Madziorkaa 18.03.2008 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Tu znalazłam, ale to są małe fotki i kolor nie ten. Mniej więcej możesz mieć obraz jak to wygląda. Ja widziałam na całym, dużym dachu w pięknym kolorze - naprawdę zachwycająco wygląda. http://www.ciurex-2.pl/dachowki_ceramiczne_ksztaltowe_ruppceramika.php No i te zakończenia gąsiorów w kształcie muszli ślicznie się prezentują. niesamowite, własnie nad tą dachówką się zastanawiamy , jest naprwdę ładna i te wykończenia ozdobne, coś fantastycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 18.03.2008 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Cześć, My z żoną robilismy rok temu to samo co Wy, tzn nie dawaliśmy Wydziałowi Architektury żyć ciągłymi telefonami, wizytami itp. W końcu po jakimś czasie żona dostąpiła zaszczytu stanięcia przed samym Kierownikiem Wydziału Architektury. Ta osobistość zapytała czego chcemy, żona powiadziała PnB, Na to osobistość wskazał palcem na ogromną stertę oczekujących dokumentacji i stwierdził ... Jest gdzieś tam. Po czym łaskawie poprosił asystentkę o odnalezienie naszej dokumentacji, co zajeło jej około 15 minut. Rzucił okiem na dokumenty i stwierdził... Dobrze jutro się Państwo zgłoszą po PnB i... rzeczywiście było jutro... Jaki z tego morał, Trzeba ciągle dzwonić, odwiedzać to może po miesiacu się pozwolenie na budowę dostanie My aktualnie mamy stan surowy zamknięty, ogrodzenie z trzech stron z siatki, instalacje wod kan - co, elektryczną , studnie i po świętach przystępujemy do wykończenia budynku a zatem jeszcze szambo, grzejniki, tynki, wylewki, ocieplenie poddasza, ocieplenie zewnętrzne z elewacją, malowanie, płytki, podłogi, łazienki etc, a więc jeszcze roboty jest dużo. Wy także jeśli tylko zaczniecie niedługo macie szansę do końca roku się wprowadzić, ale to nie będzie łatwe. Pozdrawiam, mam taką cichą nadzieję że się uda, bardzo byśmy chcieli się wprowadzic jeszcze w tym roku, wiem że będzie ciężko ale będziemy próbować Ale wam dobrze że macie juz stan surowy zamknięty, teraz to juz górki , według jakiego projektu zbudowaliście wasz dom:)? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 18.03.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Tu znalazłam, ale to są małe fotki i kolor nie ten. Mniej więcej możesz mieć obraz jak to wygląda. Ja widziałam na całym, dużym dachu w pięknym kolorze - naprawdę zachwycająco wygląda. http://www.ciurex-2.pl/dachowki_ceramiczne_ksztaltowe_ruppceramika.php No i te zakończenia gąsiorów w kształcie muszli ślicznie się prezentują. niesamowite, własnie nad tą dachówką się zastanawiamy , jest naprwdę ładna i te wykończenia ozdobne, coś fantastycznego Koniecznie obejrzyj gdzieś na żywo, nie tylko na fotkach - robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 18.03.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Co do deskowania całego dachu - mieliśmy również takie zamierzenie, ale ostatecznie stanęło na stropie i skosach wylewanych z betonu, jak u Ged'a (dokładny opis w wątku http://forum.muratordom.pl/robia-mi-trumne,t66992-60.htm). Super sprawa i choć pierwotnie drożej, to ostatecznie cena porównywalna, a może nawt taniej i odpada cała wełna, płyty gk, stelaże, pęknięcia na ich łączeniach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 18.03.2008 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Tu znalazłam, ale to są małe fotki i kolor nie ten. Mniej więcej możesz mieć obraz jak to wygląda. Ja widziałam na całym, dużym dachu w pięknym kolorze - naprawdę zachwycająco wygląda. http://www.ciurex-2.pl/dachowki_ceramiczne_ksztaltowe_ruppceramika.php No i te zakończenia gąsiorów w kształcie muszli ślicznie się prezentują. niesamowite, własnie nad tą dachówką się zastanawiamy , jest naprwdę ładna i te wykończenia ozdobne, coś fantastycznego Koniecznie obejrzyj gdzieś na żywo, nie tylko na fotkach - robi wrażenie na żywo widziałam tylko w składzie budowlanym , niestety nie udało nam się zlokalizować jej na domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 18.03.2008 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Co do deskowania całego dachu - mieliśmy również takie zamierzenie, ale ostatecznie stanęło na stropie i skosach wylewanych z betonu, jak u Ged'a (dokładny opis w wątku http://forum.muratordom.pl/robia-mi-trumne,t66992-60.htm). Super sprawa i choć pierwotnie drożej, to ostatecznie cena porównywalna, a może nawt taniej i odpada cała wełna, płyty gk, stelaże, pęknięcia na ich łączeniach itp. oo, zaciekawiłaś mnie, zaraz sobie poczytam, dziękuje za link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 18.03.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 A proszę Cię bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 21.03.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja! http://img152.imageshack.us/img152/8632/wielkanocnejajkave2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 21.03.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dom w prymulkach - Archon. Zdrowych i Wesołych Świąt, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 21.03.2008 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 monia i marek, arktyk, dziekuje wam za pamięć oraż życzę Dużo Słońca i radości, w pierwszym dniu dużo gości, w drugie święto dużo wody, to dla zdrowia i urody, wiele jajek kolorowych. Świąt Wesołych, no i zdrowych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.03.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://www.blogownia.com/obrazy/122727ispi013021.jpg Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych życzy Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 23.03.2008 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 dziękuje wam za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIEVIORA 26.03.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Cieszę się, że założyłaś dziennik. My też będziemy budować Natalię więc na pewno z uwagą będę śledzić rozwój wypadków na twojej działeczce. Nasz dziennik pewnie też w końcu powstanie tylko muszę się zebrać. Do dzieła!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 26.03.2008 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Cieszę się, że założyłaś dziennik. My też będziemy budować Natalię więc na pewno z uwagą będę śledzić rozwój wypadków na twojej działeczce. Nasz dziennik pewnie też w końcu powstanie tylko muszę się zebrać. Do dzieła!!! Witaj:) fajnie że Natalka cieszy się coraz większym zainteresowaniem, ciesze się że do mnie zaglądasz , koniecznie załóż tez swój dziennik będziecie mieli miłą pamiątkę, za kilka lat przy kominku fajnie będzie wrócić do niego i poczytać jak to było . Na jakim jesteście etapie:)? pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 26.03.2008 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 VIEVIORA, masz super podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 26.03.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 A ja sie odezwe bardzo sceptycznie - budowanie domu uczy pokory i cierpliwosci. A poza tym wymaga czytania, czytania, szukania, sprawdzania... Zadna umowa nie zabezpieczy Cie lepiej niz Twoja wlasna wiedza.Powodzenia,Aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 26.03.2008 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 A ja sie odezwe bardzo sceptycznie - budowanie domu uczy pokory i cierpliwosci. A poza tym wymaga czytania, czytania, szukania, sprawdzania... Zadna umowa nie zabezpieczy Cie lepiej niz Twoja wlasna wiedza. Powodzenia, Aska zgadzam się z tobą masz całkowitą racje , narazie cały wolny czas spędzam na forum dokształcając się a i tak mało wiem . Ale jedno jest pewne że gdyby nie mój niepoprawny optymizm i energia która mnie rozpiera w kierunku budowania domu , nigdy bym się nie zdecydowała na ten krok i do końca swoich chwil mieszkałabym w bloku pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 26.03.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 To oszczedzaj te energie, oszczedzaj. Btw, porotherm ma fajne nadproza systemowe - cena w zeszlym roku byla porownywalna z tradycyjna wylewka, a szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 26.03.2008 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 To oszczedzaj te energie, oszczedzaj. Btw, porotherm ma fajne nadproza systemowe - cena w zeszlym roku byla porownywalna z tradycyjna wylewka, a szybciej dzieki za podpowiedź, zaraz sobie poczytam o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 26.03.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam serdecznie Bardzo ładny domek no i ta cegła czekająca na "papier" ...och ta biurokracja. Co do swojskich klimatów świątecznych i powrotów do bloku to my przeżywamy dokładnie to samo, nie wiem czy to pocieszenie ale inni tez to mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts