Kami karolina 19.09.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam wszystkich! Mam pytanie czy ktoś montował system alarmowy w tymianku? Jeśli tak to poproszę o cenę założenia i co w to wchodziło. Serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kami karolina 19.09.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 (edytowane) I jeszcze o jednym zapomniałem-czy ktoś ma zdjęcia kuchni,chciałbym zobaczyć jak to wyszło i jakby ktoś mi powiedział ile kosztowała.Wielkie dzięki!!!! Edytowane 22 Września 2012 przez Kami &karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 04.10.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 (edytowane) witam pozwolicie że pochwalę się postępem prac - panele w pokoju syna i jego pierwszy mebel, drzwi wewnętrzne na górze, podłoga w pokoju na górze i roleta w łaziece na dole. Edytowane 4 Października 2012 przez siloj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 04.10.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 i jeszcze kilka fotek (kotłownia, kominek, tapeta w pokoju na górze i pralnia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 20.10.2012 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Przepraszam że zapytam, ale czy ktoś tu przypadkiem zagląda na to forum ............ Nie żebym się nudził. ale miło by było zobaczyć jakieś postępy Tymiankowiczów albo jakiś wpis ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasza77 23.10.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witam,czy ktoś budował lub buduje dom w tymianku 4 (2G)?Może w Kujawsko-Pomorskim?Pozdrawiam,AD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OW1719510449 29.10.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 My budujemy dom w tymianku 3 pod Bydgoszczą, teraz zasnęło już wszystko w sen zimowy:-( obudzimy się mam nadzieję wczesną wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidek12 29.10.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Nie żebym się nudził. ale miło by było zobaczyć jakieś postępy Tymiankowiczów albo jakiś wpis ..... Zagląda zagląda Ja na razie w ferworze walki zapomniałem o fotach i wpisach! U nas "rzutem na taśmę"przed śniegiem udało się zakończyć ocieplanie styropianem ścian+siatka z klejem+farba gruntująca. Dekotynk dopiero wiosna/lato. W sumie od maja do września mielimy przestój, ze względu na powiększenie rodziny (co innego na głowie),ale połowa września i październik to kolejny skok do przodu. Udało się: 1. Zakończyć ocieplenie + zabudowa poddasza, 2. Gruntowanie i malowanie farbą podkładową poddasza, 3. Wylewka na obydwu balkonach i ułożenie płytek, 4. Płytki w przedsionku, 5. Ocieplenie ścian styropianem z zatopieniem siatki + malowanie, 6. Ocieplenie (5cm styro) i tynkowanie sufitu w garażu + przy okazji malowanie na biało A za 2-3 tygodnie, w zależności czy ekipy dotrzymają terminu to: 1. Płytki w łazienkach, kuchni, kotłowni i pewnie garażu, 2. Grzejniki do podłączenia i zawieszenia (wybór padł na Radson) 3. Podsibitka 4. Malowanie na kolor A teraz sam zabieram się za: 1. Gruntowanie i malowanie podkładem parteru, 2. Zabudowę kominka - w tamtym roku podmurowałem i podłączyłem. Teraz zabudowa płytami GK i podłączenie rozprowadzenia do pokoi na górze. Ufff trochę tego jest Aaaa, co do gruntowania i malowania podkładem ścian, to ekipa poddała mi ciekawy patent jak uzyskać w miarę gładkie ściany na tynkach tradycyjnych - przetestowałem do na poddaszu i efekt jest całkiem dobry. Robię tak: gruntowanie (unigruntem), malowanie białą podkładówką, przetarcie ścian papierem ściernym 150 i ponownie malowanie farbą podkładową! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 30.11.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Kilka fotek z ostatnich prac które coraz bardziej cieszą bo przybliżają do finish'u ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OW1719510449 03.12.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 super fotki, super wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 04.12.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 super fotki, super wnętrze dzęki, miło że komuś oprócz nas się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 08.12.2012 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 podłogi ... w salonie, sypialni i w korytarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidek12 22.12.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Witam, U nas postępy nie aż tak wielkie jak u Siloj'a, ale udało mi się pomalować dwa pokoje na górze (nad garażem i kuchnią) oraz skończyć pokoik na dole - no to się chwalę ;) W dwóch pokojach pomalowaliśmy dzieciakom część ściany farbą magnetyczną aby można było bawić się magnesami, ew. łatwo wieszać twórczość artystyczną dzieci W "fioletowym" pokoju wybraliśmy formę "obrazu" a w zielonym wykorzystaliśmy wystającą ścianę w której biegną piony wentylacyjne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidek12 22.12.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Zrobiłem rozprowadzenie gorącego powietrza z kominka do obydwu pokoi na piętrze oraz sypialni. Z sypialnią sprawa prosta bo jest nad salonem, to po prostu rura do góry i gotowe. Natomiast długo myślałem jak grawitacyjnie doprowadzić do pokoi dzieciaków. I wymyśliłem, że wykorzystam jeden z pionów wentylacyjnych (nie używany) który biegnie w ścianie rozdzielającej pokoje. Rurę od kominka poprowadziłem wzdłuż belki stropowej w salonie w kierunku przedsionka i tam wpiąłem ją w pion, wcześniej nie podłączając go(pionu) do wylotów na dachu Fotki jak to wyszło w załączeniu WESOŁYCH ŚWIĄT I obyśmy jak najszybciej kolejne święta spędzili w naszych wymarzonych Tymiankach :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 25.12.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Wesołych Świąt drodzy Tymiankowicze, pozwólcie że wkleję parę fotek z ostatnich prac. Przed świętami zdążyłem jeszcze meble juniorowi skręcić i pomalować ścianę w sypialni....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 25.12.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 (edytowane) jeszcze montaż schodów i drzwi na dole .... Edytowane 25 Grudnia 2012 przez siloj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidek12 28.12.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 jeszcze montaż schodów i drzwi na dole .... Bardzo fajnie wyszła balustrada A my się zastanawiamy czy dawać drzwi ciemniejsze, moja druga połowa baaardzo tego chce aaaaa po Twoich zdjęciach tym bardziej czy jednak jaśniejsze - co mi się znaczenie bardziej podoba Będąc przy temacie schodów, to gdzie daliście "schodki" na stryszek? Ja zdecydowałem się przenieść wejście do jednego z pokoi na górze - ten obok sypialni. Zamontowałem tzw. schody "nożycowe" zabierają znacznie mniej miejsca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 28.12.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Będąc przy temacie schodów, to gdzie daliście "schodki" na stryszek? Ja zdecydowałem się przenieść wejście do jednego z pokoi na górze - ten obok sypialni. My też mamy schody nożycowe z tym że zamontowaliśmy w korytarzu, zdjęcie stare ale tylko takie znalazłem żeby przedstawić te schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidek12 16.01.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) A ja się pochwalę postępami przy samodzielnej budowie zabudowy kominka Zdaję sobie sprawę, że jak nie da się fachowcom 8000-10000 tys. za taką robotę to nie ma prawa to stać/działać/nie zawalić się, ale mimo tego zagrożenia podjąłem to wyzwanie W ostatnią sobotę udało się zrobić podstawowy stelaż i od tyłu ułożyć izolację 3cm. Dziś wieczorem pewnie dalszy ciąg prac EDIT: No i się wieczorem nawet praca udała! Dół i część przodu gotowa Edytowane 21 Stycznia 2013 przez dzidek12 Postęp prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidek12 21.01.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 No i udało się zakończyć obudowę Gorąc z kratki na dole bucha, na górze w sypialni i pokojach dzieciaków też ciepło miło płynie Pozostają jeszcze do wykończenia same płyty GK, ale to już przy okazji malowania salonu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts