Madziorkaa 28.08.2008 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Madziu, fajnie, że jest mozliwość wydłuzania krokwi - zdecydowanie lepiej będzie dach wyglądał z niższym i szerszym okapem . Jaka Wam wyszła teraz odległość od ścian 80cm, czy 1m? krowkie przedłuzylismy o 40cm na więcej nie zgodził się inspektor, odległość od ścian jest bodajże 80cm, jutro jeszcze dokłądnie sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 28.08.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Madziu ,gratulacje .Już widać Natalkę !!Tak trzymać a schody zawsze są ,tym się nie przejmuj!! Piękne wirtualne wnętrza Trzymam kciuku i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 28.08.2008 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Madziu ,gratulacje .Już widać Natalkę !!Tak trzymać a schody zawsze są ,tym się nie przejmuj!! Piękne wirtualne wnętrza Trzymam kciuku i pozdrawiam dziękuje , oj z tymi schodami to mozna zwariować, tylko czemu nasza kieszeń na tym tyle cierpi , na zdjęciach nie widac bo nie wklejałam przybliżeń, mamy spartaczony komin , w poniedziałek rano będzie rozbierany i układany od nowa. Własnie czytam twój dziennik i ogladam zdjęcia, są poprostu boskie , wszytsko z gustem i ze smakiem , już się nie mogę doczekać kiedy my bedziemy mieli taki stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.08.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Madzia widac ze tempo prac macie spore-tak trzymac Strasznie fajnie wyszlo okno kuchenne-takie wielgasnie-podobaja mi sie duze przeszklenia.Ja teraz po fotkach widze ze poszezylabym wykusz lub zrobilabym prostokatny dajac w srodek duze panoramiczne okno Znasz moze cene jednostkowa swoich drzwi balkonowych?Na jedenej scianie chce miec wlasnie okna min 270 cm a na drugiej jeszcze wieksze ale nie wiem czy bede dala rady zamontowac wtedy PVC a drewnianych nie chce mi sie co jaki czas malowac.Z jakiej firmy masz okna i czy jest tam jakis prog gdzie jest zamontowany mechanizm do przesuwania czy jest to rowno z wylewka?Mozesz zrobic zblizenie dolu? Przez podniesienie poddasza gora wyszla Ci naprawde spora-bedzie sie wygodnie po niej poruszalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 29.08.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Ale robota u wWas gna Gratuluję postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 29.08.2008 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Madzia widac ze tempo prac macie spore-tak trzymac Strasznie fajnie wyszlo okno kuchenne-takie wielgasnie-podobaja mi sie duze przeszklenia.Ja teraz po fotkach widze ze poszezylabym wykusz lub zrobilabym prostokatny dajac w srodek duze panoramiczne okno Znasz moze cene jednostkowa swoich drzwi balkonowych?Na jedenej scianie chce miec wlasnie okna min 270 cm a na drugiej jeszcze wieksze ale nie wiem czy bede dala rady zamontowac wtedy PVC a drewnianych nie chce mi sie co jaki czas malowac.Z jakiej firmy masz okna i czy jest tam jakis prog gdzie jest zamontowany mechanizm do przesuwania czy jest to rowno z wylewka?Mozesz zrobic zblizenie dolu? Przez podniesienie poddasza gora wyszla Ci naprawde spora-bedzie sie wygodnie po niej poruszalo Kakusku, to środkowe okno w wykuszu bedziemy mieć wymieniane właśnie na panoramiczne , bo to nie bardzo nam się podoba . Okna mamy z Oknoplastu, mechanizm drzwi balkonowych jest zamontowany na równo z wylewką, jutro pstrykne ci fotkę tego mechanizmu . Jutro takze podam ci cenę drzwi balkonowych bo teczkę budowlaną mam w samochodzie a małża nie ma jeszcze w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 29.08.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Ale robota u wWas gna Gratuluję postępów nie dziękuje żeby nie zapeszyć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.08.2008 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Ok -fajnie.Tez marza mi sie suwanki ale mam metlik do jakiej szerokosci moge zamontowac je w plastkiach.Poczytalam troche o HS i te najlepiej montowac w aluminium.Nie chcialabym miec pozniej problemow z wypatrzaniem sie okien oraz caly czas dumam aby byly jak nabezpieczniejsze gdyz moje szkraby to istne huragany Dobrze ze wydluzyliscie krokwie a taki szeroki okap przyda sie w letnie dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 31.08.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Hejka Trzymam kciuki, właśnie taką dachówkę z takimi kwiatuszkami u mnie kładli. Jest super Zaawansowanie prac mamy podobne, więc czytając Twój dziennik czułem sie prawie jak bym czytał o swoich sukcesach i porazkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 31.08.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Cześć, Madziu Właśnie przeczytałam Twoje nowe wpisy w dzienniku i aż mi się krew burzy powiem tylko tyle - ot, fachofcy Od razu przypominają mi się nasze przygody Dobrze, że to naprawiacie, ale ktoś już za to wziął kasę Powinniście ścigać tamtą ekipę, bo kto wie ile jeszcze takich, jak to nazwał Sin, kwiatków po sobie zostawili (oby nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.09.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Nie otwierają mi się zdjęcia u Ciebie Jutro spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.09.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Pooglądałam Madziu, normalnie poszczułabym wściekłymi psami takich fachoffców Wyobrażam sobie ile nerwów straciliście Nowe kominy prześliczne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 06.09.2008 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Pooglądałam Madziu, normalnie poszczułabym wściekłymi psami takich fachoffców Wyobrażam sobie ile nerwów straciliście Nowe kominy prześliczne!!! właśnie mam ochotę tak zrobić, nie zostawie tej sprawy i nie podaruje tej krokwi i jakości wykonania kominów za które musiałam płacić po raz drugi .Na szczęście budują niedaleko mnie także będe domagać się jakieś rekompensaty za to co jeden z nich zrobił , napewno nie w formie budowania ale jakiś drobnych prac na budowie. Teraz ze starym skrupulatnie przyglądamy sie pracom kazdej z ekip żeby nie wyszły kolejne kwiatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 06.09.2008 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Cześć, Madziu Właśnie przeczytałam Twoje nowe wpisy w dzienniku i aż mi się krew burzy powiem tylko tyle - ot, fachofcy Od razu przypominają mi się nasze przygody Dobrze, że to naprawiacie, ale ktoś już za to wziął kasę Powinniście ścigać tamtą ekipę, bo kto wie ile jeszcze takich, jak to nazwał Sin, kwiatków po sobie zostawili (oby nie) po tym wszystkim dokładnie sprawdzilismy cały dom i oprócz kominów była jedna krzywa ściana ale juz ją poprawili, mam nadzieje że więcej kwiatków nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 06.09.2008 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Hejka Trzymam kciuki, właśnie taką dachówkę z takimi kwiatuszkami u mnie kładli. Jest super Zaawansowanie prac mamy podobne, więc czytając Twój dziennik czułem sie prawie jak bym czytał o swoich sukcesach i porazkach . mi tez dachóweczka bardzo się podoba i te wykończenia, poprostu miodzio . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 06.09.2008 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Kakusku, nie pomyśl ze zapomniałam , doładnie pamiętam, zdjęcia postaram się wkleić dzisiaj albo jutro wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK102 06.09.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Domek naprawdę super! Od pewnego czasu pozwalam sobie zaglądać do Twojego dziennika. Problemy z ekipami są chyba zawsze wliczone w koszty, ja już dawno straciłam zaufanie do tzw. fachowców, trzeba ich niestety kontrolować i to jedyny sposób. Bardzo podoba nam się ten projekt, budowę zaczniemy na wiosnę, ale nadal nie jesteśmy zdecydowani na zakup. Czy możesz napisać dlaczego przedłużaliście krokwie, czy podnosiliście ściankę kolankową, czy w projekcie dach jest za mały ? W Natalii II dach już w projekcie wydaje się za mały i nie wygląda to dobrze. Największe obawy budzi salon, który moim zdaniem mógłby być odrobinę większy. Jakie zakładacie ogrzewanie, bo my zdecydowaliśmy się na nawiewowe + gaz. Pozdrawiam i proszę o jak najwięcej zdjęć z budowy ! JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 06.09.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Poogladalam fotki Widze ze "prog" tego okna balkonowego to po prostu wysokosc ramy.Madziorkla a czy w Oknoplascie nic Wam nie mowili o ewentualnych niebezpieczenstwach takich duzych przeszklen? (wy macie chyba 2 X 135 cm-nie pamietam wysokosci chyba 210)Chodzi mi o wypatrzenia pod wplywem roznic temperatur,zbyt duzy ciezar do przesuwania itd? Przypuszczam ze sa tam dodatkowe wzocnienia i jakas odpowiednia szyba -ciepla i bezpieczna.Prosze o sprawdzenie ceny i napisanie wiecej danych(okucia,szyba itd) Strasznie chcialabym byc juz na twoim etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 08.09.2008 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Poogladalam fotki Widze ze "prog" tego okna balkonowego to po prostu wysokosc ramy.Madziorkla a czy w Oknoplascie nic Wam nie mowili o ewentualnych niebezpieczenstwach takich duzych przeszklen? (wy macie chyba 2 X 135 cm-nie pamietam wysokosci chyba 210)Chodzi mi o wypatrzenia pod wplywem roznic temperatur,zbyt duzy ciezar do przesuwania itd? Przypuszczam ze sa tam dodatkowe wzocnienia i jakas odpowiednia szyba -ciepla i bezpieczna.Prosze o sprawdzenie ceny i napisanie wiecej danych(okucia,szyba itd) Strasznie chcialabym byc juz na twoim etapie rozmawialiśmy z Oknoplastem na ten temat i po długim namyśle zdecydowaliśmy się na specjalnie wzmocnienie szyby i montaż sepcjalnego profilu który się stosuje w tak duzych oknach (Rubin plus kolor), także ponoć nic im nie grozi (2x135,5 ; wysokość 243 ) . Okno balkonowe w sumie kosztowało nas 6 627,27, dostalismy jeszcze rabat po którym cena ostateczna wyniosła nas 5 520,52 . opis szyby: 44,2 kl P2/12st/4 Neutral U=1,2 profil słupka: 102-235 Sł. Stat 0+ dodatki: Uszczelka wypełniająca standart, poszerzenie ramy 30mm 114-201 suw Orzech, 110-058 podparapet z dostakową uszczelką, listwy przyszybowe. http://images6.fotosik.pl/272/dcf4a5cac721eea2med.jpg http://images6.fotosik.pl/272/019e0cb88207d57bmed.jpg http://images6.fotosik.pl/272/502e975c25aed70fmed.jpg http://images6.fotosik.pl/272/cac4068757b9d22bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 08.09.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Kakusku, za nim się obejrzysz i wy ruszycie z budową trzymam za was kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts