MAKiN 31.08.2003 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Witam mam zamontowane rolety okienne w tzw. RKS i zauważyłem że w zimę mróz wejdzie do skrzynki rolety bez problemu a klapa rewizyjna to tylko 3 cm styropianu i myślę czy to nie będzie mi w zimie przemarzać czy tam nie będzie się skraplać wilgoć ?????? Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKiN 01.09.2003 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 w celu odświeżenia problemu, czyżby wszystkim tak podobały sie swoje RKSy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adru 02.09.2003 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Bez obawy. Widziałem po kilku latach zamontowane RKS żadnego problemu. Jeżeli średnica zwiniętego pancerza na to pozwala to można dokleić styropian na klapę jak i na wewn. ściankę pionową.Fabrycznie dlatego dają 3cm bo skrzynka RKS jest przystosowana do max. średnicy zwiniętego pancerza. Są wersje "LUX" z silikonową uszczelką przylegającą do pancerza żeby nie "zawiewało"-podobno rzadko stosowany system(cena).W poprawnie zamontowanym i wykonanym RKS nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKiN 03.09.2003 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 dzięki ...artur PS. jak ktoś miałby jeszcze jakieś spostrzeżenia to z niecierpliwością czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adru 03.09.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Wątpliwość budzi sam sposób mocowani klapy do okna -nie mam zamiaru przewiertywać ościerznicy.Rozwiążę to w inny sposób bez takiej ingerencji w okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts