justyna25 15.04.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 U mnie jak na razie gotowy fundament ale i tak jestem szczęśliwa bo idzie to bardzo szybko, w przyszłym tygodniu ściany zaczną pnąć się w górę. Przejeżdżając przez Rusiec widziałam niedokończonego Tymianka, bez stropu i dachu, czy to Twój Robwawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robwawa 15.04.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Do Justyny25, niestety nie ja stawiam w Rozalinie i mam tylko stan zero, ale w maju ruszam dalej!!! Od Ruśca to kawałek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 08.05.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witam Tymiankowicze Od jakiegoś czasu podczytuje was, ale macie piękne pomyśły super. My w tamtym roku wybudowalismyw stanie surowym a teraz jesteśmy na etapie elektryki, tynków wewnątrz i zamawiania okien. Zdecydowałam się na Alupolast kolor orzech dżuzi kobitko ale masz super fotki kuchni salonów itp........jak fajnie że istnieją takie fora zrobie kilka fotek mojej hacjendy i skleje w wolnej chwili bo do tego wychowuje jeszcze 9-miesięczne bliźnięta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pufka 18.05.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Cześć Wam, czy może mi ktoś z Was powiedzieć jak ocieplał balkon nad wykuszem?? Zamawiamy okna i nie do końca wiemy ile zostawić na ocieplenie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 23.05.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witajcie,Przymierzam sie do budowy Tymianka ale mam do Was (tych co juz wybudowali) bardzo wazne pytanie. Jak ogladam zdjecia z realizacji to wydaje mi sie ze salon, ta czesc z kominkiem, jest dramatycznie mala i nieustawna - czy sluszne sa moje spostrzezenia? Prosze napiszcie mozliwie szybko odpowiedz, tak naprawde projekt jest juz do mnie w drodze, a jak dzisiaj sie dokladnie przyjrzalem tym zdjeciom lekko sie zdziwilem. wychodzi ze ta czesc ma 18 m2!!! to ma byc salon! pozdrawiam (mam jednak nadzieje ze mnie uspokoicie)Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 24.05.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Buraski ja już wybudowałam, i salon jest piękny i ustawny gdyż zlikwidowaliśmy z mężem okno to z części tylnej i salon jest piękny fajny i bardzo słoneczny Pozdrawiam Pufka nie pomoge gdyż jeszcze nie ocieplałam baloknu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRedmer 28.05.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 http://images26.fotosik.pl/221/02b9a350d85186f1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 28.05.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 piękna chata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pufka 29.05.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 MRedmer, mam pyatnie o ocieplenie wukusza, tzn tego balkonu nad salonem, jak to ocieplałeś, co i ile dawałeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRedmer 30.05.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witamwykusz i balkon nad wejściem jeszcze nie mam docieplony ale dostosuje się do zaleceń w projekcie.natomiast ściany mam 15cm wełnypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
versace 30.05.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam serdecznie wszystkich tymiankowiczów !Fajnie, że jest to forum i można podzielić się pomysłami. Razem z mężem zdecydowaliśmy się na Tyminaka 2 i nie minęły dwa miesiące i domek stoi (stan surowy otwarty). Trafiliśmy na bardzo fajną i sprawną ekipę. Powiem szczerze, jestem trochę podłamana salonem (rzeciwiście jest nieustawny !). Czytałam o waszych pomysłach na zmiany, ale raczej nie chciałabym likwidować okna. Mam nadzieję, że uda mi się jakoś sensownie urządzić. Może ktoś ma fotki urządzonego " oryginału" ? Proszę o wklejenie. Może coś podpatrzę. Pozdrawiam ! Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
versace 30.05.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 bĘDĘ BUDOWAĆ SYSTEMEM GOSPODARCZYM, BARDZO BYM WAS PROSIŁA ABY KTOŚ MÓGŁ MI DORADZIĆ jAK WYBUDOWAĆ TEN DOMEK PO MOŻLIWIE NISKICH KOSZTACH!!! z PEWNOŚCIĄ SĄ NA FORUM OSOBY, KTÓRE LICZĄ SIĘ Z KAŻDYM GROSZEM I KAŻDA ZŁOTÓWKA JEST DLA NICH CENNA.cZY KTOŚ POKRYWAŁ TEN DOM BLACHODACHÓWKĄ, CZY MOŻECIE POKAZAĆ ZDJĘCIA.z CZEGO BUDOWAĆ.....cZY JEST MOŻLIWE POSTAWIENIE TEGO DOMKU W STANIE SUROWYM DO 100 000 ZŁ.BARDZO PROSZĘ O PORADY.dZIĘKUJĘ I wAS POZDRAWIAM Witam Cię serdecznie ! Nie wiem, czy jeszcze interesuję Cię koszty budowy Tymianka?. Ja mogę powiedziec na swoim przykładzie. Wybudowaliśmy z mężem Tymianka z dwustanowiskowym garażem za 140 tysięcy oczywiście razem z robocizną. Teraz czekamy na okna. Mieszkam w woj. warmińsko-mazurskim. Myślę, że jeśli będziecie budowac systemem gospodarczym to macie dużą szansę, że Wam się uda. W końcu za robociznę liczą sobie ok.40 tyś. Przynajmniej od nas tyle chcieli, oczywiście byli też tańsi fachowcy ale mój mąż wybrał taką ekipę, która kompleksowo zajmowała się całą budową, jak to mówią: od A do Z. Nas nic nie obchodziło, przyjeżdżaliśmy aby uwiecznic postępy budowy. Wybraliśmy fachową ekipę ! Budowa domu trwała prawie dwa miesiące. Życzę powodzenia ! Jeśli masz jakieś pytania w których będę mogła Ci pomóc, to służę pomocą. Pozdrawiam ! Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
straszak 01.06.2008 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 WitamCzy 40000zł to robocizna z dachem czy tylko stan surowy otwarty?. Ja mam wycenione za 38000zł stan otwarty a 26000 za zach. Wydaje mi się że to trochę dużo. Jestem już na etapie murowania ścian parteru. Jak możecie to podajcie koszty wycen Waszych ekip.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 01.06.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 MRedmer Muszę przyznać że to zamurowane okno wcale źle nie wygląda , musze przedyskutować to z mężem . A tak w ogóle to gratuluje domku , już nie mogę się doczekać kiedy ja będę na takim etapie. Widzieliście ta wizualizację salonu Tymianka , salon na tym zdjęciu wcale nie wydaje się za mały , i schody też super się prezentują.http://images31.fotosik.pl/272/cede45e7b338b333med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiolka_1967 01.06.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Witam Jeśli chodzi o koszty robocizny majstra to w moim przypadku przy całkowitym podpiwniczeniu tymianka i z dachem wyniosły 35 tysięcy. Mam prośbę do MRedmera. Czy mógłbyś umieścić fotkę domku z przodu tak aby było widoczne wejście oraz tył domu z tarasem. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
versace 03.06.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam Czy 40000zł to robocizna z dachem czy tylko stan surowy otwarty?. Ja mam wycenione za 38000zł stan otwarty a 26000 za zach. Wydaje mi się że to trochę dużo. Jestem już na etapie murowania ścian parteru. Jak możecie to podajcie koszty wycen Waszych ekip. Pozdrawiam Witam serdecznie ! Za budowę całego domu ( stan surowy otwarty - czyli dach pokryty papą) zapłaciliśmu 40 tysięcy. Z tego co wiem za położenie dachówki i ocieplenie jest oddzielny koszt, dokładnie nie wiem jaki, ale spróbuję się dowiedzieć i dam znać. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylawin 16.06.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Witam! Nasz dom w tymianku 2 powstał z Ytonga, jesteśmy na etapie dachu. Robocizna systemem gospodarczym od podpiwniczenia do papy wyszła 42.000 -bez dachówki i obłożenia komina-ten etap rozpocznie się w tym tygodniu Niestety nie umiem wkleić zdjęcia Zastanawiamy się nad przeniesieniem wyjścia na ogród z salonu do wykusza ... Wielka prośba do Versace.... budujemy się w Dobrym Mieście... czy jest szansa na obejrzenie Twojej budowy na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
versace 17.06.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam! Nasz dom w tymianku 2 powstał z Ytonga, jesteśmy na etapie dachu. Robocizna systemem gospodarczym od podpiwniczenia do papy wyszła 42.000 -bez dachówki i obłożenia komina-ten etap rozpocznie się w tym tygodniu Niestety nie umiem wkleić zdjęcia Zastanawiamy się nad przeniesieniem wyjścia na ogród z salonu do wykusza ... Wielka prośba do Versace.... budujemy się w Dobrym Mieście... czy jest szansa na obejrzenie Twojej budowy na żywo? Witam serdecznie ! Oczywiście jeśli macie ochotę, to zapraszam serdecznie. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
versace 17.06.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Dżuzi ! Mam prośbę : napisz jak Twoja budowa, bo jakoś ostatnio przycichłaś i nie ma co czytac. Może masz jakieś nowości, które mogłyby się przydac w realizacji Tymianka? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRedmer 24.06.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 http://images24.fotosik.pl/236/5b27c3e7a2772fc7m.jpg http://images31.fotosik.pl/296/b79d09f5c279c8e1m.jpg http://images24.fotosik.pl/236/be61141a0d7c7875m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts