Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W TYMIANKU pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam za stan surowy czyli: fundamenty z bloczków betonowych z ociepleniem, drenarka, ściany "Porotherm", kominy, strop "Winebegera" ścianki działowe, wykonanie więźby dachowej, pokrycie dachówką + rnny, rury spustowe 46.000zł [/code][/quote

46.000zł to kosztuje sam dach.

Pozdrawiam. :roll: :roll:

Witam za stan surowy czyli: fundamenty z bloczków betonowych z ociepleniem, drenarka, ściany "Porotherm", kominy, strop "Winebegera" ścianki działowe, wykonanie więźby dachowej, pokrycie dachówką + rnny, rury spustowe 46.000zł [/code][/quote

46.000zł to kosztuje sam dach.

Pozdrawiam. :roll: :roll:

Jak za robociznę dachu płacisz 46000 zł. to życzę powodzenia w dalszej budowie ;)

Pozdrawiam

46 000 zł to robocizna i materiły dachu .Za robocizne stanu surowego wyszło

40 000 http://www.archon.pl/bin_/zdjecia/zdjecie_46a4c749a59fa

Właśnie dlatego to napisałem :) Ja mam następną wycenę - za stan surowy 22000 zł bez dachu. Co do dachu będe wiedział jutro ale liczę ok. 13-15 tys. więc mam nadzieję że w 35-37 tys. się zmieszczę.

Ile u Ciebie kosztowała sama robocizna dachu ??

Pozdrawiam

Robocizna dachu to 14500 z orynnowaniem , bez podbitki .To byli górale z okolic

Limanowej , straszni bałaganiarze , po wykonaniu roboty musiałem przez tydzień

po nich sprzątać.Postawienie domu pod dach to 23000 + 2500 kosztowało

wyciągnięcie kominów i obłożenie klinkierem.

CZEść

http://img155.imageshack.us/img155/4392/dscf2223rv7.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/776/dscf2221bn1.jpg

Robocizna dachu to 14500 z orynnowaniem , bez podbitki .To byli górale z okolic

Limanowej , straszni bałaganiarze , po wykonaniu roboty musiałem przez tydzień

po nich sprzątać.Postawienie domu pod dach to 23000 + 2500 kosztowało

wyciągnięcie kominów i obłożenie klinkierem.

CZEść

Mamy już zmówione ekipy - w kwietniu zaczynamy stawiać wymarzony domek :)

Ogólnie za stan surowy otwarty wyjdzie nas robocizna 30 tys. Murarze - 22 tys. + 8 tys. robocizna dachu na gotowo.

Jestem bardzo zadowolony z tej ceny szczególnie, że nie są to ekipy z przypadku tylko sprawdzeni fachowcy.

Już sie nie mogę doczekać kwietnia:)

Pozdrawiam

No tak dawno nie pisałam, a jak już chciałam to miłam problem z logowaniem. Ale udało sie i to kobiecie hahhaha

Otrzymaliśmy projekt od projektantki, złożyliśmy w gminie, neistety błędy projektowe, czekamy na poprawki i po złożeniu ma już być szybko pozwolenie :)

W poniedizłek zaczeliśmy robić ogrodzenie ( część męska rodziny), podmurówka + panele a z przodu tymaczasowo siatka. Zobaczymy jak naszej brygadzie to wyjdzie :-?

Na razie jesteśmy na etapie szykowania działki, koszenia, zworzenia potrzebnych narzędzi na reszte najbliższych prac.

W zwiazku z tym że materiały trochę staniały to planujemy w zimę troszke zakupić.

Jeżeli zima nas tak szybko nei dopadnie, będzie pozwolenie i troszke kaski to może udałoby sie wylać fundamenty, ale to już nasze marzenie :D

Wkońcu budujemy dom i garaż osobno, ale zaczynamy prace równocześnie, przynajmneij są takei plany.[/url]

Witam, mam stan zero (dopierio), ale taki był plan na ten rok. W okresie zimowym mam zamiar gromadzić materiał!

Ale głownie mam pytanie do parkte co do stropu teriva. Ile pustaków poszło na strop i z tego co widze na zdjęciach to wszystkiego z terivy zrobić się nie wieć dochodzą sdodatkowe szalunki zazbrojone. Poza tym bardzo interesuje mnie jak został wykonany strop przy schodach (antresola) na czym się opieraja belki?

Pozdrawiam!!!

Witam, mam stan zero (dopierio), ale taki był plan na ten rok. W okresie zimowym mam zamiar gromadzić materiał!

Ale głownie mam pytanie do parkte co do stropu teriva. Ile pustaków poszło na strop i z tego co widze na zdjęciach to wszystkiego z terivy zrobić się nie wieć dochodzą sdodatkowe szalunki zazbrojone. Poza tym bardzo interesuje mnie jak został wykonany strop przy schodach (antresola) na czym się opieraja belki?

Pozdrawiam!!!

• 1 month później...

Witam po dłuuuugiej nieobecności

CaPuto dawno u nas nie pisał (z resztą wszyscy zapadli chyba w sen zimowy) a ja znalazłam jego Bolg w necie i od razu podaje adresa :D http://caputo.blog.onet.pl/1,AR3_2007-11_2007-11-01_2007-11-30,index.html

CaPuto z mojej strony wielkie gratulacje za takie postępy :lol: , niesamowite dom macie prześliczny.

Ja miałam okazję obejrzeć Tymianka w realu i naprawdę utwierdziłam się w przekonaniu że ten dom jest przeuroczy i funkcjonalny.

Na początku myślałam że jest małe zainteresowanie tym projektem a tu proszę już jeden w mojej okolicy wybudowany i dwa w trakcie budowy hehe, super.

Postaram się niedługo powklejać jakieś zdjęcia naszej jak na razie tylko(albo aż) piwnicy.

Pozdrawiam Justa

Witam tymiankowiczów!!!

Dżuzi, tak na duze pocieszenie,my budujemy ze zwykłego pustaka, którego kupiłam,uwaga!!!! po 14zł/szt w kwietniu tego roku!!! Teraz mozna kupić za 8zł - załamka. Ale nie wspominam bo mi sie wyć chce jak pomyśle o tej oszczędności i pamietam jak cieszyłam sie ze w ogóle wtedy dostałam!!! Pozdrawiam budujących!!

I jak, po obejrzeniu tymianka w realu, nadal masz zamiar zrobić w kuchni na środku wysepkę :-) ?

Hub75 czyżbym wyczuła nutkę ironii ?

Oczywiście że tak !

Miał jeszcze jedna dużą zmianę o której sama się zastanawiam teraz, a mianowicie poszerzony korytarz kosztem pomieszczeń kotłowni i pokoju, i miał zlikwidowaną łazienkę schodów jeszcze nie było ale z tego wnioskuję że będą tam schody dwubiegowe albo wachlarzowe . W salonie i z kuchni do salonu był ogrooomny łuk świetnie to wyglądało.

A kuchnia jest idealnych rozmiarów jak dla mnie .

Kasiula77 masz racje nie ma co roztrząsać trudno się mówi,

nie jeden krzyczał i straszył że będzie coraz gorzej:

Czekaj, czekaj na tańsze materiały... na pewno się doczekasz widać nie masz pojęcia co się dzieje na rynku budowlanym...

:wink: :-?

pozdrawiam .

Witam wszystkich;

Faktycznie, ostatnio bardzo tu cicho ... wszyscy zajęci pracami przy swoich budowlach :)

Dzieki Dżuzi za miłe slowa, mam nadzieje, że Twoja budowa rowniez idzie w góre.

My wykonalismy juz wszystkie prace zaplanowane na ten rok, ale oczywiście nie poprzestajemy na tym. Od środy na budowe wchodzi elektryk, a nastepnie specjaliści od instalacji sanitarnych...

Pozdrowienia dla wszystkich budujących.

Dżuzi w końcu zdecydowaliśmy się i kupiliśmy dom w Aloesie 2 (ale odcinamy garaż).

Przed podjęciem decyzji byliśmy w tymianku pobudowanym na początku Lublina – z zewnątrz bardzo!! nam się podoba, poddasze wyszło tak duże (podniesione, ale nie straciło na wygladzie), że właściciel w garderobie zrobi sobie łazienkę. Niestety parter nam się nie spodobał. Właściciel tego domu tez nie jest z niego zadowolony. ten wąziutki korytarz od razu psuje wrażenie więc jeśli masz na niego jakiś fajny pomysł to moim zdaniem wprowadź zmiany. Wybraliśmy Aloesa właśnie ze względu na otwartą przestrzeń na parterze. No i też nie będziemy w naszej okolicy oryginalni Aloes2 ma podobno powstać na Rogalach, a na Królach właśnie robią dach na Aloesie1.

Pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie. Życzę powodzenia w budowie Tymianków no i jak najkrótszej zimy!!

Witam,

Gdzieś tam kiedyś sie odezwałam, przesłałam parę zdjęć i wyraziłam swoje opinie w paru sprawach, ale teraz chcę się wam pochwalić, że za dwa tygodnie mam już przeprowadzkę i usilnie wykańczam Tymianek i zarazem siebie!

Wybudowałam dom w 8 miesięcy, na połowie działki mam już troszkę trawki, wszystkie pomieszczenia wykończone! Jestem wyczerpana, ręcę mi opadły do kolan i straszne sprzątanie przede mną - ale życzę wszystkim tego przemiłego uczucia wprowadzania sie do domku, który rodził sie na naszych oczach!:)))

Pozdrawiam wszystkich "budujących" i życzę cierpliwości i wytrwania! To się opłaca!:)