Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dostaje odp. a nie istnieją żadne posty

Recommended Posts

Witam, mam pytanie, dlaczego otrzymując informację na skrzynkę e-mail

o pojawieniu się odpowiedzi w temacie, który obserwuję i klikając w przesłany link wyskakuje informacja: nie istnieją żadne posty dla tego tematu.

Zauważyłem dziwną prawidłowość: jeśli na na danej stronie jest mało wpisów to sie one otwierają, jeśli jest juz więcej i nowe są na dole to wyskakuje właśnie taka informacja.

Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem o co mi chodzi :wink:

Pozdrawiam

Nie Ty jeden masz ten problem. U mnie co jakiś czas też pojawia się takie powiadomienie. Wysłałem jakiś czas temu info do admina ale żadnej odpowiedzi się nie doczekałem. Ja reguły nie znalazłem. Staram się po prostu poszukać interesujacy mnie post (co przy obecnej wyszukiwarce też jest trudne) i dalej go monitorować.

dlaczego otrzymując informację na skrzynkę e-mail

o pojawieniu się odpowiedzi w temacie, który obserwuję i klikając w przesłany link wyskakuje informacja: nie istnieją żadne posty dla tego tematu.

Zauważyłem dziwną prawidłowość: jeśli na na danej stronie jest mało wpisów to sie one otwierają, jeśli jest juz więcej i nowe są na dole to wyskakuje właśnie taka informacja.

chyba śledzisz grupę szczecińską ;) [swoją drogą ciekawa prawidłowość]

problem dawno zgłoszony... i nierozwiązany :(

http://forum.muratordom.pl/post1364079.htm#1364079

jeśli poza szczecińską też się tak dzieje, daj znać

U mnie co jakiś czas też pojawia się takie powiadomienie. Wysłałem jakiś czas temu info do admina ale żadnej odpowiedzi się nie doczekałem. Ja reguły nie znalazłem.

spróbuj stestować, czy nie dzieje się tak w przypadku, kiedy przeczytasz nowe posty w śledzonym watku, a dopiero potem klikniesz odpowiedni link z maila

ja też postaram się to stestowac w wolniejszej chwili

spróbuj stestować, czy nie dzieje się tak w przypadku, kiedy przeczytasz nowe posty w śledzonym watku, a dopiero potem klikniesz odpowiedni link z maila

Chyba raczej nie. U mnie główny tok przeglądania forum, to :

- przejrzenie wszelkich powiadomień

- przejrzenie postów bez odpowiedzi

- przejrzenie postów od ostatniej wizyty

W związku z tym nie szukałbym w tą stronę.

Ja miałem to samo wczoraj, z wątkiem kto-mnie-nauczy-wklejania-zdjec.

jeśli wczoraj w nocy, to akurat usprawiedliwione, bo były tam pisane i kasowane posty

wiem, bom działania Forumowicza obserwował ;)

Potwierdzę, że dzieje się to z różnymi tematami. Nie tylko grupą szczecińską.

Może to jest właśnie przyczyną. U mnie dzieje się to nieregularnie w różnych wątkach. Tak więc może te "puste" powiadomienia spowodowane są usuniętymi wiadomościami.

http://forum.muratordom.pl/parkiet-olejowany-czy-lakierowany,t46462-900.htm

W tym wątku też się tak dzieje, jak się stronka zbliża do końca, chyba ze dwa-trzy posty przed końcem strony. Przyuważyłam, że wyświetla się o jedną stronę więcej, niż ich jest w rzeczywistości i link jest do tej nieistniejącej strony :roll: To samo się dzieje, jak się wchodzi nie przez linka w powiadomieniach, tylko bezpośrednio z forum "Wnętrza".

Jak się wejdzie na stronkę przedostatnią, to wszystkie posty wyświetlają się normalnie :wink:

Sytuacja wraca do normy, jak rzeczywiście pojawi się następna strona :roll:

Nie wiem, czy tak jest przy każdej stronie, ale już kilkakrotnie się z tym spotkałam. Na ten moment wszystko gra.