parkte 01.05.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Tak, rosnie szybciutko ten tymianek!! Chcielibyśmy się w hrudniu wproadzić, zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gangu14 01.05.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 ja już mebluję mimo że nie mam jeszcze nawet fundamentów http://www.meble.kalwaria.pl/foto/bd46dc03ef70a02271f6ee57b8434dcb.jpg http://www.meble.kalwaria.pl/foto/1ff4e232bf093695a8dc762026c502fe.jpg http://www.meble.kalwaria.pl/foto/4b73f173ab5a83586a3d4fb1ef115ab7.jpg BARDZO ŁADNA KUCHNIA. Z JAKIEJ FIRMY MEBLOWEJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gangu14 01.05.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 ja już mebluję mimo że nie mam jeszcze nawet fundamentów http://www.meble.kalwaria.pl/foto/bd46dc03ef70a02271f6ee57b8434dcb.jpg SUPER KUCHNIA NIE MOGĘ SIĘ NA NIĄ NAPATRZEĆ PROSZĘ ODPISZ JAK NAJPRĘDZEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 02.05.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Cieszę się że się podoba jak narazie taka kuchnia mi siedzi w głowie:) zobaczymy czy gust mi sie nie zmieni jak dojdzie do meblowania Odsyłam na stronkę producenta http://www.meble.kalwaria.pl http://www.meble.kalwaria.pl/szczegoly.php?meble=127,402 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 04.05.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 http://tymianek.bloog.pl/kat,0,page,1,index.html Spójrzcie czy to nie jest ten sam Hubert(Hub75) co wcześniej skrytykował wszystko o czym tu pisaliśmy...Znalazłam jego bloga ,fajnie patrzeć jak rosną ściany . Tak, to ten sam Hubert:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 05.05.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 ja chętnie równiez zaglądam na bloga hub75 - zawsze można coś podpatrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EmiliaS 06.05.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Cześć wszystkim.pozwoliłam sie przyłaczyc bo tez bedziemy budowac z mężem dom w tymianku i chciałam skorzystac z waszych doświadczeń.my juz mamy załatwione wszystkie papiery i planujemy w lipcu zacząć.napiszcie ile płacicie kierownikowi budowy bo nam powiedział 1200 zł.i ile kosztowały was fundamety z robocizna.jesli chodzi o ekipe to my dopiero bedziemy rozmawiać pod koniec tygodnia i jestem ciekawa ile nam krzykną bo widzę ze rozpietość cenowa jest duza.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 07.05.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Nasz kierownik kosztuje 3500zł - z tym, że jest to kierownik a nie "kierownik" Fundament wraz z projektem i wsyztkimi papierami kosztował nas w sumie ok 40.000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 07.05.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 hej EmiliaS my mamy kier.budowy i murarza w jednym za nadzór bierze jedyne 300zł za całą budowę, tak sie teraz zastanawiam czy to sie sprawdzi chyba lepiej jak są dwie niezależne osoby wtedy obserwują surowym okiem pracę innych, ale z tego co słyszeliśmy to murarz z gościa dobry karzdy go chwali wiec mam nadzieje że bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boba budowniczka 08.05.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 czyli kto buduje/zaczyna budowę dom w tymianku Archonu w okolicy Bydzi, ewentualnie Torunia? Wiem, że Gosia i Rafał z Bydgoszczy mają ruszyć z budową, ale nie mogę ich "ustrzelić" na forum. My z mężem przymierzamy się do budowy tego domu, jednak galopujące ceny materiałów budowlanych sprawiły, że odłożylismy początek budowy na rok 2008. W tym roku chcemy załatwić papierologię, m.in. adaptację, bo chcemy wprowadzić drobne zmiany. Zależy nam, zeby zobaczyć domek "na żywo", jak powstaje, bo chyba nie mamy takiej bogatej wyobraźni przestrzennej, zeby wszystko wyczytać z papieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 09.05.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 http://dom-w-tymianku.blog.onet.pl/ , Marlena powklejała nowe zdjęcia w środku zajrzyjcie jeżeli jesteście ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 09.05.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Budowniczko jak wszytko pójdzie po naszej mysli to za 1,5 tyg nasza ekipa bedzie robiła juz ławy- w przyszłym tygodniu geodeta ma wytyczyc budynek i ma wjechac koparka, z materiałami rzeczywiscie jest problem- mąz jutro ma rozmawiac w sprawie gazobetonu i stropu- chcemy wzaic go z solbetu- no ale nie wiadomo czy sie uda - mamy juz wybrana i zkalepana dachówke z Centrum Słowinscy na Białych Błotach - czy wy juz jestescie zdecydowani na ten projekt czy narazie sie przymierzacie ? my budujemy w Maksymilianowie w okolicach Osielska pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 09.05.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 mam pytanie do Parkte- czemu fundament wyniósł was az 40 tys - ile zuzylicie bloczków ? macie piwnice ? nasz murzarz wyliczył ze bedzie potrzebne 1700 szt bloczków 12- wydaje mi sie ze to jakos duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boba budowniczka 10.05.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Gosiu i Rafale Jeśli pozwolicie, to chętnie złożylibyśmy Wam wizytę na budowie, jak mury zaczną się pnąć do góry Maksymilianowo leży bliziutko. My mieszkamy na razie w Bydg, a działkę mamy w Zielonce, czyli w przeciwną do Was stronę. Jesteśmy zdecydowani na ten projekt, choć wcześniej chcielibyśmy go zobaczyć w realu. Planujemy w nim drobne zmiany, jak pewnie każdy Super by było upewnić się, czy będą możliwe, choćby wydłużenie jednej ze ścian. Mamy nadzieję zacząć budowę za rok, ale w tym roku chcemy kupić projekt i adaptować go. My raczej będziemy stawiać z porothermu, jak w projekcie, ale raczej damy wełnę a nie styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 10.05.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 nie ma problemu- jak juz bedzie cos widac to mozecie podjechac- my tez chcelibysmy zobaczyc Tymianek w realu- wiem ze nasz dekarz bedzie kładł w lipcu dachówke w Tymianku na Białych Błotach- wiec moze wtedy tez podjedziemy tam na budowe- my nie robimy duzych zmian w projekcie- jak dla nas jest chyba najbardziej funkcjonalny ze wszytkich projektów które obejrzeliśmy- a były ich tysiące- co prawda pare rzezczy nam brakuje- np wieksza kotłownia lub dodaktowe pom gosp- bo bedziemy mieli piec na ekogoroszek i zadaszony taras- to głowner mankamenty jak dla nas- poza tym reszta nam w miare pasuje - myzle ze jak juz ruszymy w miare mozlwosci bedziemy opisywac jak tam u nas postepy - wiec jakos sie umówimyco do przyjazdu- orientowaliście sie moze jak stoi teraz cenowo porotherm- bo my nastwilismy sie na gazobeton- ale ceny nas przerazaja wiec moze rzezcywiscie trzeba poszukac alternatywy - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boba budowniczka 10.05.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Gosiu, a wiesz, gdzie mniej więcej jest ten tymianek w Białych? Jak jeżdżę na działkę, to bym sobie podjechała, chociaż tak z drogi zobaczyć Porotherm jest dość drogi, więc jeśli priorytetem są dla Was koszty, to raczej odpada. My dużo rozmawiamy z ludźmi, którzy postawili niedawno domy i doszliśmy do wniosku, że dom to inwestycja na całe życie i wolimy poczekać rok czy dwa dłużej, ale postawić go porządnie. Jak to powiedział jeden znajomy "buduj drogo, mieszkaj tanio". Z tego też powodu wybieramy porotherm i wełnę - dobra izolacja termiczna, i chcemy postawić na nowoczesne rozwiązania grzewcze - pompa ciepła, ale to wydatek 40-50 tys. zł. Mają znajomi i po wizycie u nich jestem zachwycona. Pomyślcie też o odkurzaczu centralnym. My na pewno założymy. Instalacja wyniesie raptem ok. 500 zł, a sam odkurzacz można kupić później, jednak będą już rury i niet rzeba będzie ryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 10.05.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Gosia i Rafał Podała cene za wsyztko, jak pisałam z papierami, projektem - ogólnie tzw"wyjście z ziemi" W kwotę fundamentu wliczono:Robociznę 7.000złbloczkipiach do fundamentuwykopu pod ławysciagniecie humusubeton na ławybeton na stan 0zbrojenieizolacjastyropiankanalizaprojektadaptacjaczęściowo prąd Czy to dużo?Wydaje mi się, że jak na wrocław, to normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 10.05.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Budowniczko niestety dokładnie nie wiem gdzie stoi ten Tymianek - ale tak pod koniec czerwca bedziemy dzownic do dekarza i podpytamy go kiedy i gdzie bedzie kładł tam dachówke i wtedy podjedziemy jezlei chodzi o koszty to rzeczywiscie teraz musimy bardzo sie z nimi liczyc- wszytko idzie tak strasznie do góry ze szkoda mówic- co do popmy ciepła to napewno fajna rczecz- ale niestety dla nas za dzuy wydatek- natomiast napewno bedzimey mieli centralny odkurzacz- to juz postanowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 12.05.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 czy ktoś jest na podobnym etapie?Ile Was kosztowało zatem wyjście z ziemi? Pytanie Gosi i Rafała trochę mnie zaniepokoiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 12.05.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Parkte spokojnie- moze to my jestesmy niepoprawnymi marzycielami- ja liczyłam ze zmiescimy sie góra w 30 tys- ale ceny ida do góry wiec te 40 tys moze okazac sie całkiem realna kwota , mam jesczze pytanie czy jestes w stanie napisac ile zgarnął geodeta za wytyczenie budynku i koparkowy za sciagniecie humusu ? teraz czekaja nas takie wydatki a czytałam o tak różnych kwoatach ze juz nie weim czego sie spodziewac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts