Kami karolina 16.03.2012 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Dzięki serdeczne wszystkim za odpowiedź:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami karolina 18.03.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Elektryka: 4000zł robocizna + 2500zł materiały. Umawiałem się nie za punkt a najpierw od "domu" i później dokładaliśmy punkty i bajery (duuużo mniejszy stres). Za tą kasę cała instalacja elektryczna+przewody do sieci komputerowej+TV/SAT+domofon+brama wjazdowa+kabelki do sterowania piecem. Hydraulicy: 10200zł za materiały i robociznę CO, wodę i kanalizację. A tak na marginesie, to w Leroy jest obecnie dobra ceny na wełnę ISOVERA. Akurat jesteśmy na etapie ocieplania i zabudowy poddasza to skorzystałem. Za 1m2 SuperMaty(15cm) wyszło 19.90zł, za Unimatę(10cm) 9.20. Za materiały na ocieplenie i zabudowę poddasza zapłaciłem w sumie: ~8600zł, w tym: 1. Wełna (15 SuperMata+10 Unimata) na 220m2, 2. Płyty GK na 200m2 3. Folia Isovera 4. Profile C i U 5. Wieszaki (grzybki) A co z resztą, tj. robotą? - a no maska na "gębę" i zabieram się sam! Najtańsza ekipa krzyknęła za robotę 15000! Wyskoczyłem z butów jak usłyszałem! Dzidek 12 dzięki serdeczne za odpowiedź ale jeszcze jak byś mógł to napisz mi ile kosztowały Cię tynki i jakie robiłeś.U mnie będzie drożej bo ja buduje Dom w tymianku 3P tak więc..Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidek12 19.03.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Dzidek 12 dzięki serdeczne za odpowiedź Aaa bardzo prosze ale jeszcze jak byś mógł to napisz mi ile kosztowały Cię tynki i jakie robiłeś. Za tynki wyszło 11000 za usługę typu "full service", tj. nic mnie nie interesowało za wyjątkiem wcześniejszego posprzątania, tak aby na podłogach nie było śmieci, styropianu itp. Tynkarze zwieźli materiał (piasek, cement, wapno), zabezpieczyli folią okna, obrobili narożniki. Tynki tradycyjne, przygotowane i mieszane na bieżąco - nie z worka. Szybkość prac była wg mnie imponująca. W sobotę rano przyjechali rozstawić maszynę, zbili z desek "zbiornik" na wapno, oszprycowali górę a w czwartek po południu się z nimi rozliczałem W sumie chyba z 7 osób było. Ile m2 wyszło to dokładnie nie pamiętam, ale do roboty był dól i cała góra (ścianki działowe mamy murowane - nie GK + ściana kolankowa o 1 pustak wyższa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 19.03.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witam ..... dotarły już drzwi wewnętrzne zamówione u stolarza, choć do ich montażu jeszcze daleka droga. W środku postępują prace przygotowawcze do malowania, czyli obrabianie parapetów zaklejanie gdzieniegdzie ubytków tynków, gruntowanie ścian. A na zewnatrz jak widać przyjechała ziemia i trzeba zacząć równać działkę i sadzić tuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami karolina 19.03.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Dzięki dzidek12,sereczne dzięki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmarioo 20.03.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Witam Czy byłby ktoś w stanie napisać ile wyniósł go stan surowy otwarty -fundament ,mury dach ( bez okien itp)tylko prosiłbym dopisać -jaki pustak-z czego dach-budowa systemem gospodarczym/czy firma- i kiedy budowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami karolina 23.03.2012 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Zależy jaki masz projekt bo ja mam "dom w tymianku 3P" i wyniósł mnie do stanu surowego bez okien jakieś 150 tyś.Ja kryłem blachodachówką adamante.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 29.03.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam TymiankowiczówMam pytanie, czy ktoś z Was robił może sypialnię na dole w miejscu gdzie według projektu jest garaż ???Pytam bo waham się między sypialnią na dole a sypialnią na górze. Plan pierwotny był taki że rezygnuję z garażu aby zrobić tam sypialnio-pokój dzienny ale nie jestem do końca przekonany czy jednak to rozwiązanie będzie ok. Jak ktos zrobiłl juz tak to prosiłbym o parę fotek.pozdrawiam i życze powodzenia przy wznoszeniu naszych Tymianków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmarioo 29.03.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 WitajJa dopiero będę zaczynał budowę ale powiększam pomieszczenie gabinet i zmieniam je na sypialnie a garaż zmniejszam i zostanie pomieszczeniem gospodarczym i kotłownią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidek12 02.04.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 a garaż zmniejszam i zostanie pomieszczeniem gospodarczym i kotłownią A jakie ścianki działowe planujecie na górze? GK i czy murowane? Ściana między garażem a kotłownią jest ścianą nośną i zmieniając jej położenie (zmniejszenie garażu) zmieniacie rozkład sił i podparcie góry co będzie szczególnie istotne jeżeli ścianki działowe na górze będą murowane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmarioo 06.04.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Sorry może źle to napisałemgabinet powiększa się o pomieszczenie kotłownia ściana nośna zostaje bez zmiankotłownia zostaje przeniesiona na drugą stronę pomniejszając (byłe pomieszczenie garaż) a obecnie pomieszczenie gospodarcze wejście do kotłowni jest z wiatrołapu przez pomieszczenie gospodarcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 25.04.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 ..... witam Tymiankowiczów po dłuższej przerwie. U nas w wszystkie ściany już zagruntowane i czekają na malowanie, w tym tygodniu też będą układane pierwsze płytki, na razie w kuchni bo będziemy zamawiać meble i do pomiaru potrzebna jest gotowa podłoga. Jak będą ułożone to wkleję kilka fotek. A tymczaem prace w plenerze są bardzo zaawansowane bo już są posadzone wszystkie tuje dookoła domku (174sztuki) oraz po części jest już założona agrotkanina i wysypana kora dekoracyjna, a wygląda to tak jak na fotkach poniżej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami karolina 16.05.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Mam pytanie-ile kosztowały was okna i drzwi do środka tak mniej wiecej bo wiadomo że każdy chce różne i za różną ceną.I jeśli jeszcze ktoś mógł by mi napisać ile kosztowały posadzki byłbym wdzięczny,liczę na dzidka 12 bo bardzo mi pomógł.DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 17.05.2012 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 witam, jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne to w moim przypadku był to koszt 11tys (drzwi robione przez stolarza), a jeśli idzie o okna to był to koszt 15,5 tys (okna Jezierski) ja jeszcze z oknami zamawiałem rolety zewnętrzne (5,5tys z montażem). Posadzki kosztowały mnie 5tys (robocizna i materiał) z tym że ja sam układałem sobie styropian. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidek12 17.05.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Mam pytanie-ile kosztowały was okna i drzwi do środka, posadzki Ja tylko mogę podzielić się oknami, bo do reszty jeszcze nie doszliśmy - budowa od miesiąca praktycznie stoi! Rodzina powiększyła się o kolejnego (drugiego) potomka to na razie co innego na głowie A więc okna z balkonami wyszły ~13tys, wersja bez szprosów, z wkładem trzyszybowym! Tymianki są dość przeszklonym (bardzo ładnie) domem i jakoś mieliśmy obawy przed zbyt dużym ubytkiem ciepła przez okna, stąd decyzja o wkładzie z 3 szybami! liczę na dzidka 12 bo bardzo mi pomógł Aaaa bardzo proszę - staram się nie zawieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami karolina 18.05.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Dzięki wam wszystkim serdecznie za szybkie odpowiedzi.Dzidek serdeczne gratulacje z okazji kolejnego potomka, mi również 4 miesiące temu urodził się syn tak więc trzeba się spieszyć z budową bo coraz mniej miejsca się robi w domu:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 22.05.2012 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Witam..... jak wspomniałem wcześniej podłoga w kuchni i w spiżarce się "robiła" a poniżej efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 22.05.2012 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 A tutaj górna łazieneczka w trakcie wykańczania...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 24.05.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Witam, widzę że ostatnio to tylko ja sobie monologi prowadzę na tym forum, ale pewnie wszyscy zajęci swoimi Tymiankami i nie mają czasu na wpisy Ja chciałem się tylko "pochwalić" swoją łazienką bo jest już prawie finish a efekt wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 24.05.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 (edytowane) ......... i jeszcze może kilka fotek..... Edytowane 24 Maja 2012 przez siloj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts