iness5 15.05.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Madziorka! Zajrzałaś pierwsza do mnie - i bardzo dobrze Po pierwsze - miło nam, więc dziękujemy Po drugie - mam co oglądać i czemu się przyglądać. Idziecie jak burza. Projekt domku sliczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 16.05.2008 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Madziorkaa Bardzo mi się podoba projekt Natalia ,życzę powodzenia i czekamy na relację dziękuje , nie mogę się doczekać kiedy będziemy na tym samym etapie co wy , śliczny macie sklaniaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 16.05.2008 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 hej hej a co Wy jeszcze przed wakacjami chcecie się wprowadzić ? !!! Takie tempo panowie obrali że tylko patrzeć jak będziesz meble kupować !! super ! heheheh, dobrze by było, może jestem niepoprawną optymistką ale wierzę że wprowadzimy się do domu jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 16.05.2008 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Madziorka! Zajrzałaś pierwsza do mnie - i bardzo dobrze Po pierwsze - miło nam, więc dziękujemy Po drugie - mam co oglądać i czemu się przyglądać. Idziecie jak burza. Projekt domku sliczny Pozdrawiam mi też bardzo miło , chłopaki sie uwijają, ale teraz będą mieli tydzień przerwy także chcą zdązyć z murami do przyszłej środy , mam nadzieje że po powrocie tempo prac będzie tak samo sprawne i jak i przed wyjazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 17.05.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 dziękuje , nie mogę się doczekać kiedy będziemy na tym samym etapie co wy , śliczny macie sklaniaczek U nas tempo zawrotne ,wszystko naprawdę jakoś przebiega (narazie) bezproblemowo Ale jak planujesz jeszcze w tym roku się wprowadzić to musisz działać.Wszystko da się zrobić My budujemy od września i we wrześniu jest plan "przeprowadzka" Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.05.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Świetnie! Jeszcze jakieś 2 godziny temu zaglądałam do Twojego dziennika, zeby zobaczyć, czy jest coś nowego i nic nie było, a tu teraz proszę za chwilę firanki będziesz wieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 20.05.2008 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 U nas tempo zawrotne ,wszystko naprawdę jakoś przebiega (narazie) bezproblemowo Ale jak planujesz jeszcze w tym roku się wprowadzić to musisz działać.Wszystko da się zrobić My budujemy od września i we wrześniu jest plan "przeprowadzka" Pozdrawiam i trzymam kciuki działamy cały czas , mam tylko nadzieje że nie będzie problemu ze zgraniem ekip do wykończeniówki trzymam za was kciuki żeby wasz plan udało się zrealizować w 100% terminie pozdrawiam serdecznie Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 20.05.2008 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Świetnie! Jeszcze jakieś 2 godziny temu zaglądałam do Twojego dziennika, zeby zobaczyć, czy jest coś nowego i nic nie było, a tu teraz proszę za chwilę firanki będziesz wieszać oj dobrze by było:D, teraz chłopcy wyjezdzają na długi weekend, także będzie tygodniowy przestój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 23.05.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witaj Madziorkaa )) Będę tu u Ciebie częstym gościem .Też wybraliśmy Natalię , ale budowę zaczniemy dopiero w przyszłym roku.No i też jestesmy z Wawy - nasza Natalka powstanie koło Milanówka . Wklejaj dużo zdjęć , bo wciąż nie mogę się napatrzeć jak ta budowa Wam szybko postępuje. A jaką decyzję podjęliście ze ścianą kolankową?? nie pamiętam ,czy podwyżasz czy zostawiłas jak było??? Trzymam kciuki za Waszą budowę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 25.05.2008 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witaj Madziorkaa )) Będę tu u Ciebie częstym gościem .Też wybraliśmy Natalię , ale budowę zaczniemy dopiero w przyszłym roku.No i też jestesmy z Wawy - nasza Natalka powstanie koło Milanówka . Wklejaj dużo zdjęć , bo wciąż nie mogę się napatrzeć jak ta budowa Wam szybko postępuje. A jaką decyzję podjęliście ze ścianą kolankową?? nie pamiętam ,czy podwyżasz czy zostawiłas jak było??? Trzymam kciuki za Waszą budowę ) Witaj fajnie że do mnie zajrzałaś, ścianę kolankową podnosimy o jednego pustaka , dziś albo jutro wieczorem postaram się wstawić nowe fotki . pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 25.05.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Oj to czekam na zdjęcia Fajnie , że podnieśliście , bo my się z mężem cały czas bijemy zmyślami: podwyższać czy nie , a tak zobaczymy ja to u Was wjdzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 27.05.2008 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Oj to czekam na zdjęcia Fajnie , że podnieśliście , bo my się z mężem cały czas bijemy zmyślami: podwyższać czy nie , a tak zobaczymy ja to u Was wjdzie :) mam nadzieje że dobrze, nam to podniesienie znosiło sen z powiek ale stwierdzilismy ze zaryzykujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.05.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Super masz tempo Chyba strasznie cieszy taki widok murow-sama nie moge sie doczekac kiedy zobacze obrys domu u siebie a to jeszcze prawie rok Mialam krotka przerwe i dni zwatpienia ale jednak bedziemy budowac ta Natalke-niech sie dziej co chce musze miec ten domek patrzac na twoje fotki to salon nie wydaje sie taki maly a ja ciagle go chce wydluzyc-jakie Ty masz wrazenia?czy ta sciana 314 cm nie ejst zbyt krotkawa? Kuchnia rzeczywiscie jest fajna-tez rezygnuje ze spizarki-bede ja miala pod schodami. Kiedys rowniez myslalam nad pompa ciepla ale boje sie troche oplat za prad ktory ciagle idzie w gore-co Ciebie przekonalo do takiego sposobu ogrzewania oprocz oczywiscie wygody? Pozdrawiam i z niecierpliwoscia czekam na dalsze fotki i relacje z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 28.05.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ale macie tempo!!! widać już okna !! jakie wielkie jest to w kuchni to niesamowity widok , jak się tak dom wyłania z niebytu My dzis jedziemy do pani architekt , zeby zacząć wprowadzac nasze zmiany do projektu. Najwazniejsze sa dla nas schody , chcemy miec ze spocznikiem , biez ukosnych stopni.Zostawiliscie schody takie , jak byly w projekcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 28.05.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Super masz tempo Chyba strasznie cieszy taki widok murow-sama nie moge sie doczekac kiedy zobacze obrys domu u siebie a to jeszcze prawie rok Mialam krotka przerwe i dni zwatpienia ale jednak bedziemy budowac ta Natalke-niech sie dziej co chce musze miec ten domek patrzac na twoje fotki to salon nie wydaje sie taki maly a ja ciagle go chce wydluzyc-jakie Ty masz wrazenia?czy ta sciana 314 cm nie ejst zbyt krotkawa? Kuchnia rzeczywiscie jest fajna-tez rezygnuje ze spizarki-bede ja miala pod schodami. Kiedys rowniez myslalam nad pompa ciepla ale boje sie troche oplat za prad ktory ciagle idzie w gore-co Ciebie przekonalo do takiego sposobu ogrzewania oprocz oczywiscie wygody? Pozdrawiam i z niecierpliwoscia czekam na dalsze fotki i relacje z placu boju cieszę się że zostaliscie przy Natalce , jak zaczniecie budować to sama zobaczysz że podjęliście dobrą decyzje, najorsze jest to czekanie bo wtedy są kryzysy. Rosnące mury cieszą niesamowicie . Co do salonu to rzeczywiście wcale nie jest on mały także przemyśl dokładnie czy warto go przedłuzać, dla nas jest on wystarczający . Kakusku nie wiem o którą chodzi ci scianę (314), jezeli o tą która łączy wykusz z salonem to jest ok, natomiast ta z wyjsciem na taras tez jest w porządku z tym ze my powiękrzylismy wyjście balkonowe do 270cm. Dobrze że zrezygnowałaś ze spizarki w kuchni bo wtedy kuchnia byłaby zbyt mała , no chyba że ktoś lubi małe kuchnie to wtedy w porządku . Co do pompy ciepła to zdecydowalismy sie na nią ze względu na to ze są niskie opłaty roczne (dobrze dobrana pompa wbrew pozorom ciągnie baaardzo mało prądu jest to ogrzewanie ekologiczne),dlatego ważne jest zeby wybrać renomowaną firmę która się specjalizuje w pompach bo w innym przypadku moze być problem, były przypadki gdzie ludzie wybierali tańsze firmy żeby zaoszczędzić 15-20 tyś, nie renomowane a potem w przyszłości mieli problemy a ich pompy ciagneły duzo prądu, dlatego tez decydując się na PC nie mozna na niczym oszczędzać. Sama pompa jest praktycznie bezobsługowa a nam na takim ogrzewaniu bardzo zalezało, stwierdzilismy że wolimy zainwestować teraz, zeby później płacić niskie rachunki za ogrzewanie. Znajomi skusili sie tez na tę forme ogrzewania i bardzo sobie chwalą, płacą naprawdę mało za ogrzewanie a kubaturę domu mają dużą większą niż my bedziemy mieć w Natalce. Mam nadzieje że i my będziemy zadowoleni , aaaa i przy PC trzeba zdecydować się na druga taryfę energetyczną bo wtedy są największe oszczędności na prądzie. Ale się rozpisałam pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 28.05.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ale macie tempo!!! widać już okna !! jakie wielkie jest to w kuchni to niesamowity widok , jak się tak dom wyłania z niebytu My dzis jedziemy do pani architekt , zeby zacząć wprowadzac nasze zmiany do projektu. Najwazniejsze sa dla nas schody , chcemy miec ze spocznikiem , biez ukosnych stopni.Zostawiliscie schody takie , jak byly w projekcie?? oj tak, to prawda , powiem ci że widok rosnących murów jest balsamem dla naszej duszy , oczyma wyoraźni widzę jak się przeprowadzamy do naszej Natalki hihihihi. Schodów nie zmienialiśmy , w sumie zmian wprowadzalismy bardzo niewiele, powiekszylismy okno w salonie na 270cm, podnieślismy ściankę kolankową o jeden pustak i to w zasadzie wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.05.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Budowa rośnie jak na drożdżach Bardzo ładna ta Twoja Natalka - teraz już pięknie widać jakie będą wnętrza i zewnętrzna bryła - fajny etap, bo można zacząć planować co gdzie wstawić, w którym kącie fotel, a w którym inne graty. Pomieszczenia sprawiają wrażenie b. przestronych. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.05.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Chodzilo mi o to sciane miedzy wykuszem a salonem.Ma tam stac wypoczynek i ciagle sie martwilam czy nie bedzie za ciasno-ale wierze Ci na slowo Rowniez chce zrobic duze okno balkonowe a ze taras mam na wschod to jeszcze zastanawiam sie nad oknem pomiedzy wykuszem a tarasem . Chyba dobrze ze nie wprowadzalas duzo zmian-kazda zmiana pociaga za soba jakies konsekwencje a przeciez Natalka jest bardzo przemyslanym projektem Ja lekko poszezam dom ale uklad pomieszczen tez bedzie identyczny.Powiekszam wlasnie ze wzgledu na kotlownie ktora na paliwo stale przydalaby sie ciut wieksza. Pompa ciepla to jest wygoda ale nie wiem czy sie skusimy.Mam mieszane uczucia.Boje sie jak mowilam rosnacych cen pradu (nie mam pojecia ile wynosza rachunki przy takiej pampie) ewentualnej awarii no i braku pradu np w zimie przy wiekszych sniegach co sie czasem u nas zdarza.Przy pompie ciepla tez trzeba miec w domu wentylacje mechaniczna z rekuperatorem? Co mi sie w niej podoba to bezobslugowowsc i brak kaloryferkow w domu Tutaj gdzie teraz mieszkam duzo osob ma pompe w swoich domach ale oni nie maja "zimy"-najwyzej temeratura spadnie do -4 Rzeczywiscie w domkach jest cieplo ale czasem trzeba zapalic w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 31.05.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Kurcze Wasze tempo mnie szokuje Super. Pięknie! Wasza budowa zaczyna przypominać domek Gratuluję i kciuki trzymam Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 05.06.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Wow. Budowa rośnie Wam jak na drożdżach. Ładny dom i funkcjonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts