Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Rodo5

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 5 months później...
witam

ale idziesz jak burza :lol:

gratulacje... ładnie się ogląda :o

widzę że moja odpowiedź w sprawieokien już pewnie za późno :wink:

pozdrawiam

i trzymam kciuki

atka :wink:

Rozmawialem z moimi chlopakami od murarki, powidzieli ze nie ma rzeczy niewykonalnych, wiec jak chce moga te okna przerobic (oczywiscie za odpowiednia doplata).Tak wiec wszelkie porady mile widziane

• 3 weeks później...

Witaj Aniu :D !!!!!!

Co do tej 4:00 rano to nie jest tak jak myslisz, ja mieszkam w USA wiec u mnie jest 21:00 (wiec zaden ze mnie ranny ptaszek :oops: )

Tak wiec jak latwo sie domyslic, swojego domku jeszcze nie widzialem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :(nie wliczajac zdjec)

Budowa na odleglosc to naprawde trudne i meczace zajecie, szczegolnie ze nie mozesz zobaczyc efektu. Wszystko trzeba zalatwiac na telefon, co czesto nie przynosi oczekiwanycz rezultatow. Np. pogoda piekna a moi murarze nie przychodza :evil: , ja dzwonie a oni nie odbieraja tel., bo wiedzo ze i tak nie moge pojawic sie u nich w domu. A jak juz sie pojawjo to wymysla jakas smieszna banalna wymowke. Tak wiec nie ma lekko :-?

Co do okien jeszcze nie podjalem decyzji, no ale i tak musze czekac na moich kombinatorow 8)

Pozdrowienia!!!!!!!!!!!

Oj - no to ja powiem ze wspolczuje bo ja jak jeden dzien opuszczam kiedy cos sie dzieje na budowie to mam wrazenie ze cos trace - i pewnie tak troche jest ale...w koncu po to sie budujemy zeby tam mieszkac a nie po to zeby sie budowac a ten dzien w koncu nadejdzie:)

A kombinatorzy beda zawsze kombinowac :( Nie masz tam kogos na miejscu? Reprezentanta z gatunku asertywnych (najlepiej przesadnie :) i zmotywowanych do pomocy Budujesz systemem gospodarczym czy zlecasz całościowo firmie?

Aha - no i kto się iglakami opiekuje? :) Narodowości polskiej chyba muszą być :)

Witam

Dom pieknie rośnie w górę i oby pogoda dopisała. Fajnie sie ogląda - przypomina mi się jak było u nas na początku.

Dokonalismy kilku zmian. Powiekszylismy okna na dole 120/120, zlikwidowalismy balkony w zamian za to mamy taras zadaszony. Okna na górze 150/150/ Kuchnie zamienilismy z pokojem.

Oczywiście - nieszczęsne nadproże na garażem. trzeba wczesniej przewidzieć jakie sa potrzebne wymiary dla bramy. U nas nadproze wyszło 9 cm a teraz musimy to jakoś uzupełnic zeby powiekszyć do minimum 16 cm. Gdybym była tego świadoma na poczatku - na etapie adaptacji projektu mozna by to zmienic.

Tu mozna trochę zobaczyć jak wygląda nasz rodo5 strona 12

http://forum.muratordom.pl/dom-w-rododendronach-5-nowosc,t63722-660.htm

Pozdrawiam

Oj - no to ja powiem ze wspolczuje bo ja jak jeden dzien opuszczam kiedy cos sie dzieje na budowie to mam wrazenie ze cos trace - i pewnie tak troche jest ale...w koncu po to sie budujemy zeby tam mieszkac a nie po to zeby sie budowac a ten dzien w koncu nadejdzie:)

A kombinatorzy beda zawsze kombinowac :( Nie masz tam kogos na miejscu? Reprezentanta z gatunku asertywnych (najlepiej przesadnie :) i zmotywowanych do pomocy Budujesz systemem gospodarczym czy zlecasz całościowo firmie?

Aha - no i kto się iglakami opiekuje? :) Narodowości polskiej chyba muszą być :)

Witaj Aniu, no niestety ja buduje sie z mysla ze ten dzien kiedys nastapi, poprostu nie mam innego wyjscia. Chociaz bardzo bym chcial widziec jak moj domek rosnie

Budowa zajmuje sie moja mama i ciocia niestety nie ma w domu zadnego "chlopa" ktory dopilnowalby prac i terminow. A od dwoch kobiet wymagagac za duzo nie moge(i tak robia kawal dobrej roboty)

A iglakami zajmuje sie moja mama jest ich okolo 280 sztuk, czesc jest w doniczkach a czesc w gruncie, tak wiec jest co pdlewac. :wink:

Domek szybko rośnie :D,

Wkleiłam zdjęcie frontu domu, jutro postaram się zrobić jeszcze kilka zdjęć i coś wkleić. Bardzo się cieszę, że zmieniliśmy wymiary okien, a to na bocznej ścianie zlikwidowaliśmy. Jeśli masz jakieś pytania pisz, pozdrawiam.

Czesc Eelii, dzieki za zdjecia. Chcialbym powiekszyc okna dokladnie jak u Ciebie pom. gos. 90/150 kuchnia 120/150, ale boje sie ze w przypadku rodo 5 moze to wygladac nieciekawie (ze wzgledu na symetrycznosc frontowej elewacji, u Ciebie na gorze nie ma okien, wiec wyglada to dobrze), ale mam jeszcze troche czasu na zastanowienie

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...