maden 23.03.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 witam mam pytanie czy ktoś przesunął komin w solonie do rogu i czy potem nie było problemów z dachem jeśli mozna jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 05.04.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam wszystkich tymiankowiczów, właśnie zaczęła się wiosna a wraz z nią roboty przy naszych domkach. Mam pytanie do tych którzy już wybudowali swoje tymianki a przynajmniej wylali pierwszy strop, mianowicie ile stali i jakie pręty idą na strop betenowy lany w domu w tymianku. Proszę o odpowiedź i będę wdzięczny gdyż chciałem teraz kupić stal na pierwszą plytę bo podobno cena bedzie szła do góry.pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedźJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 09.04.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam, nasz Tymianek rośnie jak na drożdżach.Ściany parteru już zaawansowane i za kilka dni przygotowania do stropu. I tu mam pytanie - czy ktoś z forumowiczów robił terivę w Tymianku? Jak to wychodzi, czy były trudności? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Zapraszam na bloga - nowe zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 09.04.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ja na razie nie pomoge bo strop za jakies 3 miesiace... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tymianka 16.04.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 my mamy strop z terivy i jest ok,tylko ta łazienkę -u nas pralnie pod schodami obniżylismy o jednego maxa aby obniżyć schody-ich bieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 17.04.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 skoro o terrivie mowa to i ja sie podłanczam. Jak sie kladzie wieniec? na te belki oparte na ścianie czy pod nie? kładąc pod będzie z jednej strony wyżej, a kładąc na będzie nierówno wieniec , czy to nie ma znaczenia? Mój maż chce robić jażemka i nie wie jak sie do tego zabrac. Wcześniej pytałam ale nie miałam czasu odpisać więc zapytam jeszcze raz czy 7700zł za sam materiał czyli pustaki i belki z terivy to dużo?A tak jeszcze z innej beczki myślicie że łazienka bez okna to dobry pomysł?http://images33.fotosik.pl/320/b264246db03de449.jpgmam w planach takie coś , i prysznic pasuje jedynie na ścianie z oknem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 18.04.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 co do terrivy to nie wiem, nie zajmowalem sie jeszcze kalkulacja... a wg mnie duza lazienka bez okna bedzie robila dziwne wrazenie... ja sie zastanawiam czy nie dorzucic 1 okna dachowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabsien 20.04.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 co do terrivy to nie wiem, nie zajmowalem sie jeszcze kalkulacja... a wg mnie duza lazienka bez okna bedzie robila dziwne wrazenie... ja sie zastanawiam czy nie dorzucic 1 okna dachowego bombel79 jak możesz to dorzuć, ja uleglam mężowi i żałuje, łazienka jest duża i dodatkowe okno bardzo by się przydało(tym bardziej, że nie robiłam tej dodatkowej ścianki co jest w projekcie by ją dodatkowo powiększyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maden 21.04.2009 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 dżuzito trochę dużo jak za strop chyba ze cena z vatem mi wstępnie pani wyceniła na jakieś 5700 bez vatu tylko ze poszerzyłem dom o pustaka a jak chcesz wiedziec gdzie to daj znac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tymianka 21.04.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 za terive dalismy 7.600 plus beton z gruchy3.600 także... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGZIEM 23.04.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Nigdy bym nie zrobiła łazienki bez okna. Zastanawiam się nad drugim oknem na poddaszu, bo niezabudowywałam pustki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 23.04.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 ja dzis skonczylem wykop pod tymiank... kurcze, wykop jest ogromny... mialem problem ze skladowaniem ziemi z wykopu (bo dzialka niewielka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 23.04.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Nigdy bym nie zrobiła łazienki bez okna. Zastanawiam się nad drugim oknem na poddaszu, bo niezabudowywałam pustki. Ja mam podwójne okno w łazience u góry, i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tymianka 23.04.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 mam taką bez okna w bloku MASAKRA ,mam jedno okno w łaience i nie robiłam tej scianki ale robiąc dach dekarze doradzili mi ze okno dachowe daje więcej światła niż tradycyjne -tak ,ale nie od północy !!mogłam dodać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 26.04.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 a schodzac z poddasza na parter koncze fundamenty i zaczynam sie zastanawiac nad parterem, a w szczegolnosci nad okanmi w kuchni... w projekcie sa na poziomie 80 cm nad podloga, co powoduje masakryczne problemy z szafkami kuchennymi... gdybym chcial je podniesc, to mam 2 problemy: 1. techniczny. jak podniesc okno o 10 cm? buduje z porothermu gdzie pustak ma 24 cm wysokosci... wrzucac cegle pelna pod okna? tylko ze wtedy tez trzeba "wyrownac" cegla nad nadprozem? 2. wizualny: okna w kuchni beda "wyzsze" od pozostalych... czy wtedy podnosic pozostale oknatez o 10 cm? jak Wy wybrneliscie z tej bzdurki konstrukcyjnej (choc rozumiem konstruktora, bo pod oknem dal 4 pustaki i juz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 27.04.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 dodałem nowe zdjęcia Swojego Tymianka, oglądajcie i ew. komentujcie i pytajcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabsien 28.04.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 a schodzac z poddasza na parter koncze fundamenty i zaczynam sie zastanawiac nad parterem, a w szczegolnosci nad okanmi w kuchni... w projekcie sa na poziomie 80 cm nad podloga, co powoduje masakryczne problemy z szafkami kuchennymi... gdybym chcial je podniesc, to mam 2 problemy: 1. techniczny. jak podniesc okno o 10 cm? buduje z porothermu gdzie pustak ma 24 cm wysokosci... wrzucac cegle pelna pod okna? tylko ze wtedy tez trzeba "wyrownac" cegla nad nadprozem? 2. wizualny: okna w kuchni beda "wyzsze" od pozostalych... czy wtedy podnosic pozostale oknatez o 10 cm? jak Wy wybrneliscie z tej bzdurki konstrukcyjnej (choc rozumiem konstruktora, bo pod oknem dal 4 pustaki i juz) bombel79 trudno znaleźć szafki o wys. 80 cm.....dlatego ja podmurowalam cegłą i nie żałuje:) nie widać tego, bo przecież na tej ścianie nie ma więcej okien(frontowej) a na drugiej są okna od wykuszu, ktore i tak są niżej Nawet jeśli zostawisz okno w salonie na zgodnej z projektem wysokości to raczej nie będzie się to rzucało w oczy albo też można podnieść u mnie akurat jest tam wyjście na taras, więc na 100% jaki efekt nie mogę powiedzieć[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 28.04.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 decyzja zapadla, oba okna w kuchni beda o 10 cm wyzej, jednak beda sie konczyla zgodnie z projektem (czyli beda o 10 cm nizsze)... z ciekawszych rzeczy, ze wgledu na niewielka odleglosc miedzy droga a garazem (5 metrow) postanowilem obnizyc o 15 cm garaz w stosunku do reszty domu... pomiedzy garazem a domem bedzie 1 schodek "w drzwiach" pomiedzy garazem a hallem... jak wszystko dobrze pojdzie to 4 maja zamkniemy fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 30.04.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Koledzy i koleżanki napiszcie jakieś aktualne ceny robocizny za wybudowanie tymianka od fundamentów tzn: pierwsza wylewka na gruncie z rozprowadzeniem wody i kanalizacji; mury; strop; poddasze z kominami klinkierowymi bez wieźby i dachu bo nie wiem czy mnie nie naciąga ten mój majster. nara pozdro pochwa dozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 04.05.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 1. moje koszty robocizny to 50 tys, od fundamentow do wiezby, z kominami, tarasami i klinkierem na kominach murowanych, w tym rowniez profil stalowy na poddaszu (pare slupow drewnianych dzieki temu wyleci) oraz wszystkie maszyny i koparki po stronie wykonawcy; fundament: robocizna 10 tys. Lokalizacja: Marki pod Warszawa (dogadywalizmy sie w styczniu 2009). Mialem oferty za ok 40 tys, ale wybralem poleconego majstra, i na razie nie zaluje 2. czy przed polozeniem dachowki tynkowaliscie lukarny??? ponoc przy tynkowaniu masakrycznie brudzi sie dachowka... czy to prawda? jesli tak to juz zupelnie nie wiem jak to poukladac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts