Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W TYMIANKU pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WITAM wszystkich tymiankowiczów :lol:

fajnie że jest takie forum można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć o domku my z mężem też wybraliśmy ten projekt mamy już zalany fudament i na tym kończymy w tym roku .Obecnie zbieramy materiał na domek prawie już wszystko mamy czekamy tylko kiedy nam przywiozą dachówke.

:lol:

PS dobrze że ceny materiałów poszły tak w dół bo pewnie byśmy się nigdy nie zdecydowali a tak jesteśmy zadowoleni z decyzji :lol:

PS DŻUZI masz naprawde fajne pomysły niektóre z nich zamierzamy wprowadzić w naszym domku DZIEKI :D

witam

Smerfetka cieszę sie bardzo że podobają ci się moje pomysły jak można wiedzieć to które zamierzacie wprowadzić acha no i witamy w naszym gronie Tymiankowiczów

Katkiel żeby wstawić zdjęcie to nie jest takie proste, bo po pierwsze to nie wstawisz go ze swojego komputera tylko najpierw musisz wstawić zdjęcia do stronki w necie np.http://www.fotosik.pl, jest jeszcze multum innych ale ja na przykład mam na tej.

A potem to już łatwizna klikasz na dane zdjęcie lewym przyciskiem myszki bierzesz właściwości kopiujesz adres URL na stroni muratora klikasz żółtą ikonke img wklejasz adres który skopiowałeś i zamykasz klikając ponownie na ikonkę img i wsio przykład: tutaj adres (tylko bez odstępów )

Powodzenia

HEJ :p

DŻUZI już odpowiadam na twoje pytanie napewno chcemy urozmaicić ścianę między kuchnią a jadalnią wkleiłaś kiedyś 2 takie fajne propozycje ścian które bardzo mi się podobały a pozatym w kuchni też chciałabym zrobić wyspe bo to fajny pomysł i fajnie wygląda a pozatym zamierzamy zrobić sobie podłogę dwu-poziomową na dole z kuchni do salonu i chyba kominek zrobimy w rogu żeby zaimował mniej miejsca ale nad tym to się jeszcze zastanawiamy.

A co do zmian w domku to zlikwidowaliśmy garaż w tym miejscu będzie pokój bo garażu nie chcemy w domu i podnosimy domek o 1 pustak niewielka różnica a wygodniej :lol:

Katkiel super zdjęcia widzę że zrobiłeś wnęki w ścianie miedzy kuchnią a salonem super to wygląda (ja mam zamiar zrobić wnęki w tej ścianie od wykuszu ) ,a wy zadowoleni jesteście, co mówił murarz bo to jednak ściana nośna a te dziury ją osłabiają ?

Mógł byś wkleić zdjęcie schodów i korytarza?

Smerfetka my też podnosimy ściankę kolankową o jeden pustak, a z tą podłogą to mnie zaciekawiłaś musze to przemyśleć…8)

pozdrawiam Dżuzi

Dziury w ściankach między kuchnią a salonem nie osłabiają ściany pod warunkiem że są zbudowane z cegieł pełnych a nie pustaków. My tak mamy, dlatego mogliśmy spełnić nasz pomysł:)

Wiatrołap

http://images34.fotosik.pl/75/75ca55ab35cd76d6med.jpg

Dżudżi Twoje pomysły są naprawdę bardzo ciekawe, ale niektóre nie są wykonalne w Tymianku (ze względu na wielkość pomieszczeń). Wyspa w kuchni jest realna, ale pod warunkiem gdybyś nie miała innych szafek (a to raczej niepraktyczne). Zresztą taki półwysep, jak mam ja (na ścianie koło spiżarki) też jest fajny:)

Sam Tymianek zaskakuje wielkością, każdy mój znajomy jak przychodzi, zdziwiony jest że domek wyglądający na raczej niewielki z zewnątrz, wewnątrz kryje takie duże i kwadratowe pokoje! My nadal uważamy Tymianek za najfajniejszy projekt, pomimo wielu wad konstrukcyjnych (np. strop oparty na kominie).

Pokoje dzieci, nasza sypialnia i łazienka na górze to duże pomieszczenia (szczególnie jak podnieśliśmy poddasze o 1 pustak).

Trawka już ładnie rośnie mi koło domu i w niedzielę ubieramy choinkę, którą kupiliśmy do ogrodu, żeby Maksiu widział ją oświetloną przez okna wykusza:)

Dżudzi - ja jestem kobietą:)

Pozdrawiam,

Kasia[/img]

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

http://images27.fotosik.pl/140/924f19e59c6dc791.jpg

Dom w Tymianku II

- powiększyłem salon, kuchnię i wiatrołap o 1 metr

- w wiatrołapie po lewej stronie jest ściana działowa po całej długości gdzie będzie duża szafa

- zlikwidowałem łazienkę na dole i w tym miejscu zrobiłem schody dwubiegowe natomiast łazienka jest w podzielonej kotłowni z wneką na prysznic i wyszła większa od zakładanej w projekcie

- ścianka kolankowa jest wykonana nad grażem przez co mam dodatkowe pomieszczenie np pralnia wejście będzie przez garderobę

z moich zmian jestem bardzo zadowolony

pozdrawiam Tymiankowiczów