy wnekowe bo jednak jedna wspolna garderoba na korytarzu to troche malawo.

Jutro lece na urlop i bede sie widziec ze swoim projektantem-zobaczymy co tam wydumal.

Niestety z planem zagospodarowania gmina ma znow obsuwe-ponoc kolejne 4 msc czekania :( Czasem sobie mysle czy mi sie jeszcze chce ten dom budowac-zwlaszcza jak slysze o kolejnych podwyzkach materialow.

Smutna wiadomosc z ta elektrownia-kuzwa panstwo w panstwie :evil: Musiscie sie ciagle przypominac i ich dreczyc to moze wkoncu dla siwetego spokoju przyspiesza sprawe.

Mam nadzieje ze pani architekt zgodzi sie na poakzanie wizualizacji bo jestem ciekawa jak to Wam wyszlo :D Macie juz koncepcje na uklad gory-pisalas ze zmieniacie scianki dzialowe?Ja bede chciala tak zrobic scianki w dwoch pokojach u dzieci zeby wyszly tam szafy wnekowe bo jednak jedna wspolna garderoba na korytarzu to troche malawo.

Jutro lece na urlop i bede sie widziec ze swoim projektantem-zobaczymy co tam wydumal.

Niestety z planem zagospodarowania gmina ma znow obsuwe-ponoc kolejne 4 msc czekania :( Czasem sobie mysle czy mi sie jeszcze chce ten dom budowac-zwlaszcza jak slysze o kolejnych podwyzkach materialow.

Podjeliśmy decyzję że górę zaprojektujemy sami :D , za dużo nas to by wszystko wyniosło kasy, dlatego projektantka aranżuje nam tylko dół domu i górną łazienkę .

Decyzję co do pokoi na górze podejmiemy jak będzie już zamontowana więźba i chłopcy zajmą się murowaniem ścianek działowych, mam nadzieje że wtedy będzie nam dużo łatwiej :).

Kurcze też się macie ze swoją gminą, strasznie zwlekają z tymi WZ, ile można czekać :-? . Trzymam za was kciuki żeby udało się wam w miarę szybko wyegzekwować ten papierek :wink: . Mi tez już się wszystkiego odechciewa , przy życiu trzyma mnie tylko myśl, że powoli zaczynamy nowy etap w zyciu i nie będziemy męczyć się już w bloku , no i ten własny kawałek ziemi z wymarzonym domem który niebawem będzie naszym miejscem na ziemii :D .

Gosiu, życzę ci udanego urlopu :D

• 2 weeks później...
Gratuluję, Madziu - nareszcie to co Wam spędzało sen z powiek udało się zlikwidować :wink: W takim razie trza to oblać :lol:

http://img386.imageshack.us/img386/9964/szampan1vy9.png

oj trzeba, trzeba :lol: , dziękuje za szampana :D , zdrówko Moniu :lol: , nawet nie wiesz jaka jestem szczęśliwa że już po wszystkim, ostatnie tygodnie strasznie nas dołowały ale dzięki Bogu już po wszystkim :D, teraz tylko oczekujemy na przybycie ekipy od dachu i budujemy dalej :D

• 3 weeks później...
Ale pięknie wygląda Wasz dom posiadając szkielet dachu :D

Gratuluję postawienia więźby!

Bryła nabrała domowego kształtu :p

dziękuje :D ,zanim się obejrzysz to i u was za chwile będzie stała więźba :lol: , niestety u nas krokwie są troszke za krótkie przez co będziemy je dodatkowo wydłuzać żeby nie było wrażenia zbyt krótkiej czapki :wink:

Madziu, ale Ci zazdraszczam tej więźby :roll: My jeszcze się musimy pomęczyć i poczekać zanim będziemy na tym etapie :-? kasy na razie brak :-? Pięknie u Ciebie :D Pozdrawiam :wink:

ech ta kasa, doskonale cię rozumiem :-? . Ale sama zobaczysz, czas szybko leci i niebawem zaczniecie iść dalej z budową.

Teraz masz za to więcej czasu aby oddać się swojej pasji, twój cudny ogród z dnia na dzień jest coraz piękniejszy :lol:

Madzia jeszcze chwila a za ogrod bedziesz sie brala :D Ja niestety znow jestem w punkcie wyjscia :cry: Ogladnelismy w realu Melodie i juz bylam pewna ze maz zalapie bakcyla a uslyszalam haslo:"szukaj domu z 2 spadowym dachem bo taki nas wykonczy"Myslalam ze umre -rok sleczenia i analizowania kazdego pomieszczenia poszedl sie....

Niestety nie dam rady przeforsowac swoich marzen wiec siedze i szukam stodolki ktora by mnie choc troszke zauroczyla :oops:

Czasu mam coraz mniej bo lada dzien wchodzi plan i powinnam kupowac materialy a ja nadal nie wiem co bedziemy budowac.

Ciesze sie ze ze zalozylas dziennik bo bede mogla choc wirtualnie ogladac na biezaco moje niespelnione marzenie :D

Czekam na kolejne foty i trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie kolejnych dylematow budowlanych :D

• 3 weeks później...
Madzia jeszcze chwila a za ogrod bedziesz sie brala :D Ja niestety znow jestem w punkcie wyjscia :cry: Ogladnelismy w realu Melodie i juz bylam pewna ze maz zalapie bakcyla a uslyszalam haslo:"szukaj domu z 2 spadowym dachem bo taki nas wykonczy"Myslalam ze umre -rok sleczenia i analizowania kazdego pomieszczenia poszedl sie....

Niestety nie dam rady przeforsowac swoich marzen wiec siedze i szukam stodolki ktora by mnie choc troszke zauroczyla :oops:

Czasu mam coraz mniej bo lada dzien wchodzi plan i powinnam kupowac materialy a ja nadal nie wiem co bedziemy budowac.

Ciesze sie ze ze zalozylas dziennik bo bede mogla choc wirtualnie ogladac na biezaco moje niespelnione marzenie :D

Czekam na kolejne foty i trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie kolejnych dylematow budowlanych :D

Kakusku, napewno znajdziesz jakis ładny projekt :D , jak już zdecydujesz który to będzie, koniecznie się pochwal :D