Ella 31.08.2003 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Mam pytanie do posiadaczy dachówki marsylki : Jaki macie kąt nachylenia dachu? Pytam, bo mam wielką ochotę na marsylkę (prawdopodobnie z RuppCeramiki, ew. Tondach?), ale mój dach ma 30st, a w folderze wyczytałam, że minimalny kąt to 28st. Czyli byłabym w dolnej granicy, a to chyba niezbyt dobrze, prawda? Co o tym myślicie? A przy okazji, jak się sprawują Wasze marsylki ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 01.09.2003 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Hej, hej! Posiadacze marsylek poszukiwani ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 02.09.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Ja właśnie kładę Marsylkę LGZ ale Wiekora Miałam mieć kont nachylenia dachu 30 stopni ale się "ktoś" pomylił i wyszło 35 Co do wyglądu na palecie nie mam zastrzeżeń. Myślę, że za dwa tygodnie będę mogła coś powiedzieć o efekcie na dachu !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 02.09.2003 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Dzięki ! Czekam na ciąg dalszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyrus 02.09.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 jeśli masz wątpliwości że masz za małe pochylenie dachu - załóż folię paroprzepuszczalną z atestem na wodoszczelność - Delta Foxx, Wiekor 11, Divorol Pro Uniwersal. Każdy producent podaje inne minimalne nachylenia dachu - należy ich przestrzegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 02.09.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 Ja mam marsylkę tondachu na garażu - kąt nachylenia ok. 17 stopni. Folia paroprzepuszczalna. Po roku nie zuważyłem żadnych zacieków ani innych negatywnych efektów. Dach nieocieplony, więc folia jest cały czas widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.09.2003 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 dzięki za Wasze głosy ! Może jeszcze Ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 03.09.2003 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Mam marsylkę Ruppa na dwóch kątach :jeden ma 30 stopni a drugi 63 , bo dekarze nie byli zbyt dokładni. Pierwsza jest położona na maksymalny zakład , natomiast na drugim wszystkie dachówki są mocowane spinkami. Na razie się trzyma i nie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.09.2003 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Pocieszacie mnie, dzięki ! Mnie postraszył co do tego kąta połaci dachowej przedstawiciel Ruppa - radził, żeby przy 30st na wszelki wypadek zrobić pełne deskowanie i papę. Stąd moje wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts