bombel79 15.07.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 prosba do tych ktorzy juz wstawili okna (szczegolnie PCV) jak poradziliscie sobie z tymi oknami lukowymi??? ja mam z tym straszny problem... nie chca mi tego zrobic z PCV! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 15.07.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 CaPuto dużo masz grzejników w swoim domku? Ogrzewanie podłogowe rówież? Czy w wiatrołapie masz grzejnik? Czy na górze w łaznience masz grzejnik tylko łazienkowy? A na dole w łazience? Te grzejniki które masz są panelowe czy żeberkowe? Kto ma grzejniki PURMO? Właśnie takowe chcę zastosować w soim domku.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 15.07.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 prosba do tych ktorzy juz wstawili okna (szczegolnie PCV) jak poradziliscie sobie z tymi oknami lukowymi??? ja mam z tym straszny problem... nie chca mi tego zrobic z PCV! ja mam z aluplast-orzech, zrobili mi bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 16.07.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 kurcze, to mi w oknoplascie i jezierskim (no, firmy dosc znane na rynku) powiedzieli "sie nie da"... zapytalem naszych guru to sobie mozecie poczytac co mi napisali na stronach 195 i 196 tego watku:http://forum.muratordom.pl/post3500600.htm#3500600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CaPuto 16.07.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 prosba do tych ktorzy juz wstawili okna (szczegolnie PCV) jak poradziliscie sobie z tymi oknami lukowymi??? ja mam z tym straszny problem... nie chca mi tego zrobic z PCV! My mamy okna Oknoplast w kolorze Złoty Dąb i nie było żadnych problemów z ich wykonaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CaPuto 16.07.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 CaPuto dużo masz grzejników w swoim domku? Ogrzewanie podłogowe rówież? Czy w wiatrołapie masz grzejnik? Czy na górze w łaznience masz grzejnik tylko łazienkowy? A na dole w łazience? Te grzejniki które masz są panelowe czy żeberkowe? Kto ma grzejniki PURMO? Właśnie takowe chcę zastosować w soim domku.......... Wszystkich grzejników w domu mam o ile żadnego nie pominąłem 14 szt. Dodatkowo ogrzewanie podłogowe w wiatrołapie, kuchni i dwóch łazienkach. W wiatrołapie i kuchni tylko podłogówka w łazienkach zarówno na górze jak i na dole dodatkowo mamy grzejniki drabinkowe. Grzejniki sa panelowe. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 16.07.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 CaPuto, a okienka masz zgodne z wymiarami podanymi w projekcie? i czy glifowales nadproza nad lukami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CaPuto 16.07.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 CaPuto, a okienka masz zgodne z wymiarami podanymi w projekcie? i czy glifowales nadproza nad lukami? W pokoju nad wykuszem, promień jest delikatnie zmniejszony, ale była możliwość pozostania przy wymiarach z projektu jednak okno musiałoby mieć wtedy wzmocnienie tzw " rozpórkę" przez środek okna, a tego nie chcieliśmy. Pojedyncze okna łukowe od frontu domu są zgodne z projektem. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 16.07.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 no to nie lape tych z oknoplastu... gadalem z dwoma przedstawicielami! ech... no nic, a jak maja inni tymiankowicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 16.07.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 no to nie lape tych z oknoplastu... gadalem z dwoma przedstawicielami! ech... no nic, a jak maja inni tymiankowicze? My mamy Avante. Podczas wyboru dostawcy, kilka firm również mówiło że nie robi półokrągłych okien. Generalnie półokrągłe okna mogą stwarzać najwięcej problemów, stąd niektórzy producenci nie chcą ich robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anik_78 05.08.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 witam puk puk jest tu kto? u nas powoli dobiegają prace z centralnym, bardzo się cieszymy gdyż roboty w naszym tymianku idą zgodnie z planem grzejniki wstawiliśmy Purmo, piec z Pleszewa-2m3, rury miedziane, bojler wiszący pionowy elektromet120l, oczywiście ogrzewanie podłogowe tam gdzie będą płytki czyli wiatrołap, hol, jadalnia i łazienka na górze i dole. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 06.08.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 witam wszystkich! chlopaki skonczyli konstrukcje dachu i zaczynaja stawiac scianki dzialowe i tak sie zastanawiam z czego zrobic scianke dzialowa miedzy kuchnia a szpizarka... ma na niej cos wisiec, ale z drugiej strony szkoda mi miejsca bo szpizarka jest bardzo waziutka (u mnie wejscie nie jest od strony kuchni ale "z kierunku salonu") mysle o ytongu 8 lub 10 cm... i kurcze sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 06.08.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 witam wszystkich! chlopaki skonczyli konstrukcje dachu i zaczynaja stawiac scianki dzialowe i tak sie zastanawiam z czego zrobic scianke dzialowa miedzy kuchnia a szpizarka... ma na niej cos wisiec, ale z drugiej strony szkoda mi miejsca bo szpizarka jest bardzo waziutka (u mnie wejscie nie jest od strony kuchni ale "z kierunku salonu") mysle o ytongu 8 lub 10 cm... i kurcze sam nie wiem... Ja zrezygnowałem z tej spiżarki bo dla mnie byłaby zbyt wąska (ok 1m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 06.08.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 wiem hub, ale zona by mi oczy wydrapala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 06.08.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Oj to nie ryzykuj tylko stawiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 06.08.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 no, chyba stanie na ytongu 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hub75 06.08.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 no, chyba stanie na ytongu 10 cm Zbuduj ścianę "na sucho" i zobaczcie czy taka szerokość Wam odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajdor 06.08.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Co do okien to ja mam z jezierskiego i niebyło żadnych to znzczy prawie rzadnych problemów nie chcieli mi zrobić łuków uchylnych.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a4da7a68c2f3f69d.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63e008b2cae4ba1b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajdor 06.08.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Co do okien to ja mam z jezierskiego i niebyło żadnych to znzczy prawie rzadnych problemów nie chcieli mi zrobić łuków uchylnych.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a4da7a68c2f3f69d.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63e008b2cae4ba1b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymiankowicze2 21.08.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Do Kajdora:Na załączonym zdjęciu widać jest balkon nad wykusznikiem; mam pytanie wylałeś większą płytę, by powiększyć balkon? Jak będziesz ocieplał tą wystającą część? Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts