Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Madziorki i Bartiego

Recommended Posts

Madziu, fajnie, że jest mozliwość wydłuzania krokwi - zdecydowanie lepiej będzie dach wyglądał z niższym i szerszym okapem :wink: . Jaka Wam wyszła teraz odległość od ścian 80cm, czy 1m?

krowkie przedłuzylismy o 40cm na więcej nie zgodził się inspektor, odległość od ścian jest bodajże 80cm, jutro jeszcze dokłądnie sprawdzę :wink:

• Odpowiedzi 248
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Madziu ,gratulacje .Już widać Natalkę !!Tak trzymać a schody zawsze są ,tym się nie przejmuj!! Piękne wirtualne wnętrza Trzymam kciuku i pozdrawiam

dziękuje :D , oj z tymi schodami to mozna zwariować, tylko czemu nasza kieszeń na tym tyle cierpi :wink: , na zdjęciach nie widac bo nie wklejałam przybliżeń, mamy spartaczony komin :evil: , w poniedziałek rano będzie rozbierany i układany od nowa.

Własnie czytam twój dziennik i ogladam zdjęcia, są poprostu boskie :lol:, wszytsko z gustem i ze smakiem :D , już się nie mogę doczekać kiedy my bedziemy mieli taki stan :-?

Madzia widac ze tempo prac macie spore-tak trzymac :D Strasznie fajnie wyszlo okno kuchenne-takie wielgasnie-podobaja mi sie duze przeszklenia.Ja teraz po fotkach widze ze poszezylabym wykusz lub zrobilabym prostokatny dajac w srodek duze panoramiczne okno :wink: Znasz moze cene jednostkowa swoich drzwi balkonowych?Na jedenej scianie chce miec wlasnie okna min 270 cm a na drugiej jeszcze wieksze ale nie wiem czy bede dala rady zamontowac wtedy PVC a drewnianych nie chce mi sie co jaki czas malowac.Z jakiej firmy masz okna i czy jest tam jakis prog gdzie jest zamontowany mechanizm do przesuwania czy jest to rowno z wylewka?Mozesz zrobic zblizenie dolu? :D

Przez podniesienie poddasza gora wyszla Ci naprawde spora-bedzie sie wygodnie po niej poruszalo :D

Madzia widac ze tempo prac macie spore-tak trzymac :D Strasznie fajnie wyszlo okno kuchenne-takie wielgasnie-podobaja mi sie duze przeszklenia.Ja teraz po fotkach widze ze poszezylabym wykusz lub zrobilabym prostokatny dajac w srodek duze panoramiczne okno :wink: Znasz moze cene jednostkowa swoich drzwi balkonowych?Na jedenej scianie chce miec wlasnie okna min 270 cm a na drugiej jeszcze wieksze ale nie wiem czy bede dala rady zamontowac wtedy PVC a drewnianych nie chce mi sie co jaki czas malowac.Z jakiej firmy masz okna i czy jest tam jakis prog gdzie jest zamontowany mechanizm do przesuwania czy jest to rowno z wylewka?Mozesz zrobic zblizenie dolu? :D

Przez podniesienie poddasza gora wyszla Ci naprawde spora-bedzie sie wygodnie po niej poruszalo :D

Kakusku, to środkowe okno w wykuszu bedziemy mieć wymieniane właśnie na panoramiczne :wink: , bo to nie bardzo nam się podoba :wink: .

Okna mamy z Oknoplastu, mechanizm drzwi balkonowych jest zamontowany na równo z wylewką, jutro pstrykne ci fotkę tego mechanizmu :wink: . Jutro takze podam ci cenę drzwi balkonowych bo teczkę budowlaną mam w samochodzie a małża nie ma jeszcze w domu :wink:

Ok -fajnie.Tez marza mi sie suwanki ale mam metlik do jakiej szerokosci moge zamontowac je w plastkiach.Poczytalam troche o HS i te najlepiej montowac w aluminium.Nie chcialabym miec pozniej problemow z wypatrzaniem sie okien oraz caly czas dumam aby byly jak nabezpieczniejsze gdyz moje szkraby to istne huragany :D

Dobrze ze wydluzyliscie krokwie a taki szeroki okap przyda sie w letnie dni :wink:

Cześć, Madziu :D

Właśnie przeczytałam Twoje nowe wpisy w dzienniku i aż mi się krew burzy :evil: :evil: :evil: powiem tylko tyle - ot, fachofcy :evil: :evil: :evil: Od razu przypominają mi się nasze przygody :evil: Dobrze, że to naprawiacie, ale ktoś już za to wziął kasę :evil: Powinniście ścigać tamtą ekipę, bo kto wie ile jeszcze takich, jak to nazwał Sin, kwiatków po sobie zostawili :-? (oby nie)

Pooglądałam :-?

Madziu, normalnie poszczułabym wściekłymi psami takich fachoffców :evil: :evil: :evil: Wyobrażam sobie ile nerwów straciliście :roll:

Nowe kominy prześliczne!!!

właśnie mam ochotę tak zrobić, nie zostawie tej sprawy i nie podaruje tej krokwi i jakości wykonania kominów za które musiałam płacić po raz drugi :evil: .Na szczęście budują niedaleko mnie także będe domagać się jakieś rekompensaty za to co jeden z nich zrobił , napewno nie w formie budowania ale jakiś drobnych prac na budowie.

Teraz ze starym skrupulatnie przyglądamy sie pracom kazdej z ekip żeby nie wyszły kolejne kwiatki.

Cześć, Madziu :D

Właśnie przeczytałam Twoje nowe wpisy w dzienniku i aż mi się krew burzy :evil: :evil: :evil: powiem tylko tyle - ot, fachofcy :evil: :evil: :evil: Od razu przypominają mi się nasze przygody :evil: Dobrze, że to naprawiacie, ale ktoś już za to wziął kasę :evil: Powinniście ścigać tamtą ekipę, bo kto wie ile jeszcze takich, jak to nazwał Sin, kwiatków po sobie zostawili :-? (oby nie)

po tym wszystkim dokładnie sprawdzilismy cały dom i oprócz kominów była jedna krzywa ściana ale juz ją poprawili, mam nadzieje że więcej kwiatków nie będzie.

Hejka

Trzymam kciuki, właśnie taką dachówkę z takimi kwiatuszkami u mnie kładli. Jest super :) Zaawansowanie prac mamy podobne, więc czytając Twój dziennik czułem sie prawie jak bym czytał o swoich sukcesach i porazkach :).

mi tez dachóweczka bardzo się podoba i te wykończenia, poprostu miodzio :wink: .

Domek naprawdę super! Od pewnego czasu pozwalam sobie zaglądać do Twojego dziennika. Problemy z ekipami są chyba zawsze wliczone w koszty, ja już dawno straciłam zaufanie do tzw. fachowców, trzeba ich niestety kontrolować i to jedyny sposób. Bardzo podoba nam się ten projekt, budowę zaczniemy na wiosnę, ale nadal nie jesteśmy zdecydowani na zakup. Czy możesz napisać dlaczego przedłużaliście krokwie, czy podnosiliście ściankę kolankową, czy w projekcie dach jest za mały ? W Natalii II dach już w projekcie wydaje się za mały i nie wygląda to dobrze. Największe obawy budzi salon, który moim zdaniem mógłby być odrobinę większy. Jakie zakładacie ogrzewanie, bo my zdecydowaliśmy się na nawiewowe + gaz. Pozdrawiam i proszę o jak najwięcej zdjęć z budowy ! JK

Poogladalam fotki :D Widze ze "prog" tego okna balkonowego to po prostu wysokosc ramy.Madziorkla a czy w Oknoplascie nic Wam nie mowili o ewentualnych niebezpieczenstwach takich duzych przeszklen? (wy macie chyba 2 X 135 cm-nie pamietam wysokosci chyba 210)Chodzi mi o wypatrzenia pod wplywem roznic temperatur,zbyt duzy ciezar do przesuwania itd?

Przypuszczam ze sa tam dodatkowe wzocnienia i jakas odpowiednia szyba -ciepla i bezpieczna.Prosze o sprawdzenie ceny i napisanie wiecej danych(okucia,szyba itd)

Strasznie chcialabym byc juz na twoim etapie :oops:

Poogladalam fotki :D Widze ze "prog" tego okna balkonowego to po prostu wysokosc ramy.Madziorkla a czy w Oknoplascie nic Wam nie mowili o ewentualnych niebezpieczenstwach takich duzych przeszklen? (wy macie chyba 2 X 135 cm-nie pamietam wysokosci chyba 210)Chodzi mi o wypatrzenia pod wplywem roznic temperatur,zbyt duzy ciezar do przesuwania itd?

Przypuszczam ze sa tam dodatkowe wzocnienia i jakas odpowiednia szyba -ciepla i bezpieczna.Prosze o sprawdzenie ceny i napisanie wiecej danych(okucia,szyba itd)

Strasznie chcialabym byc juz na twoim etapie :oops:

rozmawialiśmy z Oknoplastem na ten temat i po długim namyśle zdecydowaliśmy się na specjalnie wzmocnienie szyby i montaż sepcjalnego profilu który się stosuje w tak duzych oknach (Rubin plus kolor), także ponoć nic im nie grozi (2x135,5 ; wysokość 243 ) :wink: . Okno balkonowe w sumie kosztowało nas 6 627,27, dostalismy jeszcze rabat po którym cena ostateczna wyniosła nas 5 520,52 :wink: .

opis szyby:

44,2 kl P2/12st/4 Neutral U=1,2

profil słupka:

102-235 Sł. Stat 0+

dodatki:

Uszczelka wypełniająca standart, poszerzenie ramy 30mm 114-201 suw Orzech, 110-058 podparapet z dostakową uszczelką, listwy przyszybowe.

http://images6.fotosik.pl/272/dcf4a5cac721eea2med.jpg

http://images6.fotosik.pl/272/019e0cb88207d57bmed.jpg

http://images6.fotosik.pl/272/502e975c25aed70fmed.jpg

http://images6.fotosik.pl/272/cac4068757b9d22bmed.jpg