dominka 18.04.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Gratuluję rozpoczęcia budowy My musimy jeszcze poczekać do czerwca, kurcze blade, żeby przężywać takie emocje jak Wy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 18.04.2008 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Gratuluję rozpoczęcia budowy My musimy jeszcze poczekać do czerwca, kurcze blade, żeby przężywać takie emocje jak Wy. Pozdrawiam. dziękuje , do czerwca już niedaleko, za nim się obejrzysz będziecie juz działać , powiem ci że budowanie własnego domu to niesamowite uczucie, od kilku dni chodzimy strasznie nakręceni i podnieceni tym faktem , nawet najdrobniejsza rzecz strasznie cieszy , zresztą co ci będe pisać, niedługo sama zobaczysz . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.04.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Teraz widze na fotkach o jakiej plycie mowilas.Po prostu zamaist lac chudziak tylko w fundamenty robisz go pod cala powierzchnia domu.Ja tez mam bardzo wysoko wody gruntowe ale jeszcze nie wiem co geolog zalecil( ni9e widzialam operatu) i co zaprojektuje architekt.Pocieszajace jest to ze gleba jest zwirowa czyli szybko wszystko przepusci. Co do dylematu na temat wyboru domu to mam czasem chwile "myslenia" ale postanowilismy ze dokonczymy nasz projekt damy do wyceny ewentualnym ekipa i zobaczymy jakie beda ceny.Jezeli beda ponad nasze mozliwosci wybierzemy cos z 2 spadowym dachem.W skrytosci serca licze na tansze ekipy i juz nic nie wspominam mezowi ze wykonczenie nas wykonczy A Ty juz wiesz ile wyniesie Cie stan surowy otwarty?Takl z ciekawosci pytam bo to nie moj rejon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.04.2008 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Mmmmm, nie wiem co powiedzieć - ładniejsza płyta, czy te kaloszki ... Świetne po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.04.2008 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Z wrażenia zapomniałam pogratulować stanu 0 Gratuluję oczywiście i czekam na c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 19.04.2008 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Teraz widze na fotkach o jakiej plycie mowilas.Po prostu zamaist lac chudziak tylko w fundamenty robisz go pod cala powierzchnia domu.Ja tez mam bardzo wysoko wody gruntowe ale jeszcze nie wiem co geolog zalecil( ni9e widzialam operatu) i co zaprojektuje architekt.Pocieszajace jest to ze gleba jest zwirowa czyli szybko wszystko przepusci. Co do dylematu na temat wyboru domu to mam czasem chwile "myslenia" ale postanowilismy ze dokonczymy nasz projekt damy do wyceny ewentualnym ekipa i zobaczymy jakie beda ceny.Jezeli beda ponad nasze mozliwosci wybierzemy cos z 2 spadowym dachem.W skrytosci serca licze na tansze ekipy i juz nic nie wspominam mezowi ze wykonczenie nas wykonczy A Ty juz wiesz ile wyniesie Cie stan surowy otwarty?Takl z ciekawosci pytam bo to nie moj rejon dokładnie tak, ale na to pójdzie jeszcze folia, zbrojenie, papa i dopiero zostanie wylana docelowa płyta , pewnie chłopaki wyrobią się zrobić to jeszcze w tym tygodniu. O glebe nie masz się co martwić jak jest zwir to bardzo dobrze, co do stanu surowego to jeszcze dokładnie nie wiemy ile nas wyjdzie, ze względu na płytę pewnie około 20 tyś wiecej niz innych Natalkowców (duzo stali i betonu poszło). Dam ci znać jak będziemy bliżej tego etapu Trzymam kciuki żeby udało wam się znaleźć tanie ekipy i wybudować Natalkę, najgorsze jest to czekanie, wtedy najwięcej dziwnych mysli jest w głowie i dylematów, a jak się zacznie to jest duzo łatwiej no i ta radość że domek powstaje jest niesamowita. pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 19.04.2008 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Mmmmm, nie wiem co powiedzieć - ładniejsza płyta, czy te kaloszki ... Świetne po prostu dziękuje , każdy wykonawca z którym rozmawiam zamiast patrzeć mi w oczy patrzy na kaloszki hihihihihi, pewnie sobie myślą, stara koza chce się odmłodnić i biega w kolorowych kaloszkach hihihi , oczywiście ja odpowiadam im na to patrzenie "ładne prawda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 19.04.2008 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Z wrażenia zapomniałam pogratulować stanu 0 Gratuluję oczywiście i czekam na c.d. po mimo tego że tak wygląda to niestety jeszcze nie stan zero , do stanu zero brakuje nam połozenia folii, stali, papy i kolejnej warstwy betonu , mam nadzieje że uda się to zrobić jeszcze przed przyszłym weekendem . Bardzo dziekuje za gratulacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.04.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Eee, tam teraz już szybko poleci Już prawie jak stan zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.04.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Noooo, teraz to dopiero postępy I nawet pierwsze oświetlenie się pojawiło Super! Tylko te 7 ton stali - szok! Do tego tyle betonu Za te pieniadze, gdyby grunt pozwolił, miałabyś już materiał bud. na piwnicę. No, ale pociesz się, tym, że masz taką solidną podstawę domu, że go atom nie ruszy i że już teraz mury mogą piąć się do góry, bo od stanu 0, to budowa naprawdę cieszy (o ile budowlańcy czegoś nie zepsują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 26.04.2008 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Noooo, teraz to dopiero postępy I nawet pierwsze oświetlenie się pojawiło Super! Tylko te 7 ton stali - szok! Do tego tyle betonu Za te pieniadze, gdyby grunt pozwolił, miałabyś już materiał bud. na piwnicę. No, ale pociesz się, tym, że masz taką solidną podstawę domu, że go atom nie ruszy i że już teraz mury mogą piąć się do góry, bo od stanu 0, to budowa naprawdę cieszy (o ile budowlańcy czegoś nie zepsują). niestety po kieszeni dostalismy konkretnie , nie chcemy drugi raz się budowac ani mieszkać w przyszłości z grzybem także pozostały dwa wyjścia, płyta albo konkretne izolacje pionowe, to drugie nie daje pewności a dobrze zrobiona płyta ponoć daje, dlatego też stwierdzilismy że przy tak duzej inwestycji lepiej dopłacić te 10 - 15 tyś więcej i mieć pewne fundamenty. Już się nie mogę doczekać murów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.04.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Cześć Czutuje dziennik, a i owszem , ale jedno zdjęcie mnie zastanowiło : http://images33.fotosik.pl/232/80e280120245915cmed.jpg Czy mi sie wydaje, czy Wy macie dokładnie nad domem linię energetyczną ... ? powodzenia, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 27.04.2008 00:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Cześć Czutuje dziennik, a i owszem , ale jedno zdjęcie mnie zastanowiło : http://images33.fotosik.pl/232/80e280120245915cmed.jpg Czy mi sie wydaje, czy Wy macie dokładnie nad domem linię energetyczną ... ? powodzenia, pozdrawiam, majki Cześć tak mamy linię , co prawda juz nie długo, bo w czerwcu będziemy ją likwidować, mamy juz zgodę , czekamy tylko na pismo ze starostwa pozdrawiam serdecznie Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 28.04.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ale prace pędzą, panowie nabrali tempa Gratuluję pierwszych ścian 16m2 kuchni to wcale nie jest mało - początkowo jest takie wrażenie, ze pomieszczenia wydają się mniejsze niż w rzeczywistości - jak będą postawione całe ściany, to wtedy zobaczysz, że jest w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.05.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Heej, co taka długa cisza?? Czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 11.05.2008 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Heeej , dawno nic nie pisałam , trochę nam się przedłużył długi weekend , ekipa wróciła dopiero we wtorek a z budową ruszylismy w środę , jutro wkleje trochę zdjęć no i muszę sie pochwalić że od wczoraj mamy juz stan zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.05.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Nooo, proszę! No i mury pną się do góry Murowanie ścian to najfajniejszy etap budowy - szybko widoczne efekty, a to cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 13.05.2008 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Nooo, proszę! No i mury pną się do góry Murowanie ścian to najfajniejszy etap budowy - szybko widoczne efekty, a to cieszy oj tak , co prawda u nas murowanie dopiero się zaczęło a ja już mam z dnia na dzień coraz to lepszy humor, nareszcie rośnie dom i jest to widoczne gołoym okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 14.05.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Madziorkaa Bardzo mi się podoba projekt Natalia ,życzę powodzenia i czekamy na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odlo78 15.05.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 hej heja co Wy jeszcze przed wakacjami chcecie się wprowadzić ? !!! Takie tempo panowie obrali że tylko patrzeć jak będziesz meble kupować !!super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts