Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Madziorki i Bartiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 248
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Madzia powiedz jakie masz odczucia odnosnie schodow?Widze ze robilas je chyba zgodnie z projektem.Boje sie troche o te zbaiegi czy nie sa zbyt waskie i czy bedzie sie je dalo swobodnie oblozyc trepami drewnianymi-chodzi o to miejsce gdzie sie stykaja.Mysleliscie juz jak je doswietlic?Moj projektant twierdzi ze tam nic nie da sie wykombinowac bo przeszkadza strop ale zdaje sie ze mamamatinka dala tam jakies okno dachowe-o ile dobrze skojarzylam z fotek.

Kakusku :D , widziałam schody na żywo :D , są idealne i nie ma potrzeby ich zmieniać, jestem naprawdę z nich zadowolona :lol: .

Madzia-dzieki-wiec kolejny problem mam z glowy-wierze Ci na slowo :D Tak ciagle dumam nad ta PC.Zapomnialam zapytac czy moglabys mi podac cene z Climy Komfort ile u nich wychodzi sama pompa z osprzetem a ile zrobienie podlogowki.Wiem ze lepiej aby robil to jedne wykonawca ale moze zrobie sobie podlogowke przez kogos na miejscu a sama pompe u nich zamowie?

Jeszcze jedno:czytalam ze wiele osob asekuruje sie tak jak Wy czyli zaklada teraz pompe ale na wszelki wypadek zostawia kominw kotlowni aby w razie czego mozna podpiac do niego w pozniejszym czasie jakis piec-gdyby za X lat okazalo sie ze sa tansze metody ogrzewania domu.Zastanawiam sie czy taki piec na eko-groszke bedzie mogl obslugiwac podlogowke wykonana pod PC?My na razie wybudujemy stan surowy i zobaczymy co sie bedzie dzialo na rynku odnosnie ogrzewania.Najlepiej byloby zrobic czesc domku w podlogowce a czesc w kaloryferach i np za kilka lat podlaczyc PC ale czytalam ze ona jednak powinna miec tylko ogrzewanie niskotemeraturowe :-?

Madzia-dzieki-wiec kolejny problem mam z glowy-wierze Ci na slowo :D Tak ciagle dumam nad ta PC.Zapomnialam zapytac czy moglabys mi podac cene z Climy Komfort ile u nich wychodzi sama pompa z osprzetem a ile zrobienie podlogowki.Wiem ze lepiej aby robil to jedne wykonawca ale moze zrobie sobie podlogowke przez kogos na miejscu a sama pompe u nich zamowie?

Jeszcze jedno:czytalam ze wiele osob asekuruje sie tak jak Wy czyli zaklada teraz pompe ale na wszelki wypadek zostawia kominw kotlowni aby w razie czego mozna podpiac do niego w pozniejszym czasie jakis piec-gdyby za X lat okazalo sie ze sa tansze metody ogrzewania domu.Zastanawiam sie czy taki piec na eko-groszke bedzie mogl obslugiwac podlogowke wykonana pod PC?My na razie wybudujemy stan surowy i zobaczymy co sie bedzie dzialo na rynku odnosnie ogrzewania.Najlepiej byloby zrobic czesc domku w podlogowce a czesc w kaloryferach i np za kilka lat podlaczyc PC ale czytalam ze ona jednak powinna miec tylko ogrzewanie niskotemeraturowe :-?

Kakusku, ceny PC nie pamiętam :-? , wycenę mamy w domu a teraz jesteśmy na działce (jak będe w domu to sprawdzę i dam ci znać), wiem że cała podłogówka z osprzetem i robocizną wyjdzie nas około 20 tyś.

Nie wiem czy jest możliwość ogrzewania podłogówki eko- groszkiem, u nas w przyszłości będzie gaz ziemny ( gazem bez problemu mozna ogrzewać podłogówkę) dlatego tez zostawiliśmy komin spalinowy do gazu ziemnego.

Jak macie mozliwość poczekania i sprawdzenia cen rynkowych za jakiś czas to jest to idealne rozwiązanie, PC z roku na rok jest coraz tańsza :wink: .

My niestety nie mamy takiej mozliwości bo mieszkamy w wynajetym mieszkaniu i zalezy nam żeby jak najszybciej być juz na swoim :D .

No,no,no :roll: niedługo zaczną Ci stawiać więźbę :D Szybciutko Wam idzie ta budowa. Kiedy planowana przeprowadzka?

no mam taka nadzieję :D , narazie najpierw energetyka musi przebudować linię dopiero potem będzie można stawiać więźbę :D .

Przeprowadzić chciałabym już się na święta Bożego Narodzenia , no :D , najdalej do końca stycznia 2009 :D , mam nadzieję że się uda :D

Madziorkaa teoretycznie moge poczekac ale w praktyce to juz przy ukladaniu podlogowki powinnam wiedziec czy bedzie PC czy nie-hmmmmm glowa boli.Wysle Ci an priv jak chcialabym aby wygladal moj domek z zewnatrz :D

Cena podlogowki na caly dom nie taka straszna -chyba z grzejnikami wyjdzie podobnie.

Kurcze szybko planujecie przeprowadzke-nie dziwie sie zreszta -tez bym pedzila bedac na wynajetym.Trzymam kciuki aby udalo Ci sie spedzic Swieta juz w nowym domku :D

no mam taka nadzieję :D , narazie najpierw energetyka musi przebudować linię dopiero potem będzie można stawiać więźbę :D .

Przeprowadzić chciałabym już się na święta Bożego Narodzenia , no :D , najdalej do końca stycznia 2009 :D , mam nadzieję że się uda :D

No to życzę solidnych ekip przy wykonczeniówce i trzymam kciuki, aby się udało na Święta :D

Krokwie trochę przedłużone. Powiem szczerze, że na górze może nie salony ale bardziej przestronnie się zrobiło. Nie należę do wysokich osób, ale można bliiżej podejść do ściany :wink: zobaczymy jak doljdą wylewki- wtedy będę miała jako takie pojęcie- narazie tylko wyobraźnia działa :roll:

Kurcze ze tez wstrzymuje Cie ta linia-juz bym tak bardzo chciala zobaczyc dach :D Zamowilas dluzsze krokwie skoro podnosisz wyzej pietro?Pokoje juz sa podobno bardzo duze to po podniesieniu bedziesz miala tam solony :D

hurra , właśnie dostałam wiadomość że linia zostanie usunięta w przyszłym tygodniu :lol: , także z więźbą wejdą w poniedziałek 7.07 :D . Krowkie zamówił nam cieśla który będzie robił nam więźbę także powiem szczerze że nie wiem czy wziął dłuższe, muszę się jeszcze jego dokładnie dopytać :D .

Kakusku, zaczeliśmy myśleć z małżem nad zmianą ścianek działowych na górze. AAA no i zdecydowalismy się powiekszyć taras o 2,5 metra do przodu bo jednak po zobaczeniu jego na żywo stwierdzilismy że jak dla nas jest zdecydowanie za mały, biorąc pod uwagę że 80cm dalej będzie wystawał dach jeszcze za taras :D . Chłopaki zrobili go z lekkim przechyłem żeby woda z deszczówki ściekała z niego na ziemię :D , wieczorem lub jutro rano wkleje zdjęcia.

Fajna data 7.07 :wink: Czemu chcecie zmieniac scianki dzialowe?Napisz co zamierzacie pokombinowac :D Ja bym poczekala jak powstanie dach -wtedy latwiej ocenic rozmiar pomieszczen i zadecydowac wlasnie o sciankach.

Ja tez bede chciala troche dalej wysunac taras-ale jeszczenie wiem o ile.Niezbyt sonie wyobrazam te 80 cm dachu-tzn ze linia dachu nad tarasem jest nizej ?Po powiekszeniou tarasu to jednak woda bedzie wam juz kapal na niego-ja wogole o tym nie pomyslalam-dzieki za sugestie :D