Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Madziorki i Bartiego

Recommended Posts

Witam serdecznie :)

Bardzo ładny domek no i ta cegła czekająca na "papier" ;)...och ta biurokracja.

Co do swojskich klimatów świątecznych i powrotów do bloku to my przeżywamy dokładnie to samo, nie wiem czy to pocieszenie ale inni tez to mają ;)

dziękuje :D , cieszę się że nie jestem sama w tym blokowym cierpieniu :wink: , co do biurokracji to można zwariować, człowiek chce postawić chałupe za swoje fundusze a oni jeszcze łaskę robią :evil: , na dodatek nadeszła zima tej wiosny :wink:

• Odpowiedzi 248
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kobieto, biurokracja to pikus.

Jeszcze nie gonilas koparki po trasie minskiej...

i nie rozladowywalas po nocy tira porothermu, spoznionego jakies 6 godzin na plac budowy, przy pomocy wozka widlowego sciagnietego w tym celu z pobliskiego szrotu...

Na budowie wszystko sie moze zdazyc...

:lol:

Cieszę się, że założyłaś dziennik. My też będziemy budować Natalię więc na pewno z uwagą będę śledzić rozwój wypadków na twojej działeczce. Nasz dziennik pewnie też w końcu powstanie tylko muszę się zebrać.

Do dzieła!!!

Witaj:)

fajnie że Natalka cieszy się coraz większym zainteresowaniem, ciesze się że do mnie zaglądasz :wink: , koniecznie załóż tez swój dziennik będziecie mieli miłą pamiątkę, za kilka lat przy kominku fajnie będzie wrócić do niego i poczytać jak to było :D .

Na jakim jesteście etapie:)?

pozdrawiam

:D Magda

Hej!

Cieszę się, że podpis Ci się podoba. Taka tam moja wesoła twórczość.

Co do etapu:

- mamy: działkę, warunki zabudowy, projekt (już kupiony), mapkę, wiele energii i ogromne chęci :D ;

- nie mamy: zbyt wiele pieniędzy, pozwolenia na budowę i totalny brak czasu :cry:

Mój mynsz pracuje za ośmiu, zresztą on i tak się nie nadaje do papierologii, a ja popołudniami za wiele nie załatwię, ale do przyszłego roku chyba dam radę. Właśnie na wiosnę 2009 chcemy zacząć budowę. Jestem doskonałej myśli. :lol:

Madziorkaa,a wprowadzacie w projekcie jakieś zmiany?

Pozdrawiam cieplutko

Kobieto, biurokracja to pikus.

Jeszcze nie gonilas koparki po trasie minskiej...

i nie rozladowywalas po nocy tira porothermu, spoznionego jakies 6 godzin na plac budowy, przy pomocy wozka widlowego sciagnietego w tym celu z pobliskiego szrotu...

Na budowie wszystko sie moze zdazyc...

:lol:

o kurde to miałaś przezycia :lol: , na jakim jesteś etapie budowy?

Cieszę się, że założyłaś dziennik. My też będziemy budować Natalię więc na pewno z uwagą będę śledzić rozwój wypadków na twojej działeczce. Nasz dziennik pewnie też w końcu powstanie tylko muszę się zebrać.

Do dzieła!!!

Witaj:)

fajnie że Natalka cieszy się coraz większym zainteresowaniem, ciesze się że do mnie zaglądasz :wink: , koniecznie załóż tez swój dziennik będziecie mieli miłą pamiątkę, za kilka lat przy kominku fajnie będzie wrócić do niego i poczytać jak to było :D .

Na jakim jesteście etapie:)?

pozdrawiam

:D Magda

Hej!

Cieszę się, że podpis Ci się podoba. Taka tam moja wesoła twórczość.

Co do etapu:

- mamy: działkę, warunki zabudowy, projekt (już kupiony), mapkę, wiele energii i ogromne chęci :D ;

- nie mamy: zbyt wiele pieniędzy, pozwolenia na budowę i totalny brak czasu :cry:

Mój mynsz pracuje za ośmiu, zresztą on i tak się nie nadaje do papierologii, a ja popołudniami za wiele nie załatwię, ale do przyszłego roku chyba dam radę. Właśnie na wiosnę 2009 chcemy zacząć budowę. Jestem doskonałej myśli. :lol:

Madziorkaa,a wprowadzacie w projekcie jakieś zmiany?

Pozdrawiam cieplutko

Będzie dobrze, często architekt za zdodatkową opłatą załatwia papierologie :D gorzej z budową, to wymaga dużej ilości czasu,no chyba że ma sie dobrego i sprawdzonego kierbuda który bedzie tam codziennie, ja jeszcze nie zaczełam a już połowe dnia a często nawet dłuzej spędzam na zbieraniu wycen dachu , załatwianiu ekip na poszczególne etapy itp.

Najwazniejsze jest nastawienie i energia jak ją masz to nawet góry przeniesiesz i ze wszystkim sobie poradzisz :lol:

co do zmian w projekcie to podnieslismy dom o jednego pustaka i dołozylismy dodatkowe okno w salonie zamiast 2x90 będzie 3x90.

pozdrawiam :D

Magda

Czytałam nowitki wpis w Twoim dzienniku i powiem tak - a nie mówiłam, że Rupp Ceramika robi wrazenie??? Piękna, co? Nie wiem, czy ten dach, który oglądałaś miał jeszcze te gąsiory, które ja miałam na myśli kiedy Ruppa zachwalałam i te piękne zakonczenia w kształcie muszli, ale jeśli tak, to widzisz, że mówiłam prawdę, że to po prostu CUDO :D W rzuć jakieś fotki tych pięknych dachów, żebyśmy mogli nacieszyć oko zanim Twój obejrzymy w całej krasie :wink:

Czytałam nowitki wpis w Twoim dzienniku i powiem tak - a nie mówiłam, że Rupp Ceramika robi wrazenie??? Piękna, co? Nie wiem, czy ten dach, który oglądałaś miał jeszcze te gąsiory, które ja miałam na myśli kiedy Ruppa zachwalałam i te piękne zakonczenia w kształcie muszli, ale jeśli tak, to widzisz, że mówiłam prawdę, że to po prostu CUDO :D W rzuć jakieś fotki tych pięknych dachów, żebyśmy mogli nacieszyć oko zanim Twój obejrzymy w całej krasie :wink:

Tak Monia, mialaś racje dach pokryty Rupp ceramiką wygląda poprostu bosko :lol: , jeden z nich chyba antracytowy miał te piękne wykończenia o których pisałaś, w kształcie muszli :lol: , poprostu cudo :D , a w tym ceglanym to się zakochałam, w tygodniu podjedziemy z małżem i porobimy kilka zdjęć tych dachów, cała ulica (około 6 domów) mają dachy pokrtyte Rupp ceramiką tylko różnymi kolorami, widok bajeczny :D , tak teraz sobie myślę że chyba właścicielom nie bedzie przeszkadzało jak zrobię kilka zdjęć ich dachów :lol: ?

Czy ja tez moge sie zapisac na fotki dachow? :) Madziorka wiem ze nie wybralas atracytowego ale moze dla mnie pstrykniesz fotke tego kolorku :oops: Nie wiem ja ciagle myslalam o Brassie ale skoro tak zachwalacie Rupa musze warto sie mu przyjrzec blizej.

Jesli chodzi o wykusz to mi tez podobaja sie barzdiej trapezowe tylko ze wiekszosc z nich nie ma okien do samej ziemi i nie wiem czy na pewno ladnie sie to bedzie prezentowac z zewnatrz.Bede wdzieczna jak dopytasz architekt o jej opinie-zawsze to opinia fachowca.

W kuchni wyspa to fajna sprawa chociaz mi bardziej pasuje taka wyspa blat niz wyspa z plyta.Nie wiem czy umialabym na takim czyms gotowac :D

Zdjęcia nie wyszły niestety idealnie bo były robione pod słońce, inaczej sie nie dało :evil:

dachówka Rupp ceramika kolor ceglany sirius

http://images31.fotosik.pl/203/073dcd9406694692med.jpg

podoba nam się takie zestawienie, dachówka Rupp ceglana z brązową podbitką, brązową rynną metalową, muszla na wykończeniu, brązowe drzwi od domu +brązowe od garażu , no i oczywiście ten kolor elewacji, taka przełamana biel :wink:

http://images24.fotosik.pl/189/6bc848657db001b0med.jpg

okna z brązowymi ramami pasują do tego zestwienia idealnie (u góry muszelka) :wink:

http://images23.fotosik.pl/187/5dd88b920fba3685med.jpg

zdjęcia tego samego dachu pod różnymi kątami padania światła :D

http://images28.fotosik.pl/188/9a7c4898b58f9cbfmed.jpg

http://images33.fotosik.pl/203/7cc81189a910f915med.jpg

na samym dole elewacji dom jest obłozony klinkierem, tylko takie udało mi się cyknąć zdjęcie.

http://images32.fotosik.pl/202/8b721cb78f071fe7med.jpg

płot też jest obłożony klinkierem, niestety nie udało nam się zrobić zdjęć.

Mam jeszcze jedno zdjęcie ładnie dobranej elewacji i dodatków z tym że z grafitową dachówką , nie wkleje go tutaj bo widoczna jest tabliczka z adresem, zainteresowanym mogę przesłac zdjęcie na email.