dzidek12 12.12.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 A ta ściana z kominkiem jest zgodna z projektem czy troszeczkę skróciliście? Jest zgodna z projektem! Tyle, że nasz Tymianek to ta starsza wersja! Ale chyba w obydwu wersjach ten element się nie zmienił! Ściana może wydawać się krótsza bo schody mamy o jeden stopień dłuższe niż w projekcie, a to wynika znowu z tego, że są jednobiegowe, bo strop wylany jest w jednej płaszczyźnie - dolna łazienka nie jest zaniżona Kominek zapowiada się super! Mam nadzieję, że ze w rzeczywistości będzie równie udany A tak na marginesie to zamówiłem już marmurową obudowę do kominka w firmie, która wykonuje m.in. nagrobki, koszt 420zł!!!!! Po raz kolejny przekonuje się, że warto robić wiele samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 17.12.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 (edytowane) ........witam tymiankowiczów.... U nas prace postępują, mamy już podciągnięty gaz do domu (nawet już założyli licznik), wstawiony wkład kominowy do pieca gazowego ...... Edytowane 18 Grudnia 2011 przez siloj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 17.12.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 .....podpięty lecz nie odpalony jeszcze piec, prace na poddaszu dobiegają końca no i strych czyli graciarnia już praktycznie gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWELINAMEZYK 19.12.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Witam jestem tu pierwszy raz i bardzo proszę o odpowiedź .Budujemy oczywiście tymianek i z każdym dniem mam coraz więcej obaw czy dobrze wybraliśmy projekt, chodzi konkretnie o pomieszczenia na poddaszu czy przy takim ukośnym dachu pokoje te są ustawne? czy jest dużo miejsca bo na wyszukanych zdjęciach trochę mnie to przeraziło , bardzo proszę o odpowiedź .Prosze również o podanie jaki jest rzeczywisty koszt wybudowania takiego domu.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 19.12.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Witam jestem tu pierwszy raz i bardzo proszę o odpowiedź . Budujemy oczywiście tymianek i z każdym dniem mam coraz więcej obaw czy dobrze wybraliśmy projekt, chodzi konkretnie o pomieszczenia na poddaszu czy przy takim ukośnym dachu pokoje te są ustawne? czy jest dużo miejsca bo na wyszukanych zdjęciach trochę mnie to przeraziło , bardzo proszę o odpowiedź . Prosze również o podanie jaki jest rzeczywisty koszt wybudowania takiego domu.? Przepraszam że tak nie na temat .Budujecie dom w tymianku w Rybniku ?? Na jakim etapie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 19.12.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 A jeśli chodzi o pokoje na poddaszu to uważam że są jak najbardziej ok .Są na tyle duże że skosy nie przeszkadzają. Ja natomiast bardziej martwię się o salon ,wydaje mi się dość wąski i mały. Cały czas kombinuje nad skróceniem ściany przy schodach aby dać efekt otwartej przestrzeni, tylko ten komin krzyżuje mi plany Mamy nową wersję tymianka z kominem z samego brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 19.12.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 .....podpięty lecz nie odpalony jeszcze piec, prace na poddaszu dobiegają końca no i strych czyli graciarnia już praktycznie gotowa Super postępy na budowie ,zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWELINAMEZYK 20.12.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Witam ponownie my dopiero zaczynamy tzn. mamy fundamenty zalane, i czekamy na wiosnę a czy wybudował już ktoś w okolicach Rybnika?Pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidek12 21.12.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Ja natomiast bardziej martwię się o salon, wydaje mi się dość wąski i mały. Mieliśmy dokładnie takie same obawy, ale po zrobieniu wylewek gdy zniknęły "wizualne" bariery w postaci rur i instalacji i nagle cała powierzchnia parteru starała się jednym, wielkim "placem" to uwierz - salon nagle całkiem inaczej się prezentuje Ładny otwarty, fajnie powierzchnia powiększa się na korytarz! przytulnie i przestronnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 21.12.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Witam ponownie my dopiero zaczynamy tzn. mamy fundamenty zalane, i czekamy na wiosnę a czy wybudował już ktoś w okolicach Rybnika?Pzdrawiam My mieszkamy w Rybniku a budujemy tuż obok jesteśmy na tym samym etapie co Wy i dalej ruszamy na wiosne tzn.koniec lutego jak pogoda pozwoli a jak nie to mam nadzieje w marcu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 21.12.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Mieliśmy dokładnie takie same obawy, ale po zrobieniu wylewek gdy zniknęły "wizualne" bariery w postaci rur i instalacji i nagle cała powierzchnia parteru starała się jednym, wielkim "placem" to uwierz - salon nagle całkiem inaczej się prezentuje Ładny otwarty, fajnie powierzchnia powiększa się na korytarz! przytulnie i przestronnie Dziękuje Ci bardzo za tę opinie ,ciesze się że salon dobrze się prezentuje , nie żałuje że wybraliśmy tymianka to taki śliczny domek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelly 21.12.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Witam ponownie. Wypowiem się na temat salonu. Nie mamy jeszcze wylewek jak pisze dzidek12, że przestrzeń wizualnie się zwiększa, ale jak dla mnie salon nie jest za wąski (czego też się obawiałam przed budową) ale stanowczo za krótki. Meblując w głowie salon (i oczywiście cały dom) teraz tego wszystkiego nie widzę. Niestety trzeba zmienić koncepcję w głowie Gdyby tymianek był o 1m dłuższy byłby idealny. Jak mówią moi rodzice na moje narzekanie, że salon za mały- "tutaj można rozstawić bramki i rozegrać mecz" i faktycznie przestrzeń jest, tym bardziej, że sporo skróciliśmy ścianę od salonu i wybudowaliśmy filar, bardzo chciałam mieć w jakim kolwiek miejscu filar wewnącz domu, a poza tym podoba mi się jak widać z salonu znaczną część schodów. Tak więc nie obawiajcie się wszyscy, którzy zaczynacie budowę, że salon jest za wąski, bo jest mega szeroki w porównaniu z długością. No chyba, że mając takich fachowców jak my mieliśmy wybudowali nie tak jak trzeba, ale jak by nie było kierownik odebrał w końcu budowę ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mircia88 26.12.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Witam serdecznie:) również z mężem budujemy naszego Tymianka:) jestesmy akurat na etapie tynków w środku, prąd mamy skonczony ale niestety na podłączenie z Vatenfalla musi poczekać gdzieś do wiosny, w przyszłym roku planujemy zrobić centralne i kanalizacje a w między czasie jeszcze ocieplić wełną,proszę osoby ktory juz mają ten etap za sobą o napisanie ile wyszło ich ogrzewanie i ocieplanie:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidek12 27.12.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 ile wyszło ich ogrzewanie i ocieplanie Ocieplanie poddasza dopiero rozpoczynamy, to napiszę po zakończeniu. Natomiast kanalizacja + woda + instalacja c.o. (bez kaloryferów i pieca) z materiałami 10200zł, w tym podłogówka w obydwu łazienkach, kuchni i przedsionku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami karolina 27.12.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Witajcie czy ktoś z was buduje ''dom w tymianku 3P''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena8 28.12.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Witam ponownie. Wypowiem się na temat salonu. Nie mamy jeszcze wylewek jak pisze dzidek12, że przestrzeń wizualnie się zwiększa, ale jak dla mnie salon nie jest za wąski (czego też się obawiałam przed budową) ale stanowczo za krótki. Meblując w głowie salon (i oczywiście cały dom) teraz tego wszystkiego nie widzę. Niestety trzeba zmienić koncepcję w głowie Gdyby tymianek był o 1m dłuższy byłby idealny. Jak mówią moi rodzice na moje narzekanie, że salon za mały- "tutaj można rozstawić bramki i rozegrać mecz" i faktycznie przestrzeń jest, tym bardziej, że sporo skróciliśmy ścianę od salonu i wybudowaliśmy filar, bardzo chciałam mieć w jakim kolwiek miejscu filar wewnącz domu, a poza tym podoba mi się jak widać z salonu znaczną część schodów. Tak więc nie obawiajcie się wszyscy, którzy zaczynacie budowę, że salon jest za wąski, bo jest mega szeroki w porównaniu z długością. No chyba, że mając takich fachowców jak my mieliśmy wybudowali nie tak jak trzeba, ale jak by nie było kierownik odebrał w końcu budowę ))) Witam My też myślimy o skróceniu ściany w salonie, będziemy mieli schody dywanowe i chciałabym aby było je widać z salonu Z tym że w nowej wersji kominek jest na samym początku ściany i tu jest problem jak to ugryść. A może gdyby nie skracać ściany salon byłby dłuższy z krótszą ścianą jest rzeczywiście króciutki oj mam mętlik w głowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidek12 28.12.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 będziemy mieli schody dywanowe i chciałabym aby było je widać z salonu Ooo ciekawe! Daj fotki jak będą zawieszone już! Generalnie polecam do Tymianka lekką, drewnianą konstrukcję. W naszych okolicach byliśmy "zwiedzać" dwa tymianki ze schodami lanymi i szczerze to takie pełne, betonowe strasznie zabierają lekkości parterowi. Tymianek (IMHO) ma fajny otwarty dół, a lane schody tak uuuuffff przytłaczają! Z tym że w nowej wersji kominek jest na samym początku ściany Jeżeli będziecie robić wkład kominowy to upewnijcie się, że przy montażu schodów dywanowych nie uszkodzą wkładu. Przy dywanowych w ścianie montuje takie kotwy/bolce, oby monterzy nie "przebili" wkładu kominowego lub go uszkodzili w trakcie kucia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 28.12.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 (edytowane) a ja planuję takie schody jak na zdjęciach poniżej (kolor też taki sam)........ w sumie to już stolarz ma zlecenie. Podobnie jak dziadek12 uważam że betonowe schody są zbyt "ciężkie" do wąskiego tymiankowego korytarza, ale każdy ma swój gust Edytowane 28 Grudnia 2011 przez siloj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 29.12.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 (edytowane) ...... poddasze już skończone , CO zalane glikolem i uruchomiony piec gazowy no i w końcu pierwsze ciepełko w domu. Graciarnia skończona choć nie mam ostatnich zdjęć ale już powoli się zapełnia a do przeprowadzki jeszcze daleko... Edytowane 29 Grudnia 2011 przez siloj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 30.12.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 (edytowane) _________•(▒▒▒▒)• _________•(▒▒▒▒▒▒)• ______•(▒)_(█)(█)(█)_(▒)• ____•(▒)(█)_____ ___(█)(▒)• __•(▒)(█)______XII____(█)(▒)• _•(▒)(█)______\_|______(█)(▒)• •(▒)(█)________\|__ _____(█)(▒)• •(▒)(█)_IX______O____III_(█)(▒)• •(▒)(█)_________________(█)(▒)• _•(▒)(█)_______________(█)(▒)• ___•(▒)(█)_____VI____ (█)(▒)• _____•(▒)(█)________(█)(▒)• _______•(▒)_(█)(█)(█)_(▒)• ________•(▒▒▒▒▒▒▒)• _____•(▒▒▒)(_____)(▒▒▒)• ___ •(▒▒▒)_________(▒▒▒)• Wanny szampana, seksu do rana Niech ciało swawoli, głowa nie boli Niech pamięć nie zawodzi, alkohol nie szkodzi Spełniają sie marzenia, gdy rok cyfrę zmienia. ......Oby w tym nadchodzącym 2012 roku wszyscy tymiankowicze zamieszkali w swoich nowych domkach. Edytowane 30 Grudnia 2011 przez siloj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts