hub75 06.07.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 witam wszystkich i proszę o wszelkie porady odnośnie kominków z płaszczem wodnym, podajcie proszę typy kominków jakie posiadacie Mam też pytanie do tych którzy już wybudowali swoje tymianki i zrobili w nim kilka przeróbek. Mianowicie jak zrobiliście ścianę między kuchnią a salonem tzn czy zrezygnowaliście z przejscia i wymurowaliście pełną ścianę lub czy ktoś robił ścianę z przejściem i w tej ścianie jeszcze zrobił takie okienka bo takie rozwiązanie już tez gdzieś widziałem.i zdjęcia jeśli to możliwe na adres [email protected] z góry dzieki za odpowiedź i pozdrawiam tymiankowiczów jacek Kominek mam z Lechmy (dokładnych parametrów nie pamietam, ale jakby co mogę sprawdzić) zimą, mimo iż nie mieliśmy ocieplonego poddasza i drzwi tylko budowlane spokojnie ogrzewał dom do 19 stopni (pewnie dałoby się na więcej, ale palone(bądź dokładane) było tylko 2 czasami 3 razy dziennie:) Co do przejścia między kuchnią a salnem to chyba szkoda zamurować u mnie przy wykuszu ma stać stół i nie wyobrażam sobie gadania z jedzeniem na około szczególnie przy jakiejś imprezie:) Okienka fajnie wyglądają, ale nie przy każdej technice budowania można je zastosować (ja mam z porotermu(lub porothonu ..oj skleroza) i firma oceniła, że mogą za bardzo obniżyć wytrzymałość ściany nośnej:( A mi nie było szkoda zamurowywać przejścia z Kuchni do pokoju. Na ścianie wisi telewizor a nasze rodzinne posiłki jemy w kuchni przy stole. Wszytko kwestia gustu. My mamy kominek Acquatondo firmy EdilKamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 06.07.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 WitamPowiedzcie mi czy dachówka ceramiczna ROBEN Średzka falista plus (miedziana) 28.40zł to dużo czy względnie, jeszcze nie mam wyceny ile to wyjdzie na cały dach.Creaton SIRIUSZ MIEDŹ wycenili mi na 14 740Ile wy płaciliście za dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 06.07.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 ja mam wycene tymianek 2g, Creaton preion miedziana angoba z folia Derkena, rynnami galeco, okna fakro (w sumie 8 okien), kominki ceramiczne w sumie ok 45 tys... wraz z robocizna oczywiscie (bez robocizny ok 32 tys.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabsien 07.07.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 witam wszystkich i proszę o wszelkie porady odnośnie kominków z płaszczem wodnym, podajcie proszę typy kominków jakie posiadacie Mam też pytanie do tych którzy już wybudowali swoje tymianki i zrobili w nim kilka przeróbek. Mianowicie jak zrobiliście ścianę między kuchnią a salonem tzn czy zrezygnowaliście z przejscia i wymurowaliście pełną ścianę lub czy ktoś robił ścianę z przejściem i w tej ścianie jeszcze zrobił takie okienka bo takie rozwiązanie już tez gdzieś widziałem.i zdjęcia jeśli to możliwe na adres [email protected] z góry dzieki za odpowiedź i pozdrawiam tymiankowiczów jacek Kominek mam z Lechmy (dokładnych parametrów nie pamietam, ale jakby co mogę sprawdzić) zimą, mimo iż nie mieliśmy ocieplonego poddasza i drzwi tylko budowlane spokojnie ogrzewał dom do 19 stopni (pewnie dałoby się na więcej, ale palone(bądź dokładane) było tylko 2 czasami 3 razy dziennie:) Co do przejścia między kuchnią a salnem to chyba szkoda zamurować u mnie przy wykuszu ma stać stół i nie wyobrażam sobie gadania z jedzeniem na około szczególnie przy jakiejś imprezie:) Okienka fajnie wyglądają, ale nie przy każdej technice budowania można je zastosować (ja mam z porotermu(lub porothonu ..oj skleroza) i firma oceniła, że mogą za bardzo obniżyć wytrzymałość ściany nośnej:( A mi nie było szkoda zamurowywać przejścia z Kuchni do pokoju. Na ścianie wisi telewizor a nasze rodzinne posiłki jemy w kuchni przy stole. Wszytko kwestia gustu. My mamy kominek Acquatondo firmy EdilKamin. Hub5 u mnie to nie kwestia gustu tylko trybu życia i oczekiwanej funkcjonalności domu:) Twoje rozwiązanie jest świetne, bo pozwala uniknąć umieszczenia telewizora obok kominka, ale u mnie nierealne, bo priorytetem dla mnie było miejsce na duży stół na spotkania rodzinne lub ze znajomymi, na których bywa 20-30 osób (tyle w kuchni nie zmieszczę). No i lubię gotować, więc każde spotkanie to sporo kursów do kuchni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 10.07.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 witamChętnie i ja się przyłączę do dyskusji na tym forum:)Wybudowaliśmy, położyliśmy ostatnio dachówkę a teraz czekamy na fachowców i ruszamy z centralnym ogrzewaniem i gipsami na poddaszu.Pozdrawiam wszystkich tymiankowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 10.07.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witam Powiedzcie mi czy dachówka ceramiczna ROBEN Średzka falista plus (miedziana) 28.40zł to dużo czy względnie,? myślę, że względnie A tak przy okazji Gratuluję córeczki Ja mam bliźniaczki w sierpniu skończą 2 latka rosną razem z naszym Tymiankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 10.07.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Anik_78 dziękuje moja mała kończy rok w tym miesiącu, juz rok! Pytanie do tych którzy robili strop z Terivy, Ile poszło wam betonu łącznie z kolumnami balkonami i schodami?? Dachówkę Roben wycenili nam na 13500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 10.07.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Anik_78 dziękuje moja mała kończy rok w tym miesiącu, juz rok! Pytanie do tych którzy robili strop z Terivy, Ile poszło wam betonu łącznie z kolumnami balkonami i schodami?? Dachówkę Roben wycenili nam na 13500zł Czas szybko leci wiem to po swoich perłach My mamy dachówkę Roben, jak chcesz wyślę ci zdjęcia na pocztę albo wrzucę na forum jak się dowiem jak to zrobić Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 11.07.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Anik_78 możesz mi wyslać na meila [email protected] , a na forum też wszyscy by pooglądali A ile zapłaciliście za dachówke nie wliczając okien i orynnowania? Nam Roben taniej wyjdzie niż Creaton , a jakościowo jest o wiele lepszy podobno. Moje pytanie odnośnie betonu na strop nadal aktualne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 11.07.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Anik_78 możesz mi wyslać na meila [email protected] dżuzi wysłałam zdjęcia, Roben podobno najlepszy zresztą wszystko wyjdzie w praktyce Mam pytanie do tych którzy kryli dachówką, czy impregnowaliście ją jakimś środkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 12.07.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Kochane Panie, no co Wy?! Roben lepszy od Creatona??? nie jestem jeszcze uzytkownikiem dachowki, ale nigdy nie spotkalem sie z opinia o porownywalnosci Robena do Creatona... to jest zupelnie inna polka jakosciowa... PS zauwazcie ze wiekszosc developerki, jesli jest kryta dachowka ceramiczna, to jest to wlasnie Roben Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 12.07.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Kochane Panie, no co Wy?! Roben lepszy od Creatona??? nie jestem jeszcze uzytkownikiem dachowki, ale nigdy nie spotkalem sie z opinia o porownywalnosci Robena do Creatona... to jest zupelnie inna polka jakosciowa... PS zauwazcie ze wiekszosc developerki, jesli jest kryta dachowka ceramiczna, to jest to wlasnie Roben Więc co według ciebie creaton lepszy? Nam w składzie budowlanym powiedzieli żebyśmy sie nie pchali w Creatona bo za rok będziemy mieli metr mchu na dachu. A po za tym to o Robenie słyszałam juz od dawna. Creaton jest tańszy od Robena za to ma o wiele droższe wykończenia i w przeliczeniu na cały dach wychodzi drożej. Jeszcze sie nie zdecydowaliśmy więc jak możesz to doradź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CaPuto 13.07.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Roben to typowy, najbardziej popularny standard jeżeli chodzi o dachówki , natomiast Creaton to już klasa wyżej..., w każdym dużym punkcie specjalizującym sie w dachach usłyszy taką opinie. Świadczyć o tym może również np długość udzielanej gwarancji. My na Creatona winna angoba kładziony dwa lata temu mamy 50 lat pełnej gwarancji więc nie obawiamy się " mchów na dachu" przez kolejne 48 lati, natomiast roben daje tylko 20 lat ... To też o czymś świadczy ... http://caputo.blog.onet.pl/ Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 13.07.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Roben to typowy, najbardziej popularny standard jeżeli chodzi o dachówki , natomiast Creaton to już klasa wyżej..., w każdym dużym punkcie specjalizującym sie w dachach usłyszy taką opinie. Świadczyć o tym może również np długość udzielanej gwarancji. My na Creatona winna angoba kładziony dwa lata temu mamy 50 lat pełnej gwarancji więc nie obawiamy się " mchów na dachu" przez kolejne 48 lati, natomiast roben daje tylko 20 lat ... To też o czymś świadczy ... http://caputo.blog.onet.pl/ Pzdr Abstrahując od wszystkiego gwarancja na pewno nie obejmuje obłażenia dachówki mchem Jednakże zgadzam się, że Robena nawet nie można przyrównywać do Creatona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 13.07.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam CaPuto piekny masz ten domek Powiedz mi, schody i taras wylewałeś beton czy tylko wyłożone są kostką? A grzejniki jakiej firmy masz w domku? Piec ile m3? Proszę jeśli możesz wyśli zdjęcia na mojego emaila ze swoich wnętrz bo bardzo mi się podobają te które masz umieszczone w linku tylko mało, mój email: [email protected] My na etapie centralnego i płyt gipsowych na górze.Jeszcze troszke nam zostało....... POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CaPuto 13.07.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Taras jest cały wykonany z kostki, natomiast schody wejściowe są częściowo wylane z betonu, a częściowo .. dwie stopnice dorobione są z kostki..... Grzejniki w domu mam firmy Kermi, a piec Vaillanta + zasobnik 150 l Więcej zdjęć z wewnątrz prześlę Ci wieczorkiem na priv, które pomieszczenia najbardziej Cię interesują ? http://caputo.blog.onet.pl/ Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 13.07.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 no Caputo, ladna chata a tak swoja roga to powiedz jak sprawdzaja sie te drzwi do "schowka pod schodami" no i jak uwazasz czy salon nie jest za maly, bo na blogu jest takie 1 zdjatko w ktorym odleglosc od kanapy do kominka jest przerazajaco mala... PS dzis zaczeli klasc wiezbe... oj, ciezkie dni sie zaczynaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 13.07.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 CaPuto dzięki za szybką odpowiedź. Zdjęcia mnie interesują wszystkie mam pojemnościową skrzynkę więc ślij, dziękuje za góry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 13.07.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 hub75 twój też domek piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CaPuto 13.07.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 bombel79 - Pomieszczenie pod schodami to idealny schowek na rzeczy typu, odkurzacz, mop, deska do prasowania etc.... nie wyobrażam sobie gdzie mielibyśmy trzymać to wszystko gdybyśmy np zdecydował się na schody samonośne ....małe drzwi bardzo fajnie komponują się z pozostałymi od łazienki i pokoju, jednocześnie ukrywając umieszczone w schowku " skarby" Co do szerokości salonu, to na pewno nie jest ona optymalna i zdecydowanie mogła by być przynajmniej o 1 metr szersza... no ale cóż jak to mówią nie można mieć wszystkiego ... http://caputo.blog.onet.pl/ Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts