Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W TYMIANKU pracownia ARCHON

Recommended Posts

zgadzam się zdecydowanie. te odpady są najgorsze. Podobno nawet z trapezowej nie ma tyle odpadów co z blachodachówki. Ale trapezowa to juz zbeszczeszczenie domu :). Zobaczymy wyliczymy jak to będzie, wiadomo ze dachówka jest na lata i nie trzeba malować itd. wszystko przeliczymy i okaże się co wybierzemy. poki co bachodachówka. Wogóle dach czterospadowy to samobójstwo jak dla mnie no ale taki dom wybraliśmy i juz przy tym zostaniemy. Troszkę czuje sie tak, że porywamy sie z motyka na księzyc, ale kto nie ryzykuje ten dzieci nie ma więc warto spełniać swoje marzenia, Wybraliśmy wymarzony projekt ten który najbardziej wpadł nam w oko więc teraz musimy dać rade choćby nie wiem co! :wink: :lol: :p

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to tak jak my- ja jestem bardzo zestresowana ze nie wydolimy z kasa - ale projekt odrazu wpadł nam w oko i po obejrzeniu setek innych i tak zostalismy przy pierwszym- patrzylismy na wyceny i kalkulacje prostszych projektów to nie były wiele tansze- wiec zdecydowalismy ze jak juz budowac to taki ktory sie nam naprawde podoba

hej mam problem. Chciałabym umieścić tu swoje zdjęcia ale nie wiem to zrobić. Wiem jak dodać jakies zdjęcie z internetu wtedy kopiuję jego url a jeśli to sa zdjęcia które mam zapisane na komputerze to w jaki sposób je dodać?

Właśnie wczoraj mnie zamurowało. Pustaki które w grudniu kupowaliśmy za 2.47PLN w tym momencie kosztują 4.50 !!!

Przyjechały wczoraj tez bloczki fundamentowe!!! :lol:

hej

musisz znaleźć jakąś stronkę gdzie tworzy sie własne albumy np http://www.fotosik.pl/index.php albo na onecie logujesz sie są na pewno jakies inne strony gdzie nie trzeba sie logować ale ja nie znam takich i tam wklejasz swoje zdjęcia z kompa a potem to już wiesz jak wkleić zdjęcie które jest w necie inaczej sie nie da :wink: Z komputera na forum nie wkleisz, niestety

My dzisiaj burzymy budynek na naszej działce, później coś powklejam :lol:

A tak wracając do burzenia to wydawało mi się że 1000 zł to dużo za wyburzenie i wyciągnięcie fundamentów, dzwoniłam do kilku firm i co jeden to więcej chciał najdroższa propozycja to 4000zł a czytałam na forum że za budynek mniej więcej taki jak mój płacili nawet do 12 000zł :o więc nie mam co narzekać ale jeszcze nie skończyli więc i chwalić też nie będę :wink: ,dzisiaj już nie wkleję fotek bo szczerze mówiąc nie chce mi się jestem zmęczona jak koń po westernie. Przy okazji udało nam się trochę powyciągać ładnych cegieł nie skłamię jak powiem że z 500( takich małych białych) przydadzą się , odłożyli też troszkę grubszego gruzu :) . A jak tam u was z budowa rusza już ktoś ??

No wlasnie ceny pustaków , styropianu bardzo przez ostatanie pol roku wzrosły, kto kupił wczesniej ma powod do radości! A Ci który dopeiro beda kupowac to maja powod do nerwów. Takie czasy...

My bedziemy kupowac.

Moze jakies miejsca kolo Warszawy, składy?? Ktoś godne polecenia zna?? z dobrymi cenami oczywisice!

Hej Hej

Witam wszystkich

Było tak

http://images20.fotosik.pl/121/33efa4f5a14cd7b6med.jpg

Przyjechali z ciężkim sprzętem

http://images20.fotosik.pl/121/3203337c403aff77med.jpg

http://images22.fotosik.pl/44/b13f477acdec2c15med.jpg

http://images21.fotosik.pl/71/c23bf25b9ec9309bmed.jpg

I wyrównali, tyle wspomnień :cry: , kiedyś był tu bar :lol:

nie mam zdjęcia jak wygląda teraz ale przeraża mnie to ile teraz czeka nas roboty żeby to uporządkować, została przekopana dziura i wymieszany gruz i kamienie w piachu , zostawili nam też trochę starego fundamentu teraz zastanawiamy się jak go rozbić :roll:

Annetta ładną macie działeczkę, nie boicie się ze ktoś wam może ukraść materiał z placu ?

czesc

a co tutaj tak ucichło ? mnie tez nie bylo jakis czas- ale to dlatego ze komp nawalił - w kazdym razie mam nadzieje ze cos sie zacznie dziac- moze ktos juz ruszył z budową- my cały czas szukamy dostawcy materiałów- u nas w Bydgoszczy sa ogromne problemy - nie dos ze ceny kosmos - to nie mozna sie jakos dogadac- kiedys mozna było zamówic zapłacic i odebrac w uzgodnionym terminie- teraz jak cos jest to płac i zbieraj wszytko odrazu- a my nie mamy gdzie tego składowac- bo na działce to chyba ktos musiałby nocowac- no i mamy problem jak diabli- a ceny stale w góre

Oj tak z materialami i my mamy problem. Pustak cały czas w gore. Ja wczoraj przeszlam szkołę :) juz wiem czym roznai sie pustaki, jakei rozmairy,szerokosc, ile na metr wchoidz , jakei ceny i gdzie wogole mozna zamowic.

Jesli chodiz o fabryki to nie ma co dzwnic wczesniej niz w kwietniu, sklady nawet cen nei podaja. Dogadlam sie ze skladem, z ktorego kolega bral i tylko dlatego ze po znajomości i tam bedizemy zamaiwac...

Ale naprawde jest koszmar.

Wczoraj w gore poslzy tez materialy na dach, nastepna podwyzka za mieisac, no a pustak co tydzine zmienia ceny!!!!!!!!!!!!!!!!!

Juz mamy przygotownay projekt domu, taki wstepny i jestem bardzo ciekawa efektu :) nie moge sie doczekac az go zobacze!

Dzisiaj dostalismy nasz wstepny projekt domu od projektantki, chyba czegos innego sie spodziewlam... troche bardziej poukladanego i podobnego do firletek, dabrowek lub tyminku. A tu calkowite zaskoczenie... nie maja nic wspolnego..... troche zaluje :cry: bo te domki sa takie poukladane a nasz to zupelnie cos innego, ja oczywiscie nei potrafie sobei tego wyobrazic, jak to maz mowi jak zoabcze to w kompie pokolorowane to bede w stanie sobnei to wyobrazic......

No i z 170 planowanych metrow zrobilo sie 250!!!!!!!!!!!

caly czas mam wapliwosci...

w trakcie dzisiejszej rozmowy juz przenioslam pralnie na gore, bo lepiej pasuje a poza tym stwierdzilam ze to na gorze sie rozbieramy i tam sa ubrania.

Salon ma ok 36 m+ jadalnia 16, czyli to co chcialam.

Ale sam wielkosc domu mnie przeraza!

I fajny pomysl projektantki, moze komus sie spodoba, to takie male okienka kolo drzwi wejsciowych, nie pamitam jak to sie nazywa.

no i z planowanej blachodachwki mozliwe ze zrobi sie dachowka....

chyba bedziemy bankrutami zanim dom postawimy!!!!!

lolita 78

a co tak naprawde nie pasuje ci w tyminaku ? i czy duzo musizcie zapłacic za projket indywidulany ? my tez poczatkowo myslelismy o indywidulanym ale szybko zrezygnowalismy - a powód głównie to brak wyobrażni przestrzennej u nas dwojga- jednak jak cos zobaczysz to lepiej ci stwierdzizc czy ci pasuje czy nie niz samemu wymyslac

Wiesz przed wszytkim chcielismy Firletki, bo niekoneicznie chcialam kolumny przed domem. Tylko chcielismy troszke wieksza kuchnie i slaon, wiec bylismy w Archonie i to tak anprawde chcielismy zmienic, to nam to wyliczyli tak, ze bardzije nam sie opalca robic projekt indywidualny. Moj maz ma wieksza wyobraznie.

pogadam na spokojnie dziaisj z mezem i sie jeszcze sie zastanowie, czy nei bedziemy proisc o nowy projkt te projektantke, kurcze niby fjany ale cos na dole nei tak np. dodatkowy pokoj ma wejscie z przedsionka, a wejscie do kuchni przez jadalnie :o