dżuzi 22.08.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Do Kajdora: Na załączonym zdjęciu widać jest balkon nad wykusznikiem; mam pytanie wylałeś większą płytę, by powiększyć balkon? Jak będziesz ocieplał tą wystającą część? Pzdr! Tymiankowicze 2my też mamy tak zrobiony balkon nad wykuszem ale nie z tego względu aby do powiększyć lecz żeby nie zaciekały ściany po deszczu. Tak sie chyba powinno robić?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 22.08.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 no, u nas SSO, we wrzesniu hydraulika, elektry, alarm i okna... a potem pol roku na planownaie wykonczenia sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 24.08.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 wlasnie siedze przy rozmieszczeniu elektryki i mam zagwozdke z wlacznikami swiatla w salonie... gdzie je dac? wg mnie sa 2 rozwiazania:1. na scianie miedzy kuchnia, przedpokojem i salonem (minus: przy schodzeniu ze schodow bedzie kawelek... chcac zgasic swiatlo wieczorem trzeb zrobic spory luk zeby zasic swiatlo)2. na scianie miedzy schodami a salonem (tylko ze tam chce postawic telewizor... kontakty chyba glupio by wygladaly) poza tym bedzie tam "bateria" 3 wlacznikow swiatla wiec troche miejsca potrzeba... no coz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 24.08.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ja mam tak jak 2 pkt, z tym że nie mam tam telewizora kontakt x3 (dwa od oświetlenia sufitu, 1x kinkiety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 28.08.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 witam szanownych forumowiczów, mam pytanie do użytkowników kominków z płaszczem wodnym, czy macie kominy z wkładem szamotowym lub jakiekolwiek inne wkłady i jaki przekrój komina dla kominka z płaszczem?Jeśli ktoś ma piec do CO na węgiel to czy też do komina stosował jakiś wkład ceramiczny czy ze zwykłej cegły+zaprawa?Bardzo będę wdzięczny za odpowiedz i zdjęcia będą mile widziane, adres [email protected] dzieki jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tymianka 29.08.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 my wkładaliśmy wkład ceramiczny do komina od pieca CO,a co do kominka to bedzie raczej tradycyjny ,mam pytanie do tynkujących tymianka?ile metrów tynków wyszło na dole a ile na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 06.09.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 witam tymiankowicze, podzielcie się pomysłami na podbitkę dachu, fajnie by było jeśli macie zdjęcia (proszę na adres [email protected]), napiszcie z czego robiliście i jaki wam wyszedł koszt tak w przybliżeniu bo właśnie mój tymianek bedzie za miesiąc krytyi już szukam fajnych, ładnych podbitek. Aha jeszcze mi się coś pzypomniało, czy ktoś z was ma piec na eko groszek z zasobnikiem to proszę niech napisze jak go zamontował i jak mu wychodzi wlot do komina ( jak można to też prosiłbym fotkę)z góry dziekijack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CaPuto 07.09.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 witam tymiankowicze, podzielcie się pomysłami na podbitkę dachu, fajnie by było jeśli macie zdjęcia (proszę na adres [email protected]), napiszcie z czego robiliście i jaki wam wyszedł koszt tak w przybliżeniu bo właśnie mój tymianek bedzie za miesiąc krytyi już szukam fajnych, ładnych podbitek. Aha jeszcze mi się coś pzypomniało, czy ktoś z was ma piec na eko groszek z zasobnikiem to proszę niech napisze jak go zamontował i jak mu wychodzi wlot do komina ( jak można to też prosiłbym fotkę) z góry dzieki jack My mamy zamontowaną podbitkę PCV firmy VOX ( http://www.voxprofile.pl/kolekcja/3/podbitka_dachowa/151/system_podbitki_dachowej/66/index.xhtml ). Jesteśmy bardzo zadowoleni, bardzo estetyczna, po roku czasu nie ma najmniejszych śladów odbarwień czy odkształceń. Zdjęcia są na moim blogu, jeżeli chcesz więcej zdjęć podbitki pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nil 11.09.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Witam,może już ktoś w tmianku 2 zrobił taras/ ablkon nad wykuszem, jak to zrobiliście, czy robił ktoś gzyms? jakie warstwy i czego kładliście, czy ten styrodur jest wyciągnięty na oceplenie elewacyjne tzn. ocieplenie elewacyjne dochodzi do tego styroduru? za wszelkie uwagi będę wdzięcznapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 13.09.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 witam tymiankowiczówmam pytanko, jkie macie ścianki działowe na poddaszu? bo w projekcie są 6cm o ile się nie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CaPuto 15.09.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 witam tymiankowiczów mam pytanko, jkie macie ścianki działowe na poddaszu? bo w projekcie są 6cm o ile się nie mylę My mamy zrobione ścianki działowe na poddaszu z Porotherma 11,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 15.09.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 dzialowki z porothemu 11,5 poza spizarka gdzie mam ytonga 10 PSw sobote zamykam chatke... jak wszystko dobrze pojdzie to w tym roku jeszcze tynki i wylewki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 16.09.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 witam Może mi ktoś przesłać zdjęcia tych kanałów wentylacyjnych co z kuchni przechodzą przez wiatrołap i strop do góry. Tam w projekcie są trzy takie kanały i mam pytanie do czego aż 3? Jak macie zdjęia to podeślijcie na adres [email protected] pozdrowienia i z góry dzięki jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 16.09.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 1 do wyciagu, 1 do kuchni 1 do spizarki... wg mnie spokojnie 2 wystarcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 20.09.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Piękny wrzesień za oknami! Bardzo nam to pomaga w budowie. Zakładanie membrany dachowej idzie gładko, łaty i kontrłaty pozwalają już wyobrazić sobie płaszczyzny dachu.Pod więźbą idą prace na poddaszu - stawiamy ścianki działowe i aranżujemy przestrzeń zgodnie z wolą mieszkańców - dzieciaki kreują sobie własną przestrzeń a my "ustawiamy" wyposażenie łazienki - wszak wkrótce wchodzą instalatorzy. Na parterze "walczymy" z drzwiami wejściowymi - niby wszystko przemyślane a jak trzeba wybrać te konkretne drzwi, to trudno podjąć decyzję. I jeszcze to oczekiwanie - w składach każą czekać nawet 5 tygodni. Na szczęście jest internet - znaleźliśmy drzwi drewniane, markowe, "od ręki" i do tego pasujące do naszej koncepcji. Po raz kolejny szczęście nam sprzyja. Galerię ze zdjęciami uzupełnię w poniedziałek bo na niedzielę "zwijam" drabinę na poddasze aby nikt tam sie nie kręcił. Ja też zrezygnowałem ze spiżarki - idziemy w zabudowę kuchni.Ścianki działowe poddasza są z porothermu 11,5.Ogrzewanie podłogowe - kompleksowo na całości podłóg grzane pompą ciepła.Dodatkowo wentylacja z rekuperacją- pozwoliło mi to zlikwidować jeden komin i pozbyć się tych kominków wentylacyjnych - faktycznie było ich trochę. Na poniedziałek zapraszam do galerii. Już teraz do bloga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 20.09.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 ja wczoraj wstawilem okna... domek juz zamkniety (co prawda garaz zabity a drzwi wejsciowe prowizorka) teraz walcza elektrycy, a w pazdzierniku tynki wewnetrzne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tymianka 20.09.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 czy mogę zapytać o cenę okien i firmy z jakich polecacie? mętlik w głowie!czy cena 12tys jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 20.09.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 u mnie wyszlo 18 tys z montazem, ale troche pozmienialem (tzn. wiecej niz w oryginale) Platnium z Oknoplastu, dwustronny zloty dab... wyszly ladnie, a balem sie ze beda zbyt rude Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tymianka 21.09.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 DZIĘKI-OKNoplast DROGI,U NAS TEZ SĄ POZMIENIANE -JEDNO ŁUKOWE WIĘCEJ, ECH JUZ SAMI NIE WIEMY JAKIE BRAĆ I NA CO ZWRACAĆ UWAGĘ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGZIEM 21.09.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 My zrobiliśmy ściany 18 z porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts