Tuszka 14.02.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 My jesteśmy na etapie przyłączy- nasza wersja jest z podwojnym garażem. Masz już ekipę??Jakie koszty? może ktoś godny polecenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robwawa 14.02.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Powiem tak, w tym roku wielkich ambicji nie mam, przede wszystkim studnia bo daleko woda, potem stan zero praktycznie jeżeli chodzi o wykonanie tego etapu to we własnym zakresie. A potem zobaczę jak wyjdzie bo na dalszą część budowy niestety kredycik )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 14.02.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 cześć - śledze juz forum jakis czas i widze ze powiększa sie grono Tymiankowiczów- my zaczynamy budowe tego domku w lipcu 2007 r- jestesmy na etapie załatwienia pozwolenia na budowe i wyboru ekipy- jestesmy z Bydgoszczy - moze ktos z okolic ? Z tego co czytam tp raczej wszyscy dopiero zaczynaja - a szkda bo przdałby sie ktos juz bardziej zaawansowany i doswiadczony w naszym gronie jestem ciekawa z czego budujecie - my raczej BK + styropian - moze ktos równiez- jesetm ciekawa - ile trzeba bedzie bloczków i jaki to u was koszt- my jutro odbieramy wycene od budowlanców maja nam przeliczyc i BK i cegłe- pozdrawiam jutro sie odezwiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 14.02.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Bardzo fajnie, ze coraz wiecej osob tutaj zaglada . Napiszcie jak bedziecie mieli juz wycene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 14.02.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 jescze jeden tamat - czy ktos z was orientował sie juz jak sprawa z kredytem- jaki bank godny polecenia - itp - my napewno bedziemy chceli kredyt w chf - ok 200 tys - jak ktos ma juz doswiadczenia - info mile widzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justysia551 14.02.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 nie martwicie się że salon jest za wąski w tymianku.niecałe 4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justysia551 14.02.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 my też chcemy zacząć w lipcu,mamy już zamówione materiały: cegła Thermopor ok2500 szt,dacchówka Wienerberger.tylko pozwolenia jeszcze nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 14.02.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 parkte- a ja tak z innej beczki: widze, ze jestes z pod wroclawia, znasz moze kogos kto sprzedaje dzialki. Moj brat mieszka we wrocku i biedak szuka juz od pol roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 15.02.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Moj wujek bedzie sprzedawal, tam gdzie ja sie buduje ale dopierow 2009 roku, wtedy też uchwali sie juz plan zagospodarowania sprzestrzennego, i nie trzeba bedzie placic gminie 30% wartosci Zalezy czego brat szuka, i w jakich cenach . Gosia i Rafał: a opłaca wam sie brać kredyt w CHF-af? na tyle lat, sytuacja teraz jest bardzo nietsabilna, ja bynajmniej bralam kredyt w zlotowkach, peracuje w firmie finansowej i kazdy z finansistow odradza obecnie CHF pomysl sobie co moze dziac sie za 15 lat jak dalej bedziesz spalac, ok mozesz sie wtedy przewalutowac, ale wtedty sie okaze ze po 15 latach splacilas zaledwie 10% rzeczywstistego kredytu. Ja polecam przejesc sie do jakiegos doradztwa finansowego (np. Open Finance) i oni sprawdza dla Was praktycznie każde banki Osobiscvie wzielam kredyt w Millenium Banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 15.02.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 szuka działki wspólnie ze znajomym pod budowę bliźniaczą, myśle że nie większą niż 1500m2 i naturalnie tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 15.02.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 ja już mebluję mimo że nie mam jeszcze nawet fundamentów http://www.meble.kalwaria.pl/foto/bd46dc03ef70a02271f6ee57b8434dcb.jpg http://www.meble.kalwaria.pl/foto/1ff4e232bf093695a8dc762026c502fe.jpg http://www.meble.kalwaria.pl/foto/4b73f173ab5a83586a3d4fb1ef115ab7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 15.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 http://www.meble.pl/gfx/pl/produkty/16990_608_729jad.jpghttp://www.meble.pl/gfx/pl/produkty/3934_1726_FREZJA.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 15.02.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 MMILA ponawiam pytanie Znasz jakieś firmy budowlane, albo murarzy w okolicy Biłgoraja? Ja mam adres do firmy SASS podobno oni mają nawet kier. bud. i wszystkiue ciężkie sprzęty do dyspozycji w cenie, musze zadzwonić i zapytać się ile biorą. MMILA czekam odezwij się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMILA 15.02.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Hej dżuzi niestety nie mam jeszcze żadnych namiarów na jakąś dobrą ekipę z naszej okolicy. Spróbuję się jednak czegoś dowiedzieć, popytam moich znajomych, którzy już budowali i jak dowiem się czegoś ciekawego to dam Ci znać. (Jakiś czas temu znajomy mówił, że ma bardzo dobrą ekipę od dachów i że wszystkim ich poleca, mogłabym się dowiedzieć – ale to chyba Ciebie nie interesuje?????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMILA 15.02.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Dżuzi – budujesz w Biłgoraju czy w okolicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 15.02.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam, ja kazdy w Was zastanawialma sie nad Domem w Tymianku, ale wkoncu z mężem doszlismy do wniosku ze jednak Dom w Firletkach, jest on bardzo podobny do tymainku, wiec mam nadzieje ze pozwolicie sie podłączyć Dżuzi masz super pomysły jestem pod wrazeniem! co prawda w pracy nie moge otworzyc zdjec na tej stronei co podałas (niewem dlaczego) ale pokombinuje w domku jeszcze. My bedziemy modyfikowac firletki ... na pewneo poszerzymy dom o 1 m, ale "tylko" w boki zeby zyskac przed wszystkim na salonei, chcemy poprostu wiekszy, marzy nam sie taki ogromny ), wieksza bedzie kuchnia aja uwielbia duze kuchnie, nei zalezy nam na garazu bo bedziemy budowac osobny wiec w tym miejscu zrobimy pokoj rekreacyjny,jak an razie to wszytkei modyfikajce, z takich powaniejszych. Mysle ze bedize musial isc troskze w gore (tak mowi maz). Nie mam pojecia jezeli chodiz o przesuwanie okien,i inne zmainy, poprostu brak doswiadczenia, musze do Was chyba czesciej zagladac. Dopeiro zaczynamy, mimo ze projekty przegladamy juz od 5 mieisiecy, ale tak ciezko cos wybrac, sami wiecie. Wiec to co w chwili obecnej wymyslelismy moze ulegac modyfikacjom. Zaczynamys składac dokumenty ( tu jzu dostaje białej gorączki). Acha budujemy pod Warszawa. Cieszę sie ze wkoncu spełnei swoje marzenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annetta 15.02.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 hej lolita78! Budujecie bardzo podobny dom do naszego bo my dąbrówki 2. Powiem nawet że gdybyśmy teraz kupowali projekt to bylyby to firletki bo tam jest salon z tylu domu i to bardziej nam by pasowalo no ale zostaniemy juz przy tym z reszta juz się projekt adaptuje więc jest za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżuzi 15.02.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam Lolita78, cieszę się że podobaja ci się moje pomysły wnętrz. MMILA ja buduję się w Majdanie Starym, co do dachu to narazie planujemy robić go sami, ale jak będzie w przyszłości niewiadomo więc każdy kontakt się przyda, jak możesz to podaj jakieś namiary. I jak byś dowiedziała się o jakimś dobrym murarzu to ja czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 15.02.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 witaj lolita, gdzie pod Warszawa- bo nas juz jest tu dwoje spod stolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolita78 15.02.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Annetto, nam najpierw wlasnie spodobaly sie dabrowki, ale wlasnie tak kuchnia z tylu, salon z przodu... uklad firletek wygral. Dabrowki maja ladniejsze okna - szersze. A i wole 4 pokoje na poddaszu, bo planujemy tam pokoj goscinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts