hub75 16.09.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 czyli strop nie opiera się na kominie (tzn. komin nie jest niezbędny jako element nośny) ? Komin nie jest elementem nośnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 16.09.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 czyli strop nie opiera się na kominie (tzn. komin nie jest niezbędny jako element nośny) ? Komin nie jest elementem nośnym Tak też mi się wydawało ale gdzieś na forum przeczytałem ,że nie można tego komina przesunąć , zmniejszyć itp. bo " podtrzymuje strop". To w sumie bardzo dobra wiadomość. PS obserwuję Twojego bloga i wiele już na nim skorzystałem (w zakresie inwencji do rozwiązania wnętrza domu) - gratuluję udanej inwestycji. Mam nadzieję , iż mój Tymianek też będzie taki ładny. pozdrawiam, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 16.09.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 [quote name="Hiromi"Tak też mi się wydawało ale gdzieś na forum przeczytałem ,że nie można tego komina przesunąć , zmniejszyć itp. bo " podtrzymuje strop". Gdyby tak było to musiałbym zacząć się bać, bo mam komin systemowy (tfu, tfu) który jest obudowany cieniutkim pustakiem z keramzytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galexa 16.09.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 witam, my przesuneliśmy cały komin do rogu, problemów z dekarzami nie było - tym bardziej że mam jednego wykonawcę na stan surowy zamknięty.przesunięcie komina do rogu bardzo poprawia funkcjonalność salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRedmer 17.09.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 http://images40.fotosik.pl/11/c712e2dc22e7c316.jpgtak wygląda kominek w samym rogu salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 27.09.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 no i klamka zapadla, Dom w tymianku 2 (odbicie lustrzane) projekt dzis odebrany a jak juz jestesmy przy kwestiach zmian, to w projekcie mamy porotherm 25+ 14 styro oraz strop filigran... co sadzicie o zmianie porothermu na suporex, a filigranu na terrive? znajomi polecaja mi wlasnie to rozwiazanie i sam nie wiem co o tym myslec... no i ta nieszczesna scianka kolankowa... o jeden pustak wyzsza przy wydluzeniu krokwi o 10 cm? sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buraski 31.10.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witajcie Tymiankowicze! Coz to za cisza? juz wszyscy zapadli w zimowy sen Zerknijcie na zdjecia z mojej budowy, wrzucilem kilka nowych, tzn z wrzesnia. Od przyszlego tygodnia zaczyna sie krycie i pewnie tyle na ten rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smerfetka 06.11.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 WITAM coś tu się zrobiło strasznie cicho chyba wszyscy budują i nikt nie ma czasu tu zaglądać , ja po ciężkich 9 miesiącach mam swój piękny domek w stanie surowym zamkniętym czekam teraz na pana od tynków . ps. DZUZI gdzie zniknełaś czekam na twoje nowe pomysły co do wnętrza domku Pozdrawiam [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 13.11.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 ps. DZUZI gdzie zniknełaś czekam na twoje nowe pomysły co do wnętrza domku Pozdrawiam [/img] Jestem jestem , troszke teraz czasu brak mam 4 mes. córe, ale jak tylko znajde chwilke to obiecuje coś naskrobać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 14.11.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 a ja ciagle zmagam sie ze zmianami w projekcie... chyba skonczy sie na przeniesieniu lazienki do czesci kotlowni i zrobieniem schodow dwubiegowych (2x 9 stopni)... szkoda mi tej lazienki (bo w projekcie jest na prawde bardzo ladna) ale wygodne schody sa wazniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robwawa 14.11.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witam, a ja mam problem z oknami tymi łukami. Oknoplast nie jest wstanie zrobić takiego wygięcia profilu. Mogą obniżyć o 15 cm te łuki i dopiero wyjdzie. Mam pytanie czy ktoś zamawiał okna pod wymiar z projektu i z jakiej firmy! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pufka 17.11.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Hej, ja mam okna z Oknoplastu i nie było problemów. Łuki są niby zgodnie z projektem, okno w sypialni otwierane jest na motylka, ale też nie mamy z nim problemów - tzn kilka osób mówiło, że okna na motylka nie otwierają się na 90 stopni, a nasze otwierają się bez problemy nawet dalej, nie tylko na 90 stopni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robwawa 17.11.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam, a mogłabyś wysłać mi na maila zdjęcia tych okien? Mój mail [email protected]Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymiankowicze2 20.11.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witam, Mam pytanie do osób, które zmianiały strop z filigran na terrivę, ile kosztowała Was ta zmiana w projekcie. Nam powiedziano 1500 - dużo to czy ok? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 20.11.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witam, Mam pytanie do osób, które zmianiały strop z filigran na terrivę, ile kosztowała Was ta zmiana w projekcie. Nam powiedziano 1500 - dużo to czy ok? Pozdrawiam A kto Ci będzie sprawdzać z czego zrobiłeś strop po zalaniu? IMO nic nie musisz zmieniać, no chyba że dla budowlańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymiankowicze2 20.11.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Dziękuję Hub za odp. Pomysł wprowadzania zmian wział sie od architekta, chociaz własnie nie wiem czy jest słuszny, ale: strop filigran ma ok 16 cm po zalaniu, a terriva - 24; do tego będziemy podnosili ścianke kolankową o 1 pustak i nie wiem czyy cos takiego przejdzie bez zmian, na etapie składania projektu. Nawasem mówiąc w Archonie twierdza, że takie zmiany może zrobić kierownik budowy, a wg architekta takie zmiany powinny byc naniesione w projekcie przed złożeniem dokumentow o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 21.11.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Nawasem mówiąc w Archonie twierdza, że takie zmiany może zrobić kierownik budowy, a wg architekta takie zmiany powinny byc naniesione w projekcie przed złożeniem dokumentow o pozwolenie na budowę. Architekt ma z tego pieniądze dlatego tak twierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 25.11.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 przy zmianie z filigranu na terrive podnosi ci sie roznica poziomow miedzy parterem a pierwszym pietrem o 8 cm... to powoduje ze:- schody sa o ok 0,5 cm (18,5 cm, troche duzo)- schodkow jest o 1 wiecej i sa o ok 05,cm nizsze (wtedy nizszy strop nad lazienka)-zmienia sie kompleksowo schody... mysmy zdecydowali sie na wariant 3-ci... przenosimy lazienke do kotlwni (bedzie waska i bez okna, ale wole wygodne schody),a kotlownie do tego drugiego pomieszczenia kolo garazu i robimy 2x9 schodow po 16,5 cm... 14 dosc wysokich schodow w jednym biegu to troche za duzo jak na moje oko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bes 26.11.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witam, ja mam strop terriva, łazienkę w kotłowni (z oknem ), a łazienka pod schodami została zamieniona na fajną spiżarnię (co za tym idzie układ schodów pozostał bez zmian). I moim zdaniem łazienka nie jest ani za wąska ani za mała. Co do schodów, to nie ma jeszcze ostatecznego projektu, ale w dwóch pracowniach, do których zanieśliśmy wymiary klatki schodowej stwierdzili, że schody będą OK (ilość, wysokość i szerokość stopni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 26.11.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Ja mam schody tak jak w projekcie i za bardzo nie wiem na czym polega niewygodność tych schodów? Możecie mnie uświadomić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts