Tuszka 13.02.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 ja tak wracajc do schodow- znalazam gdzies na forum i musze takie miec!!!! http://images12.fotosik.pl/29/6a4390d92ec2da16.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 13.02.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Tuszka!! Są przepiękne!!!! To są schody murowane??? a na zewnątrz drewno?? Są boskie!! Już zapsiałam je na kompie. Ps. Ciekawe czy są drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 13.02.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Tutaj widziałam przepiękne schody POLECAM : http://www.schody.net.pl/ Mi najbardziej podobaja sie na fotce nr 3 i 11 ew. 10 zalezy jak cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 13.02.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Tuszka piękne, Parkte te twoje też cudo wszystkie mi się podobają, teraz można szaleć bo wzorów jest dużo, Parkte masz piwnice w tymianku, te 23000zł to tylko fundament, kurcze dużo Parkte A ten twój murarz ile bierze. Ja słyszałam że tutaj u mnie w Biłgoraju biorą (sam murarz bez pomocników) 3000 za kondygnacje, nie wiem ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 14.02.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Wiesz mnie sama robocizna wyniosla 7000 + materiały( bloczki, styropian, zbrojenie, beton, piasek itp) nie mam piwnicy. Ale inne ceny są na dolnymśląsku a inne zapewne u was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 14.02.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Hej my w Rzeszowie mamy zamówioną ekipę od czerwca 2007 do sierpnia 2008 na stan surowy otwarty. od 0 do dachu (łącznie z dachem) sama robocizna to 33 000 zł. To najtańsza ekipa jaką znaleźliśmy inne chciały 45 000 bez dachu!!!! Masakra. A właśnie ile czekaliście na pozwolene na budowę. Bo ja boję się że się nie wyrobimy przed czerwcem z papierami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 14.02.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Od momentu złożenia wniosku o pozwolenia na budowe czekałam TYDZIEŃ!! Bardzo syzbko udało mi się to załatwić, a tylko dzięki temu, że miałam dobrego architetkta, który adaptował projekt na działce, i nie było żadnych błędów. Sama papierologia wraz z założeniem księgi wieczystej trwała ok 6 miesięcy. Z tym, że księga zakładała się w między czasie, do pozowlenia na budoę jest potrzebny tylko dowód nabycia, czyli akt notarialny. Na prąd czekam od marca ubr. teraz w kwietniu mam już mieć skrzyneczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 14.02.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Aha dzieki za odpowiedź! Nasz projekt jest właśnie w adaptacji i sie trochę denerwuję bo juz 2 miesiące a Baba jeszcze za wiele nie zrobiła....... także reszte papierów do pozwolenia mamy tylko ta adaptacja. Bo my dodajemy piwnicę więc tez jej to troche moze trwać, ale myślłam że juz coś zrobiła konkretnego a ona dopiero jakby na początku pracy jest.......Mnie ludzie tu strasza ze czekali na pozwolenie rok!!!!! Ale słyszałam też od innych że teraz pozwolenie to juz nie jest tak długo, także Twoje doświadczenia napawają mnie optymizmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 14.02.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Jak widac teraz beardzo duzo lidzi sie buduje, i rozne instatyucje dostoswouja tempo prac, zatrudniaja wiecej ludzi aby wsyztko szlo sprawniej, ja myslalam (bo kiedy tak bylo we Wrocławiu) ze na pozowlenie czalo sie do 3 miesiecy. a prosze jaka mila niespodzianka. Na pewnie, jezeli bedziesz miala wszystko w porzadku to nie bedziesz cekala dlugo! A ile sie czeka u was na prad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 14.02.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Na prąd to znaczy warunki dostawy czy juz na skrzynkę na budowie? bo na ten papierek tylko to czekalismy chyba jakiś tydzień i nie bylo z tym problemów tak samo jak z woda i gazem. A tamtego to przyznam sie nie wiem bo jeszcze nie załatwialismy. A dodatkowo tą całą papierologią ficzycznie u nas zajmuje się przyszły mąż i teść W każdym razie putsaki już czekają na działce, drut, stemple, deski też. rewno na więźbę zamówione i się "robi" bloczki fundamentowe zamówione. Ekipa zamówiona. Także tylko te papiery i ruszamy. Całe szczęscie że kupiliśmy te materiały bo to co się dzieje teraz na rynku to straszne ceny wzrastają z dnia na dzień. Zdecydowalismy się na bodowę domu ponieważ mielismy działkę a to juz jest wielki krok. Ceny mieszkań w Rzeszowie tez są kosmiczne 30 m jeden pokój kosztuje w tym momencie 160 000 do 190 000 !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 14.02.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Mieszkanie we Wrocławiu 3-pokoje ok 65mkw płyta, osiedlowe zadna rewelacja 360 000 ... szok. My też mieliśmy działkie, ale niestety brak funduszy na zakup materiałów na przyszłosc. Fundamenty z własnej kasy na szczescie zrobilismy. U mnie z kolei ja zajmuje sie papiertami a maz budowa Jak bede w domku, to zalacze zdjecia z fundamentow. Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 14.02.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Czekam z niecierpliwością My robimy co damy radę z własnch funduszy. reszta kredyt. i to pewnie strasznie wysoki..... ale będzie dobrze i tego trzeba się trzymać. W tym momencie wydaje mi się że lepiej sie budować niz kupować mieszkanie do któreogo później musisz dokładac płacąc czynsz. A w sumie trzeba wziąć kredyt prawie tak samo wysoki jak na budowę. Czekamy na zdjęcia (chciałabym mieć juz jakieś swoje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 14.02.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Oj zobaczysz jak już ruszyćie to nie spojrzysz a bedzie fundament. No my własnie dostalismy pozytywna decyzje kredytowa 290 000 spłacać bedziemy przez 40 lat... ale cóż, może kiedyś wygramy w totolotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 14.02.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 nie wspomnę nic o cenach w stolicy- koszmar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 14.02.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 HejAnnetta na pozwolenie na budowę możesz czekać do miesiąca taki mają czas urzędnicy na wydanie, może się zdażyć że będziesz czekała tydzień albo i miesiąc, dodatkowo każdy z sąsiadów jak im się coś nie spodoba ma 14 dni na odwołanie i może ci namieszać, ale jeżeli masz odległości zachowane co najmniej 4m od sąsiadów to chyba(nie jestem pewna na 100%) nawet ich o tym nie zawiadamiają.Annetta ty jesteś z Rzeszowa to w sumie nie daleko, brałaś ekipę z jakiejś firmy czy murarza i kilku pomocników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 14.02.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Hej dżuzi.My wzieliśmy ekipę taka prywatną, kilka osób. Widzielismy ich robote i widać że robią porządnie. Np. nasz znajomy wyrzucił ekipę w polowie budowy bo chcieli pieniądze mimo ze nie skończyli robić. Ciężko znaleźć uczciwą ekipę, miejmy nadzieje że nasza będzie w miarę. To taka polecana przez rodzinę no i tak jak mówie widzielismy ich robote i dom wygląda "cacy"Nie wiem jak jest z koparką u nas szczerze mówiąc. Bo gruszki to wiadomo doatkowy koszt, a najgorsze jest to że na gruszkach lubia oszukiwać. Chcemy kupić też dodatkowo do 1000 zł betoniarkę używaną bo wiadomo, że się przyda, szczególnie że bdziemy się starać budować jak najbardziej systemem gospodarczym, przyda sie jak zabraknie powiedzmy 70 l betonu więc będzie w czym umieszać zamiast wołac następna gruszkę.....290 000 uhhh przeraża mnie to ale wydaje mi się że podobna suma nas czeka.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 14.02.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Mnie też przeraża i co najgorsze przeraża mnie czy w ogóle zamknę się w tej kwocie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robwawa 14.02.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Tuszka, widzę że będziesz budowała w Ruścu, ja kawałek dalej w Rozalinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 14.02.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 robwawa- faktycznie rzut beretem też w tymianku?? Na jakim etapie jesteście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robwawa 14.02.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Tak, z jednym garażem a jestem na etapie pozwolenia na budowe, praktycznie wszystko mam czekam tylko na pozwolenie wodno - prawne i skladam kwity!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts