Annetta 28.02.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 heheh no właśnie.... te kochane dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 28.02.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Mądry Polak po szkodzie haha, tak chcialam miec na jasno urzadzone mieszkanko... bylo jasne az córka na swiat przyszla i zaczeła raczkowac.... A tu co co ansm moze spatakac (oby nie ) http://youtube.com/watch?v=XQ-m7cg9JhI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 28.02.2007 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Popatrzcie na te schody wejściowe są świetne chodzi mi bardziej o ten murek z obu stronhttp://www.pref-dom.pl/realizacje/stopka/stopka3.jpgTe kolumny też fajne, drzwi też mi sie podobaja, a wam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 01.03.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Bardzo fajne takie właśnie będę mieć kolumny, nie okrągłe oklepane tylko właśnie takie troche inne niż tradycyjne. A ten murek super będziemy myśleć nad takim w naszych Dąbrówkach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 02.03.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 No własnie my chcemy dom bez kolumn! dlatego dlugo szukalismy, dlatego pierwsza wersja były firletki. No ale zmainy. Tearz jak mamy projektowany dom indywidualnie to zaznaczyłam ze ja niechce kolumn! ewentulanei jedna tak własnie kwadratowa, no niestety nie podobaja mi sie okragłe, coraz mneij sie teraz takich buduje bo odchodi sie od takich dworkowych, moda sie zmienia, ale niestety biura projektzowe jakos nie maja w swoich ofertach nowszych projektow. No najwyzej bardzo nowoczesne, a cos pomiedzy ciezko znalesc. W Archonie moim zdaniem jest kilka takich, no ale to sa nieliczne z tych ktore mi sie podobaja (kazdy ma inny gust) . Tymianek, firletki, dabrowki i dom w pomaranczach to moje typy, ktore roznia sie od takich typowych dworkowcyh. Chociaz te kolumny no sa z przodu, ale to jest dla mnei inny dom, no bo zastanawilam sie , tez bym chcial balkon z przodu bo fajnie wyglada... tylko niepodparty,, juz wyglada dziwnie. no i tak mozna kombinowac... Własnie gdyby nie te schody po srodku to pewnie bylby dom w pomaranczach, ale tam dla mnei srodek jest kiepski. Zastanaiałam sie ostatnio nad oknami, dochodze do wniosku ze wrato sie zastanowic nad oknami nieotwieranymi, sa duzo tansze, a wkoncu kurcze na dole nie wszytkie musza byc otwierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 02.03.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witam Ja przy wyborze projektu zwracałam uwagę miedzy innymi na to czy dom ma kolumny a jak nie to czy da sie je dostawić, mi sie takie domy podobają bardzo , i nie sądzę żeby wyszły z mody zresztą nawet jak wyjdą z mody to mi sie będzie podobał zawsze, a moda idzie teraz w takim kierunku np.nigdy bym takiego nie chciala, ale o gustach sie nie dyskutuje każdy ma inne. http://dom.gazeta.pl/img/dom/projdom/zdj/a/awr87_rz11.jpg http://dom.gazeta.pl/img/dom/projdom/zdj/a/awr136_rz11.jpg Wracając do kolumn to takie kwadratowe są fajne ,ale ja wole okrągłe i pewnie takie zrobimy. Co tu tak cicho, no nareszcie mamy ładną pogodę, zapewne niektóre budowy już ruszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 02.03.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 No właśnie każdy ma swoje zdanie i akzdy ma inny gust. Ja wyraziłam swoje. A kazdy buduje sobei dom taki ajk mu sie podoba, i całe szczescie bo takto wszytkie bylyby takie same Ucichlo, ucichlo, tez zauwazylam. My załatwilismy geodete, projektujemy dom.. tez juz bym chciala zaczac budowe, ale do tego jeszcze daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 02.03.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 cicho cicho u nas dzisiaj przyjeżdza na działkę Babka od Adaptacji z elektrykiem. Więc coś juz ruszyło, przynajmniej wiem że zajmuje się naszym projektem Czekamy na mróz (oby już nie) albo na ładną pogode aby ziemi wyschła i można było przywieźć bloczki fundamentowe. Eh wiosna wiosna od razu czlowiek sie lepiej czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 02.03.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Hehehe Annetta zazdroszcze my zaczeliśmy adaptacje w grudniu i tak zleciało do marca a jeszcze troche trzeba będzie poczekac, eh ale mnie tata działką obdarował U nas też postępy ale w inna strone bedziemy burzyć zamiast budować , ale po nitce do kłębka, przynajmniej to będzie zrobione. A mąż mnie wkurza dla niego jeszcze na wszystko jest czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 02.03.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Eh ci faceci ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 03.03.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Witam, danow m,nie tutaj nie było, ale okazło się, że mój wujek buduje sie koło mnie Wybrał dom w Rododendronach 2. W sumie jak na domz dwuspadowym dachem, to jest niezły. U na jak na razie trwaja burzne dyskujsie, co to wykonczenia domu, jeszcze nie ma scian, ale juz 10 tysiecy wizji Póki co załatwiamy materiały i czekamy na naszą ekipę budowlaną . W marcu mają zakładać nam skrzyneczkę energetyczną, także trzymajcie kciuki, aby do kwuetnia zdążyli Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 03.03.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Dzuzi, wlasnie doczytałam, ze jesteś w moim wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 03.03.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Dzuzi, wlasnie doczytałam, ze jesteś w moim wieku ,to super ,fajnie tak wcześnie zaczać nawet jak bedziemy kończyć 10 lat Mam takie pytanko może się orientujecie: dzwoniliśmy do jednego gościa w grudniu czy zburzy nam budynek powiedział spoko zabieram gruz i nie ma o czym mówić, a teraz coś mu sie odwidziało pewnie dlatego że z babą gadał(ze mną )i powiedział że on może przyjechać rozwalić zabrać gruz i trzeba mu za to zapłacić 1000zł to tak tylko na paliwo(a ode mnie do Biłgoraja gdzie ma swoją firmę jest 10 km.) mówi ja na tym nie zarobie pere pere. jak myslicie czy to jest dobry układ czy lepiej wynająć jakąś kopare rozwalić a gruz sprzedac, tylko gdzie i jak? i czy w ogóle ktoś gruz skupuje Dzisiaj ma przyjechac jeszcze jeden gość obejrzeć ten budynek, i powie mi na jakich zasadach by to zrobił , tamten nawet nie widział budynku tylko jakiegoś faceta wyslal co sie na niczym nie znał A miało być tak pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Bod 05.03.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam wszystkich,macie jakieś przemyślenia, a jeszcze lepiej zasłyszane doświadczenia, jak jest z kolorem dachówki?Pierwsza rzecz to cena, kolory inne niż ceglasty są droższe. Ale zmartwiła mnie informacja jednego z wykonawców który przyznał, iż nie lubi wykonywać ciemnych dachów!Ślicznie to wygląda, ale latem słoneczne promieniowanie jest tak kumulowane, że w powierzchni pod dachem pojawiają się niesamowite temperatury i więźba bardzo mocno pracuje.Efektem tego są spękania płyty gipsowo kartonowych.No a tego chyba nikt nie lubi... Możecie to potwierdzić lub zaprzeczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 05.03.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 cześć - a propo tych ciemnych dachówek- jezlei chodzi o ceny to w betonowych sa różnice cenowe- ale ponoc w ceramicznych juz nie- nic nie słyszałam zeby takie dachy sie mocniej grzały- owszem sa ciemniejsze- ale takich rewelacji jesczze nie słyszałam- my bedziemy mieli dachówke grfaitowa - dla mnie prezentuje sie duzo ciekawieji nie jest az tak pospolita- nasz fachowiec nie mówił tez nic na temat tego ze gorzej sie je kładzie- bo tak naprawde to niby czemu- dachówka to dachówka pozdrwiam miłego wybierania i trafnej decyzji życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 05.03.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Prawdziwe i logiczne jest to że ciemna dachówka się bardziej grzeje niż jaśniejsza. Faktem też jest to że w zimie na takiej dachówce najkrócej lezy snieg właśnie przez to że promieniowanie słoneczne jest mocno absorbowane n powierzchni ciemnej lub czarnej (jestem studentką chemii ) Moj wykładowca poleca przede wszystkim stosowanie ciemnych kominów hmm będziemy myśleć mi też podobają sie takie grafitowe dachy ale w lecie to faktycznuie na poddaszu pewnie będzie można się ugotować. Podoba mi się tez kolor ciemno wiśniowy. My będziemy robić blachodachówkę no bo dachówka to zdecydowanie za drogo. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizen 05.03.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Dżuzi fajna z ciebie dziewczyna, ale błędy ortograficzne to robisz takie że ciężko czytać twoje posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 05.03.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 My tez na pewno bedziemy kryc blachodachówka ze wzgledu na koszty. A kolor??? nie mam zielonego pojecia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 05.03.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Dżuzi fajna z ciebie dziewczyna, ale błędy ortograficzne to robisz takie że ciężko czytać twoje posty. już o tym było mam dysortografie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 05.03.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 tak sie cały czas zastanawiam czy rzeczywiscie koszty połozenia balchodachówki beda duzo niższe od dachówki - my tez na poczatku chcelismy balche- jak wszyscy liczymy kazdy grosz - ale z kimkolwiek romawialsmy to mówił nam ze mamy dobrze sie zastanowic bo przy dachu czterospadowym sa bardzo duze straty blachy- napewno bedzie tanszy dach dwuspadowy pokryty blacha- natomiast przy 4-spadowym wcale nie jest to takie oczywiste- trzeba by to dobrze policzysc i skalkulowac- jezlei różnice niebyłyby duze- to chyba jednak warto kłaśc dachówke- odpadaja potem spore kwoty na konsweracje dachu z balchy to tylko takie moje małe spostrzezenie- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts