Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Madziorki i Bartiego

Recommended Posts

Tu znalazłam, ale to są małe fotki i kolor nie ten. Mniej więcej możesz mieć obraz jak to wygląda. Ja widziałam na całym, dużym dachu w pięknym kolorze - naprawdę zachwycająco wygląda. http://www.ciurex-2.pl/dachowki_ceramiczne_ksztaltowe_ruppceramika.php No i te zakończenia gąsiorów w kształcie muszli ślicznie się prezentują.

niesamowite, własnie nad tą dachówką się zastanawiamy :wink: , jest naprwdę ładna i te wykończenia ozdobne, coś fantastycznego :roll:

• Odpowiedzi 248
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

My z żoną robilismy rok temu to samo co Wy, tzn nie dawaliśmy Wydziałowi Architektury żyć ciągłymi telefonami, wizytami itp. W końcu po jakimś czasie żona dostąpiła zaszczytu stanięcia przed samym Kierownikiem Wydziału Architektury. Ta osobistość zapytała czego chcemy, żona powiadziała PnB, Na to osobistość wskazał palcem na ogromną stertę oczekujących dokumentacji i stwierdził ... Jest gdzieś tam. Po czym łaskawie poprosił asystentkę o odnalezienie naszej dokumentacji, co zajeło jej około 15 minut. Rzucił okiem na dokumenty i stwierdził... Dobrze jutro się Państwo zgłoszą po PnB i... rzeczywiście było jutro... Jaki z tego morał, Trzeba ciągle dzwonić, odwiedzać to może po miesiacu się pozwolenie na budowę dostanie :)

My aktualnie mamy stan surowy zamknięty, ogrodzenie z trzech stron z siatki, instalacje wod kan - co, elektryczną , studnie i po świętach przystępujemy do wykończenia budynku a zatem jeszcze szambo, grzejniki, tynki, wylewki, ocieplenie poddasza, ocieplenie zewnętrzne z elewacją, malowanie, płytki, podłogi, łazienki etc, a więc jeszcze roboty jest dużo.

Wy także jeśli tylko zaczniecie niedługo macie szansę do końca roku się wprowadzić, ale to nie będzie łatwe.

Pozdrawiam,

mam taką cichą nadzieję że się uda, bardzo byśmy chcieli się wprowadzic jeszcze w tym roku, wiem że będzie ciężko ale będziemy próbować :wink:

Ale wam dobrze że macie juz stan surowy zamknięty, teraz to juz górki :D , według jakiego projektu zbudowaliście wasz dom:)?

pozdrawiam

Tu znalazłam, ale to są małe fotki i kolor nie ten. Mniej więcej możesz mieć obraz jak to wygląda. Ja widziałam na całym, dużym dachu w pięknym kolorze - naprawdę zachwycająco wygląda. http://www.ciurex-2.pl/dachowki_ceramiczne_ksztaltowe_ruppceramika.php No i te zakończenia gąsiorów w kształcie muszli ślicznie się prezentują.

niesamowite, własnie nad tą dachówką się zastanawiamy :wink: , jest naprwdę ładna i te wykończenia ozdobne, coś fantastycznego :roll:

Koniecznie obejrzyj gdzieś na żywo, nie tylko na fotkach - robi wrażenie :roll:

Co do deskowania całego dachu - mieliśmy również takie zamierzenie, ale ostatecznie stanęło na stropie i skosach wylewanych z betonu, jak u Ged'a (dokładny opis w wątku http://forum.muratordom.pl/robia-mi-trumne,t66992-60.htm). Super sprawa i choć pierwotnie drożej, to ostatecznie cena porównywalna, a może nawt taniej i odpada cała wełna, płyty gk, stelaże, pęknięcia na ich łączeniach itp.

Koniecznie obejrzyj gdzieś na żywo, nie tylko na fotkach - robi wrażenie :roll:

na żywo widziałam tylko w składzie budowlanym , niestety nie udało nam się zlokalizować jej na domu.

Co do deskowania całego dachu - mieliśmy również takie zamierzenie, ale ostatecznie stanęło na stropie i skosach wylewanych z betonu, jak u Ged'a (dokładny opis w wątku http://forum.muratordom.pl/robia-mi-trumne,t66992-60.htm). Super sprawa i choć pierwotnie drożej, to ostatecznie cena porównywalna, a może nawt taniej i odpada cała wełna, płyty gk, stelaże, pęknięcia na ich łączeniach itp.

oo, zaciekawiłaś mnie, zaraz sobie poczytam, dziękuje za link :D

Cieszę się, że założyłaś dziennik. My też będziemy budować Natalię więc na pewno z uwagą będę śledzić rozwój wypadków na twojej działeczce. Nasz dziennik pewnie też w końcu powstanie tylko muszę się zebrać.

Do dzieła!!!

Witaj:)

fajnie że Natalka cieszy się coraz większym zainteresowaniem, ciesze się że do mnie zaglądasz :wink: , koniecznie załóż tez swój dziennik będziecie mieli miłą pamiątkę, za kilka lat przy kominku fajnie będzie wrócić do niego i poczytać jak to było :D .

Na jakim jesteście etapie:)?

pozdrawiam

:D Magda

A ja sie odezwe bardzo sceptycznie - budowanie domu uczy pokory i cierpliwosci.

A poza tym wymaga czytania, czytania, szukania, sprawdzania...

Zadna umowa nie zabezpieczy Cie lepiej niz Twoja wlasna wiedza.

Powodzenia,

Aska

zgadzam się z tobą masz całkowitą racje :D , narazie cały wolny czas spędzam na forum dokształcając się a i tak mało wiem :roll: .

Ale jedno jest pewne że gdyby nie mój niepoprawny optymizm i energia która mnie rozpiera w kierunku budowania domu , nigdy bym się nie zdecydowała na ten krok i do końca swoich chwil mieszkałabym w bloku :wink:

pozdrawiam

:D Magda