Madziorkaa 26.03.2008 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam serdecznie Bardzo ładny domek no i ta cegła czekająca na "papier" ...och ta biurokracja. Co do swojskich klimatów świątecznych i powrotów do bloku to my przeżywamy dokładnie to samo, nie wiem czy to pocieszenie ale inni tez to mają dziękuje , cieszę się że nie jestem sama w tym blokowym cierpieniu , co do biurokracji to można zwariować, człowiek chce postawić chałupe za swoje fundusze a oni jeszcze łaskę robią , na dodatek nadeszła zima tej wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 26.03.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Kobieto, biurokracja to pikus. Jeszcze nie gonilas koparki po trasie minskiej... i nie rozladowywalas po nocy tira porothermu, spoznionego jakies 6 godzin na plac budowy, przy pomocy wozka widlowego sciagnietego w tym celu z pobliskiego szrotu... Na budowie wszystko sie moze zdazyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odlo78 27.03.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 bardzo ładny projekt, a z tak ambitną inwestorką realizacja może być tylko udana !pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIEVIORA 27.03.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Cieszę się, że założyłaś dziennik. My też będziemy budować Natalię więc na pewno z uwagą będę śledzić rozwój wypadków na twojej działeczce. Nasz dziennik pewnie też w końcu powstanie tylko muszę się zebrać. Do dzieła!!! Witaj:) fajnie że Natalka cieszy się coraz większym zainteresowaniem, ciesze się że do mnie zaglądasz , koniecznie załóż tez swój dziennik będziecie mieli miłą pamiątkę, za kilka lat przy kominku fajnie będzie wrócić do niego i poczytać jak to było . Na jakim jesteście etapie:)? pozdrawiam Magda Hej! Cieszę się, że podpis Ci się podoba. Taka tam moja wesoła twórczość. Co do etapu: - mamy: działkę, warunki zabudowy, projekt (już kupiony), mapkę, wiele energii i ogromne chęci ; - nie mamy: zbyt wiele pieniędzy, pozwolenia na budowę i totalny brak czasu Mój mynsz pracuje za ośmiu, zresztą on i tak się nie nadaje do papierologii, a ja popołudniami za wiele nie załatwię, ale do przyszłego roku chyba dam radę. Właśnie na wiosnę 2009 chcemy zacząć budowę. Jestem doskonałej myśli. Madziorkaa,a wprowadzacie w projekcie jakieś zmiany? Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 27.03.2008 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Kobieto, biurokracja to pikus. Jeszcze nie gonilas koparki po trasie minskiej... i nie rozladowywalas po nocy tira porothermu, spoznionego jakies 6 godzin na plac budowy, przy pomocy wozka widlowego sciagnietego w tym celu z pobliskiego szrotu... Na budowie wszystko sie moze zdazyc... o kurde to miałaś przezycia , na jakim jesteś etapie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 27.03.2008 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 bardzo ładny projekt, a z tak ambitną inwestorką realizacja może być tylko udana ! pozdrawiam dziękuje , oby twoje słowa się sprawdziły pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 27.03.2008 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Cieszę się, że założyłaś dziennik. My też będziemy budować Natalię więc na pewno z uwagą będę śledzić rozwój wypadków na twojej działeczce. Nasz dziennik pewnie też w końcu powstanie tylko muszę się zebrać. Do dzieła!!! Witaj:) fajnie że Natalka cieszy się coraz większym zainteresowaniem, ciesze się że do mnie zaglądasz , koniecznie załóż tez swój dziennik będziecie mieli miłą pamiątkę, za kilka lat przy kominku fajnie będzie wrócić do niego i poczytać jak to było . Na jakim jesteście etapie:)? pozdrawiam Magda Hej! Cieszę się, że podpis Ci się podoba. Taka tam moja wesoła twórczość. Co do etapu: - mamy: działkę, warunki zabudowy, projekt (już kupiony), mapkę, wiele energii i ogromne chęci ; - nie mamy: zbyt wiele pieniędzy, pozwolenia na budowę i totalny brak czasu Mój mynsz pracuje za ośmiu, zresztą on i tak się nie nadaje do papierologii, a ja popołudniami za wiele nie załatwię, ale do przyszłego roku chyba dam radę. Właśnie na wiosnę 2009 chcemy zacząć budowę. Jestem doskonałej myśli. Madziorkaa,a wprowadzacie w projekcie jakieś zmiany? Pozdrawiam cieplutko Będzie dobrze, często architekt za zdodatkową opłatą załatwia papierologie gorzej z budową, to wymaga dużej ilości czasu,no chyba że ma sie dobrego i sprawdzonego kierbuda który bedzie tam codziennie, ja jeszcze nie zaczełam a już połowe dnia a często nawet dłuzej spędzam na zbieraniu wycen dachu , załatwianiu ekip na poszczególne etapy itp. Najwazniejsze jest nastawienie i energia jak ją masz to nawet góry przeniesiesz i ze wszystkim sobie poradzisz co do zmian w projekcie to podnieslismy dom o jednego pustaka i dołozylismy dodatkowe okno w salonie zamiast 2x90 będzie 3x90. pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 27.03.2008 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 VIEVIORA, zaglądałaś juz do Natalkowego wątku:)?http://forum.muratordom.pl/projekt-mg-natalia-z-wlasny-dom,t70566-720.htm?sid=17a09fdfeb3ef3deb0e6ec39c26888d7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.03.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Czytałam nowitki wpis w Twoim dzienniku i powiem tak - a nie mówiłam, że Rupp Ceramika robi wrazenie??? Piękna, co? Nie wiem, czy ten dach, który oglądałaś miał jeszcze te gąsiory, które ja miałam na myśli kiedy Ruppa zachwalałam i te piękne zakonczenia w kształcie muszli, ale jeśli tak, to widzisz, że mówiłam prawdę, że to po prostu CUDO W rzuć jakieś fotki tych pięknych dachów, żebyśmy mogli nacieszyć oko zanim Twój obejrzymy w całej krasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 29.03.2008 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Czytałam nowitki wpis w Twoim dzienniku i powiem tak - a nie mówiłam, że Rupp Ceramika robi wrazenie??? Piękna, co? Nie wiem, czy ten dach, który oglądałaś miał jeszcze te gąsiory, które ja miałam na myśli kiedy Ruppa zachwalałam i te piękne zakonczenia w kształcie muszli, ale jeśli tak, to widzisz, że mówiłam prawdę, że to po prostu CUDO W rzuć jakieś fotki tych pięknych dachów, żebyśmy mogli nacieszyć oko zanim Twój obejrzymy w całej krasie Tak Monia, mialaś racje dach pokryty Rupp ceramiką wygląda poprostu bosko , jeden z nich chyba antracytowy miał te piękne wykończenia o których pisałaś, w kształcie muszli , poprostu cudo , a w tym ceglanym to się zakochałam, w tygodniu podjedziemy z małżem i porobimy kilka zdjęć tych dachów, cała ulica (około 6 domów) mają dachy pokrtyte Rupp ceramiką tylko różnymi kolorami, widok bajeczny , tak teraz sobie myślę że chyba właścicielom nie bedzie przeszkadzało jak zrobię kilka zdjęć ich dachów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.03.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Czy ja tez moge sie zapisac na fotki dachow? Madziorka wiem ze nie wybralas atracytowego ale moze dla mnie pstrykniesz fotke tego kolorku Nie wiem ja ciagle myslalam o Brassie ale skoro tak zachwalacie Rupa musze warto sie mu przyjrzec blizej. Jesli chodzi o wykusz to mi tez podobaja sie barzdiej trapezowe tylko ze wiekszosc z nich nie ma okien do samej ziemi i nie wiem czy na pewno ladnie sie to bedzie prezentowac z zewnatrz.Bede wdzieczna jak dopytasz architekt o jej opinie-zawsze to opinia fachowca. W kuchni wyspa to fajna sprawa chociaz mi bardziej pasuje taka wyspa blat niz wyspa z plyta.Nie wiem czy umialabym na takim czyms gotowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.03.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Myślę, ze nie powinni mieć nic przeciwko fotkom, chociaż z ludziskami to różnie bywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.03.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 To wysle nam nam priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.03.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 To wysle nam nam priv Madziorce chodziło raczej o ludzi z domów, które mają piękne dachy - tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 29.03.2008 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 tak, chodziło o ludzi z domów , mam nadzieje że nie będzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 03.04.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 No co z tymi fotkami?? Czekamy, czekamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 03.04.2008 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 fotki zaraz będą, własnie zgrywam je na kompa, niestety jest ich tylko kilka gdyż ludzie nie byli zachwyceni fotografowaniem . Nie mam tez zdjęć całego domu tylko poszczególnych elememtów bo był wysoki płot który uniemozliwiał robienie fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 03.04.2008 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Zdjęcia nie wyszły niestety idealnie bo były robione pod słońce, inaczej sie nie dało dachówka Rupp ceramika kolor ceglany sirius http://images31.fotosik.pl/203/073dcd9406694692med.jpg podoba nam się takie zestawienie, dachówka Rupp ceglana z brązową podbitką, brązową rynną metalową, muszla na wykończeniu, brązowe drzwi od domu +brązowe od garażu , no i oczywiście ten kolor elewacji, taka przełamana biel http://images24.fotosik.pl/189/6bc848657db001b0med.jpg okna z brązowymi ramami pasują do tego zestwienia idealnie (u góry muszelka) http://images23.fotosik.pl/187/5dd88b920fba3685med.jpg zdjęcia tego samego dachu pod różnymi kątami padania światła http://images28.fotosik.pl/188/9a7c4898b58f9cbfmed.jpg http://images33.fotosik.pl/203/7cc81189a910f915med.jpg na samym dole elewacji dom jest obłozony klinkierem, tylko takie udało mi się cyknąć zdjęcie. http://images32.fotosik.pl/202/8b721cb78f071fe7med.jpg płot też jest obłożony klinkierem, niestety nie udało nam się zrobić zdjęć. Mam jeszcze jedno zdjęcie ładnie dobranej elewacji i dodatków z tym że z grafitową dachówką , nie wkleje go tutaj bo widoczna jest tabliczka z adresem, zainteresowanym mogę przesłac zdjęcie na email. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 03.04.2008 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 zapomniałam wkleic zdjęcia muszelki http://images31.fotosik.pl/203/a21dc532623e73d6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 03.04.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Noooooo, właśnie o tym wszystkim mówiłam Przepiękna ta dachówka Normalnie sie zakochałam A powodzenia życzymy!!!!! Z całego serducha, Madziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts