siloj 29.09.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witam ja może staję się namolny i monotematyczny ale jeśli to nie sprawi nikomu większego problemu to proszę o podesłanie kilku zdjęć podbicia dachu bo stoję teraz przed dylematem jaki wariant podbicia zastosować: czy na krokwie, czy pomiędzy krokwie czy z koleji na tzw. bociana (prostopadle do ściany). Są na necie rysunki wszelkiego rodzaju podbić ale to nie to samo jak zdjęcie wykonane na tymianku. mój adres e-mail: [email protected] Z góry dzieki za zdjęcia pozdrawiam jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 10.10.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2d69dd91e222dbee.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a28ce2f5519df0e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka2607 11.10.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Witam,zastanawiam się nad zakupem projektu Tymianka. Jest to mój faworyt... zastanawiam się tylko nad lokalizacją kominka. Czy może ktoś z Was przesuwał go bliżej w stronę jadalni i czy wymagało to wprowadzenia zmian w konstrukcji dachu ? pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 11.10.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 musisz uwazac zeby wyszedl Ci na poddaszu w odpowiednim miejscu... trza tez rzucic okiem na wiezbe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAGZIEM 12.10.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 http://images46.fotosik.pl/212/cbbf604ea01ce9f4m.jpgRoboczo tak wygląda i nie przerabialiśmy komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poziomka2607 14.10.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Dzięki - czasami najtrudniej wpaść na najprostsze rozwiązanie (wystarczy przedłużyć rurę i nic nie trzeba zmieniać). Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 19.10.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam Napiszcie mi czy w tymianku na poddaszu obok łazienki faktycznie jest zamurowana wolna przestrzeń bo tak to wygląda na projekcie, podobna sytuacja jest koło garderoby po drugiej stronie. Napiszcie jak wy to zrobiliście, czy też macie tam pustą zamurowaną przestrzeń?.z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 19.10.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 jak juz wspominalem, podnieslismy scianke kolankowa, o 2 pustaki + wieniec... dzieki temu skosy przestaly przeszkadzac... no i jest 1 pokoj wiecej...szczerze mowiac to jakos nie widze np lazienki zgodnej z projektem... bryla tez sie nie zdformowala... wydluzylismy ciut okap oraz zlicowalismy deske czolowa nad garazem z deska czolowa nad reszta domu... wyglada niezle... niestety domek jest blisko drogi dojazdowej i nie bedzie pelnego efektu wiec nastawilem sie na wygode... ale coz, nie mozna miec wszystkiego PSjedynym (jak na razie) minusem jest brak widoku z okien dachowych.. widac tylko niebo... ale jakos mi to nie przeszkadza, no i dzieciaki na dach raczej nie wyjda, bo klamka dla nich za wysoko... PS2a "przedscianki" to wg mnie kiepskie rozwiazanie problemu ze skosami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabsien 19.10.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam Napiszcie mi czy w tymianku na poddaszu obok łazienki faktycznie jest zamurowana wolna przestrzeń bo tak to wygląda na projekcie, podobna sytuacja jest koło garderoby po drugiej stronie. Napiszcie jak wy to zrobiliście, czy też macie tam pustą zamurowaną przestrzeń?. z góry dzięki i pozdrawiam W projekcie tak, ja osobiście nic nie murowałam, szkoda przestrzeni:) domek podniesiony o 1 pustak, ale i bez tego nie byłoby tak nisko by nie można bylo tam dać jakiś półeczek:) z garderoby przy sypialni zrezygnowałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 19.10.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 dzieki koledzy za odpowiedzi, a mam jeszcze jedno pytanie: czy ktoś ma system rynnowy Galeco ze stali? jeśli tak to jak się sprawuje i czy jest estetyczny ?pozdrawiam jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 20.10.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 ja mam Galeco, ale jest na dchu dopiero 2 miesiace wiec ciezko cokolwiek mowic... wybralem bo maja mocne obejmy i glebokie rynny... zrezta Lindab chyba bardzo porownywalny... choc chyba za waskie rynny spustowe wzialem... dach jest spory a jest tylko 5 (?) spustow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 23.10.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 witamMoże mi ktoś powiedzieć czy ma podbitkę dachową PCV (białą) z Gamratu i ile zużył na cały dach i po ile płacił za metr kwadratowy? Staję teraz przed wyborem podbitki między Gamatem a Bryzą i sam nie wiem która lepsza bo ceny są prawie takie same ale nie wiem jak z jakością.Jeśli ktoś może mi odpowiedzieć na to pytanie to będę wdzięczny.pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekgigon 25.10.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam, w przyszlym roku zaczynam budowe domu w tymianku2 w woj malopolskim obecnie jestem na etapie zalatwiania pozwolenia na budowe. Prosze o informacje na temat kosztów okien.,jakiej firmy polecacie w okolicach Krakowa i temat studni głębinowej czy ktos taką posiada i czy poleca wykonawców, jeden chce 350 zł za metr wiertania nie wiem czy to dobra cena z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 26.10.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 ja mam okna z krakowa koszt (bez polaciowek) to 18-19 tys z montazem (tylko ze mam okna powiekszone - w wykuszu 3x drzwi itp...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 26.10.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam koledzy jakie oknalepsze? Sokółka czy Stolbud Włoszzowa?pozdrawiam jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofi 26.10.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 WitamJestem szczesliwa posiadaczka projektu domu w tymianku w opolskim. Budowe planujemy rozpoczac w przyszlym roku. Obecnie nasz projekt jest na etapie adaptacji. I tu mam pytanie. Nasz architekt zwrocil uwage na wadliwa konstrukcje wiezby dachowej w projekcie, cytuje: "Proszę zerknąć na więźbę mieszczącą się nad salonem. Cały odcinek płatwi pośredniej (ozn. Nr 9) podparte jest tyko jednym słupem! Płatew ta podtrzymuje tzw. krokiew narożne (nr 5) na której „wisi” sporo połaci dachu. Dach się nie zawali , ale pęknięcia płyt kartonowo-gipsowych są murowane (100%) !"Czy ktos tez zwrocil na to uwage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekgigon 26.10.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 dzieki za informacje czy mozesz podac mi róznice miedzy oknem łukowym a prostokatnym ,czesc tymiankowiczow ma prostokatne ,ja jestem za lukowymi tylko czytalem ze lukowe do 100 % drozsze od prostokatnych tak pisza forumowicze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekgigon 26.10.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 ps dom piekny i okna tez są super,nasz beda podobnego koloru gdyż materiał mamy już zakupiony i okna planowalismy podobnego koloru poniewaz bedą pasowaly do calosci . Czy mozesz podac ile kosztowal stan surowy zamknięty dzieki mój e-mail :[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 26.10.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 marku, przy tych lukowych oknach uwazaj, sa rozne wymiary luku dla okien drewnianych i plastikow... lukowe plastiki drozsze o kilkaset (500-800 zl na oknie -nie pamietam dokladnie) od normalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekgigon 26.10.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 dzieki za info czytalem na str 195 i 196 i do glowy mi nie przyszlo ze takie problemy sa ,ale teraz jestem madrzejszy o to kilkanaście postów ,musze popytac w punktach co oni na te wymiary a w oknoplast jednak zrobili tobie te okna? moze zmniejsze łuki troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts