bombel79 28.12.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 ok 50 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 29.12.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Nas dach wyniesie około 25-28 tys. Z tym że krokwie nas kosztowały jedynie 2 tys. Okna tez tańsze RoofLite,Dachówka Roben. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 29.12.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 dokladnie, rozpietosc moze byc bardzo duza, w zaleznosci od regionu i uzytych materialow... wg mnie taniej z dachowka niz za 25 tys. sie nie da, wiecej niz 60 tys to przegiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 30.12.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 z całym szacunkiem dla forumowiczów powyżej ale chcę zobaczyć ten dach pokryty dachówką za 25 tys bo to chyba przesada. Czy wy liczycie całą wieźbę, dachówkę plus wszelkie akcesoria, okna dachowe (których sama cena to około 7tys) plus orynnowanie i wszelkie obróbki dachowe..... A i jeszcze jedno czy wy wogóle policzyliście ROBOCIZNĘ??!! wprowadzacie niektórych użytkowników w błąd i się niemiło rozczarują jak im dach wyjdzie 50tys zamisat 28tys pozdrawiam jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGZIEM 30.12.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 U mnie sama czarna karpiówka z creatona, z oknami fakro kosztowała 45 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 30.12.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Mnie w sumie dachwyniósł około 55tys a na to składa się dachówka wszystkie akcesoria wykonczeniowe, okna 6 szt. Velux, drewno na więźbę około 6-7tys, robocizna 14,5tys do tego cały system orynnowania i podbitka dachowa na jaskółkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 30.12.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 no dlatego napisalem na poczatku 50 tys bo wg mnie to jest srednia cena (niekoniecznie warszawska)... patrzac na ceny niektorych dachowek (np wielkoformatowych) i mozliwosc robienia przez dekarzy z "nienajwyzszej polki" oraz uzywania zamiennikow roznych dodatkowo i akcesoriow to minimalna cena moze na prawde wyjsc bardzo niska, a domek moze wygladac niezle, tylko trzeba liczyc na szczescie... ja wolalem nie liczyc... PS tez daliscie sie nabrac na kominki "wentylacyjne"? PS2 no tak, ja mam 1 jaskolke mniej czyli pewnie moj koszt w stosunku do oryginalu o 5-8 tys mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 30.12.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 dlaczego piszesz czy daliśmy się nabrać na kominki wentylacyjne ?czy chodzi ci o to że cena tych 5 szt kominków wentylacyjnych to około 2 tys pln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 30.12.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ja wstawilem sobie 8 kominkow "wentylacyjnych" a po glebszej analizie i rozmowie z 2 kominiarzami okazalo sie ze te cudenka sluza jedynie do odpowietrzenia pionu kanalizacyjnego i ewentualnie moga byc uzyte przy wentylacji mechanicznej... przy wentylacji grawitacyjnej moga sprawiac duze problemy (m.in. skraplanie sie pary wodnej i jej cofanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 30.12.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 a to sie zgadza, ale sa specjalne kominki went. np. z ruppceramiki dla dachówki granat 13 i jeden kominek kosztuje 450pln i jest to typowy wentylacyjny kominek a nie odpowietrznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 30.12.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 moj sprzedawca nie byl laskaw zwrocic mi na to uwagi... a wzial tyle samo ile ty zaplaciles... no nic, trza bedzie z tym walczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 30.12.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 no tak, ja mam 1 jaskolke mniej czyli pewnie moj koszt w stosunku do oryginalu o 5-8 tys mniejszy A jak to wyliczyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 30.12.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Pisząc 28 tyś za dach miałam na myśli:- dachówka miedziana Roben – 13.400-okna (zrezygnowaliśmy z jednego więc w sumie 4 okna) – 3.300- rynny ( na razie mamy tylko wycenę ) 3.200- krokwie z własnego lasu więc koszt tylko za tartak – 1.800- robocizna 5.000Razem: 26.700Nie liczyłam podbitki, dachówka w tej cenie kompletna z grzebieniami blacha itp. Jedyne co może ulec zmianie to cena robocizny .A i jeszcze dokupiliśmy dachówkę z kominkami nie wiem jak ona sie nazywa 4 szt, po 140 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 30.12.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 hub, zdecydowanie na oko... nie kalkulowalem... ale watpie zebym pomylil sie o wiecej niz 25% teraz juz wiem ze jaskolki, wykusze, zaokraglenia itp bardzo ladnie wygladaja ale sporo kosztuja... PS dzuzi, zazdroszcze robocizny za 5 tys! z drugiej strony jak patrze za ile moglbym sprzedac domek w mojej lokalizacji to szczeka opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 30.12.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Pisząc 28 tyś za dach miałam na myśli: - dachówka miedziana Roben – 13.400 -okna (zrezygnowaliśmy z jednego więc w sumie 4 okna) – 3.300 - rynny ( na razie mamy tylko wycenę ) 3.200 - krokwie z własnego lasu więc koszt tylko za tartak – 1.800 - robocizna 5.000 Razem: 26.700 Nie liczyłam podbitki, dachówka w tej cenie kompletna z grzebieniami blacha itp. Jedyne co może ulec zmianie to cena robocizny . A i jeszcze dokupiliśmy dachówkę z kominkami nie wiem jak ona sie nazywa 4 szt, po 140 zł . Naprawdę jestem pod wrażeniem tak niskiej ceny.... tylko coś mi nie gra bo aż taka róznica na dachówce?? ja za ruppa dałem 19,5tys z akcesoriami i powiem że to nie była ostateczna cena bo jak zwykle czegoś brakłoi doszło mi jakieś 2tys pln. mówisz ze 4 okna bo jedno zlikwidowałaś, ale w tymianku jest 6 okien plus wyłaz na dach. Jeśli chodzi o te wentylacyjne dachówki to możesz mieć problem z odbiorem przez kominiarza bo te dachówki to tylko odpowietrzniki a nie wentylacja, jak już wyżej wspomniałem to taki kominek do mojej dachówki kosztuje 450pln za sztuke i taniej nie ma ... no może 20pln nie wiecej. Kolejna sprawa to ta robocizna - 5tys ZA CAŁY DACH?? masz na myśli więźbę i krycie dachówką?? bo to wychodzi około25pln za metr więźby i krycia!!! cena jak dla mnie kosmos i dość mało prawdopodobna. W każdym bądź razie życzę oby Ci się udało w tej cenie zrobić daszek - powodzenia jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RA1719506153 01.01.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Cześć ! Czy Ktoś z Was przerabiał już wybór ogrzewania w Tymianku I ? Ekogroszek/pellet ? Nie wiem też ile kW powinien mieć piec do tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 01.01.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 ja tez wlasnie liczy jaka mam kubature bo troche zmienilem tego naszego Tymianka w sumie mam jakies 100-120 m3 wiecej (0,75m*150m kw) i wydaje mi sie ze 18 kw byloby za malo i chyba bedzie 24 kw (gaz kondensat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak 05.01.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Na jaką wysokość wykonać ściankę kolankową, aby poddasze było w miarę wygodne i o ile trzeba wydłużyć więźbę dachową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 06.01.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Na jaką wysokość wykonać ściankę kolankową, aby poddasze było w miarę wygodne i o ile trzeba wydłużyć więźbę dachową. Ja podniosłem 30cm i według mnie jest super, a krokwi nie wydłużałem i nie sadze zeby w jakiś sposób dom stracił urok. Zdjecia mojego domu wyżej więc możesz sobie ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 06.01.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Zawsze można sobie pomarzyć http://www.ekskluzywnydom.pl/katalog/Kuchnia.html Ceny kuchni w granicach 48 tys. Nieżle heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts