dsucholewska 24.06.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam Tymiankowicze:), Podoba mi sie pomysł z salonem:) my z mężem rozważaliśmy właśnie taką możliwość. Nie odpowiadało nam wyjście na taras z boku domu. Z tyłu domu mamy ogród więc takie rozwiązanie jest dla nas najlepsze Ciesze sie ze przed budową mogę zobaczyć jak to w rzeczywistości wygląda:). My rozpoczynamy budowę tymianku 2 jesienią. Mam pytanie spotkałam się z opiniami, iż łazienka na górze jest dość ciemna i jedno okno nie jest wystarczające co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona790 07.07.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Proszę mi powiedzieć ile punktów wytyczył, tym którzy już rozpoczeli budowę geodeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 09.07.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 iwona790Nam wytyczył 4 rogi budynku, tyle chcieliśmy bo za każdy róg oddzielnie sie płaci (tak przynajmniej u nas było). Reszte odmierzyliśmy sobie sami, dowiedz sie tylko od murarzy co chcą żeby im odmierzył , bo u nas jak dobrze pamiętam nie robił zewnętrznych miar muru tylko ich osie czy coś takiego , nie chce zmyślać.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 09.07.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 vrsace masz rację troszke przycichłam, a to dlatego że teraz oblegam inne forum ”e-mama”, ponieważ za niedługo zostanę mamą.Jednak cały czas jestem na bierząco i czytam wasze posty.Jednak ktoś mądry wymyślił to powiedzenie „New house, New beaby”U nas prace troszke ruszyły do przodu w końcu wylaliśmy strop, teraz musze dorwać naszego murarza żeby pędził dalej z robotą. I mam takie pytanko może ktoś z was robił strop z akermana , a jeżeli tak to ile sztuk poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona790 12.07.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Tego się spodziewałam- u nas geodeta powiedział , że konieczne jest wytyczenie 16 punktów!!!!!A do tego musimy mieć nadzór archeologiczny nad budową.Macie takie doświadczenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona790 12.07.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 dżuzi- piękna sprawa-gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 13.07.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Iwona790 wielkie dzieki!My zapłaciliśmy geodecie za wytyczenie 250 zł , umówiliśmy się na konkretny dzień i godzinę , przyjechał wytyczył , zajęło mu to jakąś godzinę może dwie i wsio. Żadnego nadzoru nie mieliśmy i nigdy o czymś takim nie słyszałam . Na twoim miejscu poradziłabym się innego geodety. Albo zapytaj kogoś na forum , mi kiedyś pomógł YreQ , spróbuj go zapytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabsien 15.07.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Dżuzi gratulacje:) też czekam na dzidziusia:) i bardzo mnie to motywuje do jak najszybszego zakończenia budowy, by maleństwo miało prześliczny pokoik i dużo zieleni przy domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna25 16.07.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam Tymiankowiczów. U mnie nareszcie jest stan zero, na razie otwarty, ale zamówiliśmy już okna, drzwi i brame garażową. Wybraliśmy firme "Natura" sosna brązowa,drzwi będę miała z dostawką z boku i u góry. Prawde mówiąc to nigdy nie zwróciliśmy uwagi na wysokość drzwi w naszym projekcie, a okazuje się,że mają 230cm aby były na równi z oknem w kuchni i bramą garażową. Jak zaczęliśmy szukać drzwi w tym wymiarze okazało się, że są one niestandardowe, wysokie i wąskie.Otwór na drzwi mamy już zostawiony w tym wymiarze, więc doradzono nam wybić troche ściany z boku i wstawić drzwi z dostawką na górze i z boku, aby nie była to taka wąska kiszka. Co wy na te spostrzerzenia? Na dachu mamy blachodachówke firmy "Planya" w kolorze wiśni. domek wygląda naprawde ładnie, chociaż nie jest to dachówka to z daleka ciężko to poznać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomektymianek 12.08.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam . Czytalem i czytalem wasze wypowiedzi . Jakis czas temu kupilismy dzialke nastepnym etapem byla decyzja na projekt . Oczywiscie co wybralismy .Odpowiedz jest jedna . Dzisiaj juz mam projekt ktory przerobilismy na podpiwniczony oraz garaz przeniesiony na dol . W miejscy garazu co powinien byc jest pokoj . Mamy juz firme do postawienia domqu w stan sorowy prad oczywiscie juz podciagniety wszystkie zezwolenia zalatwione wiec juz nie dlugo go zaczynamy dzialac jedynie jest jeden problem kasy trzeba szukac . Wycena na stan sorowy firma 45 tys material 150 tys . Damy rade ale dalej juz sie bedzie dzialo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 14.08.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 witam po dluzszej przerwie i ciaglych watpliwosciach co budowac domek jest na prawde rewelacyjny, ale koneicznie trzeba go podniesc na gorze. Salon wcale nie jest w cale taki waski, przeswit miedzy schodami a sciana jest ok. No i w tym domku jest calkiem spory stryszek... Pozdrwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patron01 19.08.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 http://img231.imageshack.us/img231/3231/hpim2184zg4.th.jpg http://img231.imageshack.us/img231/7052/pict1200mt2.th.jpg pozdrawiam - Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 20.08.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witajcie, ja tu sobie cichutko siedzę i buduję. zapraszam na stronę ze zdjęciami ) Pozdrawiam Michal http://picasaweb.google.com/michalbury/LazurowaJuSiBuduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia111 21.08.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 wstaw więcej zdjęć z domku, też jestem na etapie wykańczania Tymianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomektymianek 27.08.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witajcie . W dniu wczorejszym przyjechał gosciu z Geodezji wytyczyl budynek . A dnia 27-08-2008 o godz 9.30 wjechała kopara do wykopania Fundamentów . No i sie zaczyna mam nadzieje ze sieuda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 27.08.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 hm... a ja z zonka caly czas sie zastanawiam czy nie daloby sie zrobic wyjscia z jadalni na taras... dzieki temu salon stal by sie bardziej ustawny... tylko wtedy wykusz wyglada troche dziwnie... macie jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pufka 27.08.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Cześć, wcale nie wygląda dziwnie. My zrobiliśmy wyjscie na taras z boku wykusza, od tej strony gdzie były pierwotnie drzwi tarasowe i jest super. Jesteśmy bardzo zadowoleni z efektu, zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 27.08.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 my rowniez zrobilismy wyjscie z wykusza (z czesci srodkowej) i uwazam ze bedzie naprawde OK. dzieki temu salon bedzie duzo bardziej ustawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pufka 28.08.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 My na poczatku tez chcielismy zrobic drzwi tarasowe na srodku wykusza, bo widzielismy zdjecia z takim rozwiazaniem (np. na stronie archonu w realizacjach domu w tymianku). Ale pozniej stwierdzilismy, ze lepiej byloby zrobic je z boku. Troche sie obawialismy bo takiego rozwiazania jeszcze nie widzielismy, ale naprawde jest super. Przede wszystkim salon stal sie teraz bardzo ustawny (zamurowalismy jedno okno w salonie, to z boku, od strony lazienki, a z pierwotnych drzwi tarasowych zrobilismy okno). Do tego dom naprawde fajnie wyglada z zewnatrz (jest juz docieplony i otynkowany). Pomimo naszych poczatkowych obaw o efekt koncowy, teraz uwazamy, ze byla to najlepsza decyzja i wczesniej troche narzekalam na wymiary i ustawnosc salonu, ale teraz jestem z niego bardzo zadowolona =)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 28.08.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam wszystkoich fanatyków domu w tymianku Ta choroba dopadła również mnie. Domek fajny i funkcjonalny. Ja jestem na etapie fundamentów i przygotowuję sie teraz do budowy garażu wolnostojącego gdyż garaż z domu usunąłem i zrobliłem tam a raczej zrobie tam pokój. Jak narazie mam zalane i ocieplone fundamenty i cały czas patrzę po forum co by można było jeszcze udoskonalić w tym projekcie póki nie jest jeszcze za pózno, jak ktoś ma jakieś rady co do przeróbek to chętnie przyjmę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts