Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iskierka Kowala - komentarze

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Witam "niedalekich" sąsiadów.

Z przyjemnością będę śledzić wasze poczynania.

Jesteśmy o krok przed Wami - we wtorek kończymy stan "0"

Za wodę wydaje mi się drogo - ja za 50m pierwszą wycenę miałam 6000zł i podziękowałam panu :wink: Narazie się wstrzymaliśmy z wodą bo u nas są wysokie wody gruntowe i i tak nie można kopać.

Pozdrawiam - Monika

• 3 weeks później...
Witam

Ja w szczególności wyboru lokalizacji... zawsze marzył mi się dom w okolicy lasu... coś fantastycznego :)

Michał

Las jest, ale w "pakiecie" z F16 :-) - działka jest jakieś 4 km od pasa startowego :-( - na szczęście od "mojej strony" lądują, więc hałas jest znośny

Zaletą mojej działki była cena i szybkość dojazdu do pracy w centrum miasta (25 minut).

• 3 weeks później...

Ach, tak przyjemnie patrzeć jak domek rośnie... :lol:

Pisałeś, że murarz skopsał ci wymiary drzwi. Może zrobił tak dlatego, że to sa rozmiary standardowe. My też je zmniejszylismy, bo nie chcemy dopłacac do drzwi na zamówienie.

no ale to oczywiście kwestia i gustu, i zasobów pieniężnych

Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej pojawił się dach. Pozdrawiam.b

Pisałeś, że murarz skopsał ci wymiary drzwi. Może zrobił tak dlatego, że to sa rozmiary standardowe. My też je zmniejszylismy, bo nie chcemy dopłacać do drzwi na zamówienie.

no ale to oczywiście kwestia i gustu, i zasobów pieniężnych

Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej pojawił się dach. Pozdrawiam.b

Teraz już to wiem... drzwi zostały mniejsze.

Na szczęście się pomylił... bo pewnie sam zapłaciłbym im za obniżenie nadproża :-)

Bądź tak dobry i zdradź ile betonu potrzebowałeś na strop, balkon i schody. Wiem, że masz poszerzony dom - ja nie - ale może jakoś mi się wypośrodkuje.

Jak widzę miłe zaskoczenia (wczesniejsze wizyty majstrów) przeplatane są mniej miłymi (koszty okien). no ale już niebawem będziesz miał własny dach (dosłowny) nad głową. I tak trzymaj!

• 2 weeks później...

Witam.

Widzę że zastanawiasz się nad oknami. My braliśmy okna ze Świebodzina firma BEMA, polecam, mamy okna z roletami i z moskitirami a dokładniej moskitiery są na oknie w salonie, kuchni i w wc , na górze mamy moskitiery w ramkach zakładane na okna, bo nie braliśmy rolet. Okna mamy w koloże złoty dąb. Popieram twoja malożnke że się upiera , bo jak teraz nie kupisz z moskitierami to potem tym bardziej.

A zapłaciliśmy za nie 15177 zł

• 1 month później...
mam pytanie co do komina czy robliscie lana czpę z betonu czy tylko jakoś kli nkierem obmurowaliście bo mój majster nie za bardzo wie jak zabrać sie do wylania tej czapy(chodzi o wystającą część po obrzezach komina) nie wiem czy zakumałeś o co chodzi bo nie wiem jak fachowo sie to nazywa czekam na odp i pozdrawiam