Annetta 12.04.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 hej ja przyznaje że zaglądam tu ale jakoś czasu nie wystarcza na pisanie;) ale nie ma dnia żebym nie zobaczyła co słychać, my wciąż czekamy, a wiosna się rozkręca....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 12.04.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 i z terminu nici. Takie byly korki w w-wie, ze nie dojechalibysmy nawet z godzinnym spoznieniem. Tak wiec spotkanie przesuniete na poniedzialek. szukam studniarza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 12.04.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Tuszka, poszukaj na forum... forumowiczu przedstaw sie..(cos takiego), tam sa grupy z okreslonych terenow. Ja znalazlam z moich okolic i sa tam niamiary na ludzi, firmy, składy budowlane, moze i Ty masz taka grupe... bedzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robwawa 13.04.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Tuszka, studnie mi wywiercili wczoraj w Rozalinie, jestem zadowolony woda super na 24 metrach!!! Mogę podać namiar!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 13.04.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 lolita78- probowalam dostalam narazie 1 namiar. robwawa- to poprosze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robwawa 14.04.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Podaje namiary na studniarza Władysław Paluchowski 502 - 286 - 560 wiem że będą wiercili kilka studni w naszych okolicach wiec nie bedzie problemu. Mają dwie ekipy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 15.04.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Co do studni, to u nas jest problem na 23m glina Braliśmy już jedną firmę i zapłaciliśmy 1500zł - wody nie ma Czytała o głębinowych ale facet chce najpierw odwiert probny 50zł/m kopie do 30m a potem ew. głębinowa 250zł/ m Znacie kogoś z okolic Wrocławia, taniej?Solidnie? PS. MAMY STRASZNY PROBLEM, WYSYPAŁA NAM SIE EKIPA, MACIE KOGOŚ SPRAWDZONEGO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robwawa 16.04.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Tuszka dzwoniłaś do studniarza?Studnia to super sprawa!!!Badałem wodę i spokojnie nadaje sie do gotowania wiec chyba wypnę się na wodociąg miejski szczególnie że liczą sobie duże pieniądze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 17.04.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam... Wkńcu wcozarj dostałm projekt od projektantki ( poprawiony ) ten, ktory sama wymysliłam, jej poprawki i uwagi zaakceptowalismy... czyli MAM PROJEKT DOMKU!!! no i moge naprawde pwoeidziec ze indywidualny haha tylko zobaczymy co z tego wyjdize w realu , ale powanie to jestem zadowolona, odbieramy mapki od geodety i wkoncu ruszymy dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 17.04.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 lolita78 no to super nareszcie się doczekałaś , jak będziesz już miała jakiś zarys waszego domku na papierze to powklejaj jestem bardzo ciekawa co stworzyliście , a ile w końcu wam wyszło m2, pisałaś gdzieś wcześniej że wasza projektantka wam zaprojektowała ponad 200m2, jak dla mnie to kolos. Parte a co się u was stanęło że ekipa nawaliła, i jak to jest w takich sytuacjach można ich obciążyć jakimiś stratami no bo w końcu jakby nie było to na tym trochę straciliście chociażby czas . My też mamy problem kupiliśmy cegłę i to z wielkimi nerwami bo gość od którego kupowaliśmy jakiś nawiedzony był ,a szkoda gadać , a teraz nie mamy jak jej przetransportować bo okazuje się że nikt z firm w okolicy kto ma HDS-a (nie wiem jak to się pisze) nie ma czasu ,normalnie szok, mój mężulek dorwał jakiegoś gościa już ustaliliśmy cenę że za 200 zł za kurs no i dzwonimy dwie godziny później a on mówi że jak chcemy żeby nam przetransportował tą cegłę to musimy zapłacić 200 zł za godz więc podziękowaliśmy, widocznie nie zależało mu. Inny z kolei przekłada termin już kilka razy miało być w zeszły piątek już nawet zapłaciliśmy całą kwotę za cegłę teraz się obawiam żeby przypadkiem ta nasza cegła nóg nie dostała,( bo tak jak wcześniej pisałam gość z lekka dziwny) ale umówiliśmy się na jutro więc zobaczymy mam nadzieję że w końcu będzie ok. A tak po za tym to czekam dalej na podział działki od geodety, już nie długo ,chyba. A tak w ogóle to mam nadzieje że przy pozwoleniu na budowę to jakoś przyśpieszymy w końcu adaptuje nasz projekt babka która wydaje takie pozwolenia w starostwie więc chyba nie powinna mieć zastrzeżeń do własnej pracy. Zastanawiamy się też jak budować nie znam się na budownictwie więc napisze swoimi słowami, a więc nie wiemy czy budować MAX+STYROPIAN+MAX, czy może MAX+STYROPIAN+PUSTAK(połówka), czy też MAX+STYROPIAN+BIAŁA CEGŁA, tak ogólnie rzecz biorąc to taniej by było dać pustaka lub cegłę z zewnątrz ale nie wiem jak to się ma do wytrzymałości ,utrzymywania ciepła w domu itd. Jak wy budujecie słyszałam też że można dać tylko MAXa i styropian ale to mi się w ogóle nie uśmiecha A tak na koniec dodam jeszcze że wczoraj mieliśmy małą rocznicę dwa latka odkąd padło sakramentalne TAK, oj dzisiaj głowa boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMILA 17.04.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Dżuzi gratuluję rocznicy (druga - bawełniana )!!! No i ja też się pochwalę – w lipcu bierzemy ślub no i mam nadzieje, ze powoli powoli zacznie powstawać nasz domek, więc budujcie, budujcie!!! już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zobaczyć go nie tylko na zdjęciach – mam nadzieję, że się pochwalicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 17.04.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Dżuzi, a wiesz jak ja sie ciesze z juz wkoncu jest projket!!!! Dom mimo moich kombinacji i tak bedzie spory , ale przez to ze chcielismy duzy salon, duza kuchnie i dwa pokoje na dole no to metraz spory bedzie, no ale bardziej zbity niz w tych projektach od projektantki. na rys. 12x14,5 m. Oj my tez mamy problem jak budowac, czy max, czy U-220, czy porotherm, i jaka grubosc... oczywiscie tu to wszystko teraz zalezy od ceny no i jaka grubosc styropianu... Gratuluje rocznicy u nas 2 tyg temu pykneło 2 latka.... tylko my juz mamy poltoraroczną córeczke , a dziś mi pyka 29 latek...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 18.04.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Dziewczyny wielkie dzieki za gratulacje. lolita78 z okazji urodzin wszystkiego najlepszego dużo radości i spełnienia marzeń, no i oczywiście wybudowania tego wymarzonego domku . MMILA a może chcesz kupić suknie ślubną? Kurcze u nas dzisiaj pada i nici z transportu co za pech . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 18.04.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Hej Hej! Kurcze wszyscy mają jakieś uroczystości ja niestety nie;) Ale wszystkim życzę samych pomyślności i spełnienia marzen! A propos ścian to my budujemy max+styropian więcej nie trzeba tak mi się wydaje. A my wciąż czekamy i czekamy... Miejmy nadzieję że ten rok będzie tez obfity w ciepłe dni i nic nie będzie nam przeszkadzało w budowie. Tego wszystkim i sobie życzę! Pogody!!! Dobrej pogody! A tak na marginesie czy ktoś z Was orientuje się czy bank udzieli kredytu na budowę domu ale takiego od stanu surowego do nie całkowitego wykończenia? W sensie czy bank interesuje dom w pełni wykończony czy można tak na połowe wykonczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 18.04.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 hej hej Dzisiaj dowiedziałam się że w lecie nie będzie styropianu więc kto potrzebuje niech kupuje teraz . A tak na marginesie fakt iż UFA EURO 2012 będzie w Polsce to chyba nie jest dobra wiadomość dla osób planujących budowy , kurcze znowu będą problemy ze wszystkimi materiałami budowlanymi i bez tego są więc nawet nie chce sobie wyobrażać co się będzie działo. MMILA zapomniałam dodać że jeżeli tylko będziesz chciała obejrzeć naszego Tymianka jak już wybudujemy to zapraszam z miłą chęcią nie widzę innej opcji , o ile ty nas nie wyprzedzisz wtedy ja się wproszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 18.04.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Annetta Widziałam że ty już masz cegłę u siebie na działce mam takie pytanko wynajmowaliście transport czy był w cenie a jak tak to ile zapłaciliście, bo mam wrażenie że próbują nas w konia zrobić. Zawsze ktoś zapomniał nam wspomnieć o jakichś dodatkowych kosztach nagle z 400 zł zrobiło się 1300 zł a dodam że odległość to jakieś 30km . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 18.04.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Dziekuje bardzo za życzenia A pewna jestes tej inforacji o styropianie? cały czas kurcze jakies nowości jezeli chodiz o materiały budowlane! My jedziemy na majowke w gory i planujemy wypad na Słowacje, przy okazji zobaczymy jakie ceny pustakow i innych materiałów budowlancyh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 18.04.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 lolita78 tak mi powiedział gość który prowadzi skład budowlany myślę że to dobre źródło w końcu siedzi w tej branży więc musi się orientować , w okresie letnim i jesiennym ludzie ruszają z elewacjami i budową i powiedział też że cena styropianu idzie cały czas w górę, tak samo stal .Ja teraz mam zamiar kupić wszystko co potrzebne żeby potem nie szukać a jest coraz gorzej . Teraz zapewne wszystko będzie ciągnęła Warszawa przez to że dostaliśmy EURO 2012, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 19.04.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 No właśnie Warszawa haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 19.04.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dżuzi my mieliśmy transport z cenie kupna pustaków, tylko u nas nie był 30 km co najwyżej 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts